OPINII  »  EDITORIAL

Coman, căpitanul fără apărători

Articol de - Publicat marti, 23 mai 2023 20:49 / Actualizat marti, 23 mai 2023 20:51

Debandada de la FCSB a fost deplină atunci când omul cel mai important al echipei a abandonat lupta, nu atunci când Louis Munteanu a înscris golul al treilea al Farului

Pe cine vreți să vedeți, pe Florinel sau pe Bododel? Și, mă rog, de ce ai vrea să-l vezi pe Florinel cum își dă jos jambierele și apărătorile cerând schimbare dacă ai la dispoziție belșug de imagini cu „ziarista” din Constanța care apare în imaginile TV mai des decât Hagi? 

După cum cadrele cu nevasta lui Adrian Mutu pe stadionul Rapid sunt mai numeroase decât cele cu Mutu însuși. Aceasta este lumea în care trăim și pe care noi am construit-o din concesii zilnice în fața imposturii. Răul a fost făcut și este ireparabil.

Gesturi-tip

Să revenim la Florinel Coman. Mai exact, la gestul lui de la finalul meciului care a decis soarta titlului. Imediat după ce Louis Munteanu a înscris golul de 3-2, care s-a dovedit a fi acela al victoriei Farului, atacantul FCSB-ului a dat semnalul că nu mai vrea să mai joace. 

Există în fotbal câteva gesturi-tip pentru a transmite un astfel de mesaj. Când îți scoți ghetele din picioare și te plângi de bătături înseamnă că nu vrei să bați penalty la loviturile de departajare. Avem exemple celebre în istoria fotbalului românesc, cunoscătorii știu ce zic. 

Dacă te lași pe vine și te ții cu mâna în zona mușchilor aductori anunți o ruptură musculară. Pentru simulări din categoria grotescului, gen Adrian Mihalcea, e nevoie de un tratat de proastă conduită.

Blestemul indicelui InStat

Când îți dai jos apărătorile spui clar că nu vrei să mai joci, deși ai mai putea, nu ești accidentat. Ce fel de gest este acesta? De revoltă? De asumare a înfrângerii? Sau de abandon? 

Ce mesaj credeți că a trimis căpitanul Coman coechipierilor atunci când adversarul preluase conducerea cu un gol, mai erau de jucat cam 10 minute, se mai puteau întâmpla lucruri, iar el cerea schimbare? 

Așa își mobilizează colegii un lider de echipă? Că așa ne-au împuiat capul „experții”, „specialiștii”. Care nu vor uita să ne tragă de urechi arătându-ne sfântul index InStat. Acolo unde Florinaș este primul nu doar din echipa lui, ci dintre toți cei care au jucat duminică seară la Ovidiu.

Coman, căpitanul fără apărători
Florinel Coman

Fii alături de echipă, luptă!

La fel ca în cazul posesiei, e bine să luăm cu anumite rezerve valoarea acestui indice. Prestația unui fotbalist se măsoară și în altceva decât în numere, în pase reușite și dueluri câștigate. Dacă Florinel Coman se aduna și îi aduna pe ceilalți în jurul lui în acel moment greu, nici nu mai conta dacă până atunci ar fi fost cel mai slab om de pe teren. 

Ești supărat pe o parte dintre coechipieri, care nu s-au ridicat la înălțimea standardelor tale? Păstrează-ți supărarea pentru după meci, dar încearcă alături de ei să schimbi ceva. Poate nu îți iese, dar îți vei câștiga statutul de lider. Vei fi respectat nu pentru că zic de bine de tine pe la emisiuni Ilie Dumitrescu sau Basarab Panduru.

Ce părere are colega?

Temă de meditație pentru dezabuzatul domn Florinel Coman. Cum ar fi fost dacă Steven Gerrard își dădea jos apărătorile în finala Champions League Liverpool-AC Milan, când italienii conduceau cu 3-0? 

Nu aștept o reacție din partea vedetei de la FCSB, ci mai degrabă din partea colegei noastre din Constanța, „cea mai înfocată suporteră a Farului”. 

Sunt sigur că ziarista a evaluat profesionist și obiectiv prestația lui Coman și urmează un articol documentat pe care cei 120.000 de urmăritori pe Instagram îl vor citi cu nesaț. Păi, nu?

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Comentarii (40)
eugenrc
eugenrc  •  25 Mai 2023, 18:56

Atunci cand "dam cu pietre"uitam ca tintele sunt si ei tot oameni. Cine a lucrat intr-o echipa stie cum e cand tragi cat poti ca sa obtii rezultatul dorit iar o mare parte din echipa se face ca face. Oricat de bun, sau de motivat ai fi cand vezi ca telul de atins se indeparteaza in loc sa se apropie ajungi sa clachezi la un moment dat vazand ca pe ceilalti ii doare in cot si nici acolo de cele mai multe ori. In astfel de situatii , pur si simplu mintea numai vrea sa continue sa isi faca treaba. Are loc o ruptura la nivel mental ce nu poate fi remontata in cateva minute. Eu cred ca asa ceva a patit si Coman. Iar cei care pomenesc de Tanase ar fi bine sa compare si echipa de atunci cu cea de acum. Dupa atatia ani de urmarit fotbal eu unul am vazut UN singur jucator care a reusit sa castige un meci IMPOTRIVA UNEI ECHIPE MAI BINE COTATE SI SPRIJINITE, avand alaturi de el doar o parte din echipa si acela se numeste DOBRIN.

bl0catu
bl0catu  •  25 Mai 2023, 10:00
Postat de dodo001 pe 25 Mai 2023, 08:07

Stai sa vezi cand îi zambeste :))) cu dintii aia cenusii ...probabil de la.fumat....ceva fumat de calitate

ma, m-am uitat special la poze, nu are dintii cenusii! :D probabil avea ruj pe dinti cand ai vazut-o tu, la catamai gura are, e posibil! :D

dodo001
dodo001  •  25 Mai 2023, 08:07
Postat de bl0catu pe 24 Mai 2023, 21:55

e amuzant ce ii place lui sa o bage pe Bododel in articol si in randul ziaristilor! pai si tu, nea Geambasu faci parte din aia 120 de mii care se uita la Bododel pe instagram pentru orice numai pentru ce scrie, nu! cunoscatorii stiu de ce, cum zici tu insuti!

Stai sa vezi cand îi zambeste :))) cu dintii aia cenusii ...probabil de la.fumat....ceva fumat de calitate

Vezi toate comentariile (40)
Comentează