OPINII  »  EDITORIAL OVIDIU IOANIȚOAIA

Debarcarea lui Mandorlini

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat luni, 22 ianuarie 2024 18:00 / Actualizat luni, 22 ianuarie 2024 19:24

Înfrângerea suferită duminică de CFR la Botoșani trebuie considerată o mare surpriză numai prin prisma faptului că formația locală era "lanterna roșie" a campionatului. Nu și în rest, deoarece echipa clujeană se afla pe o evidentă pantă descendentă. Chiar în picaj, de vreme ce nu mai câștigase un meci oficial în deplasare din 28 septembrie 2023, de la 3-1 cu Alexandria în Cupă.

Tot în septembrie, pe data de 2, ea obținuse și ultimul succes afară în Superligă, 4-1 la Voluntari, victorie căreia i-a urmat prăbușirea. O suită de 4 egaluri și 5 eșecuri, traseu dezolant, îndulcit însă de acel înșelător 4-0 cu concitadina U din 21 decembrie 2023. 

De ce înșelător? Pentru că a indus ideea că trupa din Gruia și-a recăpătat suflul și va fi în stare să amenințe serios poziția liderului FCSB.

Idee falsă, CFR continuând să piardă viteză și puncte. Se observa de la distanță că s-a stricat ceva. Că s-a rupt. Că Mandorlini nu mai controlează nici vestiarul, nici situația. S-a apreciat, greșit, că impasul va putea fi depășit fără măsuri radicale. Cu vorba bună.

La Botoșani, unde gazdele au luptat până la sacrificiu, s-a văzut însă cu ochiul liber că din CFR, altădată o forță, un tăvălug, au mai rămas doar numele și amintirea. 

Concret, niciunul dintre componenții ei, unul mai vestit ca altul și mai fițos, n-a meritat notă de trecere. Drept pentru care echipa n-a reușit să-și creeze o ocazie clară de gol, nici măcar una! Te uitai pe teren și te întrebai, fără să găsești răspunsul, care formație e de pe locul 2 și care de pe 16?!

Debarcarea lui Mandorlini
Andrea Mandorlini, foto: GSP

Intuind că-i fuge pământul de sub picioare și că-l paște demiterea, Mandorlini și-a pierdut complet capul. A mers până acolo încât l-a introdus în minutul 89 pe Serebe, de parcă debutul ivorianului de 21 de ani ar fi putut întoarce soarta partidei la spartul târgului! 

Cum a mai apelat întâia oară și la alți 3 fotbaliști, la croatul Mamic (titular), la marocanul El Kaddouri și la alt ivorian, Keita, nu încape îndoială că italianul și-a ales prost momentul să opereze schimbări!

După care, încercând să minimalizeze eșecul, a dat vina pe terenul greu, tocmai deszăpezit, și pe arbitru. "Centralului" Iulian Călin i-a imputat că nu l-a eliminat pe Florescu atunci când, în minutul 25, golgheterul botoșănean i-a tras un cot în figură lui Matei Ilie.

Într-adevăr, lovitura lui Florescu era de "roșu", indiscutabil, întrucât autorul unicului gol al întâlnirii folosise cotul ca pe o armă, iar intrarea lui a avut intensitate. Călin s-a mulțumit să-l sancționeze cu "galben".

Judecând astfel lucrurile, adică reținând numai ce i-a convenit, Mandorlini a ignorat esențialul, l-a ocolit. Anume că echipa lui n-a jucat nimic duminică, nimic, zero absolut!

Întrucât "feroviarii" au dezamăgit iarăși crunt, răbufnirea patronului Neluțu Varga, care l-a concediat pe Mandorlini la câteva minute după meci, s-a justificat pe deplin. În măsura în care CFR n-a renunțat la titlu, chiar nu se mai putea continua așa. 

Trebuia un șoc ca echipa, cu salariile (nu mici) achitate la zi, să se trezească din amorțeală. Despre asta însă, ca și despre aducerea lui Mutu, perceput ca o șansă în plus, nu și o garanție, va mai fi vorba aici.


Comentarii (19)
1945sv0509
1945sv0509  •  23 Ianuarie 2024, 17:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

username_2
username_2  •  23 Ianuarie 2024, 09:19

„Se observa de la distanță că s-a stricat ceva. Că s-a rupt...Mandorlini a ignorat esențialul, l-a ocolit.”...îmi place să-l citez pe maestru, e inegalabil, poate doar jocul CFR-ului mai îi așa de insipid ca scrisul corifeului de la „Flacăra” comunistă...da amu dacă echipa lu Neluțu îi în picaj pe panta descendentă, no nu-i bai, las că vine Mutu și o pune pe rampa ascendentă

imgb
imgb  •  23 Ianuarie 2024, 02:14

Ioanitzoaio, tu cind o arzi la pensie ?...pa bune, esti plictisitor !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează