OPINII  »  EDITORIAL

Are dreptate Stelea?

Articol de - Publicat vineri, 19 noiembrie 2021 09:17 / Actualizat vineri, 19 noiembrie 2021 10:38

Fostul portar al naționalei îl apără pe Eșanu, pe care îl consideră o victimă a echipei. Așa, și asta te face să iei gol de la jumătatea terenului de la Betancor?

Interesantă observația lui Bogdan Stelea despre portarul ale cărui evoluții se situează implicit la nivelul echipei din care face parte. Interesant nu înseamnă automat și corect.

Teoria cu pricina a fost susținută de fostul apărător al buturilor naționalei după cea mai recentă gafă a dinamovistului Mihai Eșanu comisă în amicalul cu Astra. Atunci când fără să fi fost jenat de cineva, Eșanu a pasat direct la adversar, fază din care a rezultat golul giurgiuvenilor.

Are dreptate Stelea?
Bogdan Stelea (foto: sportpicture.eu)

Numerele nu mint

Statistic vorbind, lucrurile stau în felul următor. Goalkeeperul lui Dinamo a devenit victima preferată pentru șuteurii de la distanță din Liga 1. Eșanu a încasat 5 goluri din afara careului, din totalul celor 19 primite în cele 9 apariții stagionale între buturile formației din Ștefan cel Mare. Potrivit monitorizărilor InStat, portarul este în topul gafeurilor din Liga 1, cu șapte erori soldate cu goluri primite.

Este Eșanu prelungirea lui Giafer?

Nu aș avea tupeul să îl contrazic pe Stelea dacă ar fi vorba despre interpretarea tehnică a unei faze care presupune intervenția portarului. În discuție este însă alt subiect: cât de tare resimte portarul subțirimea propriei echipe? Este el condamnat să apere prost dacă Giafer, Ehmann sau Andrei Radu comit gafe pe bandă rulantă? Sau situația inversă, dacă este un om puternic din punct de vedere psihic, tocmai greșelile coechipierilor ar trebui să îl întărească și să îl ambiționeze?

Evlavios și comic

Nu știu ce fel de fire are Mihai Eșanu, știu doar că are un ritual înainte de meciuri, când pupă barele porților și se închină. Mă rog, asta nu are ce să îi strice. De ajutat, nici atât. Încă o dată, Eșanu este portarul din Liga 1 care a încasat cele mai multe goluri de la distanță. Asta nu este doar o întâmplare.

Reușitele lui Ronaldo Deaconu sau Jefte Betancor sunt și mostre de virtuozitate ale unui atacant, dar și dovezi ale plasamentului defectuos/caraghios al lui Eșanu. Nu cred că lipsa de încredere în fundașii din fața lui l-a făcut personaj de momente comice pe tânărul și evlaviosul portar dinamovist.

Prestatorul de servicii

În acest punct cred că se înșală Bogdan Stelea, care dintr-o frumoasă solidaritate de breaslă încearcă să fie avocatul lui Eșanu. Păi, nu ni se tot repetă că portarul, nu numai la fotbal, este altceva, cu totul altceva decât jucătorul de câmp? Așa stând lucrurile, cu omul dintre buturi care este un soi de prestator de servicii în beneficiul echipei ale cărei culori le reprezintă, de ce ar mai fi acesta atât de tras în jos de toanele lui Sorescu sau de pandaliile lui Steliano?

Tot de pe la Dinamo. Președintele Iuliu Mureșan dă asigurări că „băieții” au înțeles că nici faimoasa insolvență nu le garantează salariul la zi. Deși noi știm că legea spune altceva. Să fie aceasta trecerea la alt nivel a programului DDB?


Comentarii (6)
4290151044440599
Vasea Florin  •  19 Noiembrie 2021, 14:38

Ce legatura exista intre gafele portarului Esanu si Programul DDB numai geniul D-lui geambasu ne poate explica. DAR FRUSTAREA CA NU POATE NIMENI DIN EXTERIOR SA CONTROLEZE PROGRAMUL DDB ESTE LA COTE SUPRA ATMOSFERICE.

4290151044440599
Vasea Florin  •  19 Noiembrie 2021, 14:36
Postat de popescu222 pe 19 Noiembrie 2021, 13:59

Nu vad nimic anti Dinamo in articolul asta. Geambasu scrie mult mai bine de cand a renuntat la otzarala si glumite de licean. Esanu e gafeur, e clar. Problema e ca nici Iliev nu pare cu mult mai bun.

Ce legatura exista intre gafele portarului Esanu si Programul DDB numai geniul D-lui geambasu ne poate explica. DAR FRUSTAREA CA NU POATE NIMENI DIN EXTERIOR SA CONTROLEZE PROGRAMUL DDB ESTE LA COTE SUPRA ATMOSFERICE.

popescu222
popescu222  •  19 Noiembrie 2021, 13:59
Postat de Marian Manolache pe 19 Noiembrie 2021, 10:59

Ce sa.i ceri unuia ca geambasu? Atat intelege el,sa dea in Dinamo ca sa prinda bine. Ce conteaza ca bate campii? Nu conteaza. Asa sunt toti asa zis jurnalisti,le stiu pe toate cand,de fapt,nu stiu nimic. Despre corectitudine si etica...nimic. Sunteti toti o apa si un pamant. Asa onoare aveti!!!

Nu vad nimic anti Dinamo in articolul asta. Geambasu scrie mult mai bine de cand a renuntat la otzarala si glumite de licean. Esanu e gafeur, e clar. Problema e ca nici Iliev nu pare cu mult mai bun.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează