OPINII  »  EDITORIAL

Gata cu scuzele!

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2023 15:46 / Actualizat joi, 22 iunie 2023 19:03

Deși ne puseserăm speranțe în acest European de tineret, la care România e gazdă alături de Georgia, naționala noastră U21 a debutat cu stângul. Nu numai că a pierdut fără drept de apel în fața Spaniei, 0-3, dar a dezamăgit crunt. 

Exceptându-l pe Lixandru, care nici el n-a rupt gura târgului, însă a fost ceva mai vioi în repriza secundă, ceilalți s-au comportat foarte slab. Adesea lamentabil, din care pricină 15 din cei 16 "tricolori" folosiți au primit în GSP numai note de 4 și 5! Din păcate, ei mai mult s-au certat unul cu celălalt decât au jucat. Nu s-au auzit îndemnuri, ci reproșuri!

Corect, nu ne-am făcut cine știe ce iluzii că vom încurca Spania, cvintuplă campioană continentală. Ne așteptam ca "Furia Roja" să fie, inclusiv la această vârstă, redutabilă, de temut. Ca atare, favorită. Recomandată de cărțile de vizită ale unor fotbaliști legitimați la Man City, Villarreal, Athletic Bilbao, Betis Sevilla etc.

Pe de altă parte, ne-a surprins neplăcut replica anemică, sub așteptări, a băieților noștri, pe care directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, îi vedea în stare, glumă sau ce?, chiar să câștige titlul european! Mai treacă-meargă că au pierdut. Au pățit-o și case mai mari. Trist e însă că au cedat fără să opună rezistență. Fără să arate ceva. Lamentabil.

Gata cu scuzele!

Săndoi a acuzat "lipsa personalității". Nu e exclus, dar e de luat în calcul și o altă lipsă, mai gravă. A valorii, tradusă prin neputință. Altfel nu se explică faptul că România a avut miercuri, pe propriul teren și în prezența suporterilor ei, doar 21% posesie și un singur șut cadrat, unul singur! Dați-mi voie să cred, figură de stil și nu prea, că meciul ar fi curs la fel, la discreția ibericilor, și dacă portarul lor ar fi plecat dintre buturi!

De acord că posesia nu garantează succesul. Probă că Georgia, cu 36%, a început CE învingând în aceeași zi Portugalia cu 2-0, echipă care câștigase lejer, tot cu 2-0, amicalul cu România disputat pe Steaua în 24 martie. Posesia contează, dar nu ea decide. În ciuda acestui loc comun, e greu să învingi dacă mingea e în permanență la adversar. Cum să marchezi, cu ce?!

Fair e să spunem că au existat unele circumstanțe atenuante pentru eșecul în discuție. Din varii motive, ultracunoscute, Săndoi n-a putut conta pe Drăgușin, Screciu, Grameni, Baiaram și Mihăilă. La rându-le, convocați la lotul A, Târnovanu, Țîcu și L. Munteanu au ajuns la cantonamentul U21 abia în seara dinaintea întâlnirii. În consecință, L. Munteanu a fost schimbat în minutul 72, iar Țîcu introdus doar în 85.

Aceste elemente mai îndulcesc amărăciunea înfrângerii. Mai liniștesc apele. Nu sunt însă în măsură, chiar nu sunt!, să șteargă impresia proastă lăsată miercuri de Racovițan et Comp. Care trebuie făcuți să înțeleagă că în restul meciurilor din grupă, sâmbătă cu Ucraina, marți cu Croația, nu li se vor mai accepta scuze. Niciuna, de nicio culoare.


Comentarii (40)
Mosh.Gerilla
Mosh.Gerilla  •  23 Iunie 2023, 15:51
Postat de ionmaria010540 pe 23 Iunie 2023, 15:22

Chiar nu avem ce discuta. Dupa acest scor de neprezentare, baietii nu trebuiau criticati, ci ridicati in slavi. Fanii au gresit.

Chiar așa, după prestația din teren, tinerii maneliști chiar ar fi trebuit lăudați. În definitiv, și-au atins scopul propus. Acela de a lupta și de a nu pierde cu una cu două. Drep dovadă, au pierdut cu…3!

ionmaria010540
ionmaria010540  •  23 Iunie 2023, 15:22

Chiar nu avem ce discuta. Dupa acest scor de neprezentare, baietii nu trebuiau criticati, ci ridicati in slavi. Fanii au gresit.

gilos
gilos  •  23 Iunie 2023, 12:49

Stoichita a spus ca avem sanse sa castigam titlul ??!! OMG!!! Chiar nu pricepem ca aceasta nulitate om, numita Stoichita, este un mare zero barat care ne conduce glorios spre dezastru ? El e cel care si-a batut joc de Boloni si l-a pus selectioner pe Edy (de' beizadeaua amicului tatatapuiu, ce vrei...). Tot Stoichita e cel care s-a bagat peste Radoi ! Stoichita si Burleanu = Lolek si Bolek, habarnisti, cum le zice nea Ovi

Vezi toate comentariile (40)
Comentează