OPINII  »  EDITORIAL

Ne crede fraieri!

Articol de - Publicat vineri, 30 iunie 2023 14:17 / Actualizat vineri, 30 iunie 2023 18:57

Întrucât selecționata de tineret s-a comportat lamentabil la Europene, deși gazdă, s-a clasat pe ultimul loc în grupă, ba și fără gol înscris în 3 partide!, n-ar fi prea multe de comentat. Ce să mai zici când ești ciuca bătăilor și părăsești competiția pe ușa din dos? N-ai replică, taci și pui capul în pământ.

Componenții reprezentativei U21 și-au dat seama c-au decepționat. Că nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor și au vorbit în consecință după eliminare. Să-i ascultăm pe doi dintre ei, pe cel mai bun om al nostru, portarul Târnovanu, și pe căpitanul formației, Racovițan.

"Am fost depășiți total în primele două meciuri... Consider acest turneu final un eșec pentru că n-am marcat și am obținut un singur punct", a declarat Târnovanu.

La rându-i, Racovițan a spus: "Plec de aici cu un sentiment de rușine. Cu un sentiment de dezamăgire că n-am reușit misiunea. Concluzia după acest turneu e una negativă. Am dezamăgit o țară întreagă".

Într-adevăr, "tricolorii" mici n-au fost mici, ci foarte mici. Ei au înțeles însă că au pierdut în ochii suporterilor și analizează situația cu luciditate. Realist, cu bun-simț.

Nu pe aceeași poziție se situează președintele FRF, Răzvan Burleanu lăsând impresia că trăiește pe altă planetă: "Putem observa că oarecum ne-am atins un obiectiv... Avem deja 3 jucători care au debutat în prima reprezentativă, Mihăilă, Drăgușin și Screciu". Ce spui, Franț, adică U21 se face de râsul lumii, iar tu te uiți numai la sfertul plin al paharului?!

Ne crede fraieri!
Răzvan Burleanu, președintele FRF

Ideea că Burleanu e un naiv ce nu sesizează nuanțele nu stă în picioare. El e numai un oportunist și un șmecher care caută să mute mortul de pe Edgar Quinet pe Academiei, știți sigur bancul. Care-și propune să ne inducă în eroare. Să ne vândă gogoși, prezentând negrul ca pe alb sau măcar ca pe gri.

Dar nu mai miră pe nimeni aburelile acestui păcălici după ce, de-a dreptul penibil, a îndrăznit să laude retrogradarea naționalei în al treilea eșalon al Ligii Națiunilor deoarece "Vom întâlni echipe mai accesibile"! Auzi și te crucești!

Acum, ca și atunci, Burleanu ne ia de fraieri! Ne crede ușor de dus de nas, mai creduli și mai proști decât suntem. Ori, pentru că asistăm resemnați la îngroparea fotbalului românesc, chiar suntem. Proștii proștilor, nu altceva!


Comentarii (42)
golombioschi
golombioschi  •  06 Iulie 2023, 15:40

O regula corecta si finala trebuie sa fie 2U19, pe tot parcursul meciului, identic la toate esaloanele. Referitor la situatiile recente cred ca FRF ar putea schimba actuala regula cu obligativitatea introducerii a 2U21 pe tot parcursul meciului unul obligatoriu(altfel meciul pierdut cu 0-3) si unul, cel de-al doilea ne obligatoriu dar a carui nefolosire pe tot parcursul meciului ar duce la o amenda de, sa zicem, de 20 000 euro. A merge pe alte variante gen stimulare pozitiva, financiara, pentru sportul cu cele mai mari venituri din peisajul sporturilor de la noi cred ca este fortat si ne fiabil. Explicatia pentru care nu mizez pentru varianta cu campionatul de echipe U23 ca unul cu o varsta si care am prins-o inainte de 90 explicatia e ca avea si aceasta multe hibe si mai ales aceea ca jucatorii implicati nu aveau acces decat restrans la competitia seniorilor in care sa evolueze constant si performant.

ionmaria010540
ionmaria010540  •  02 Iulie 2023, 15:25

@ donqhot. De acord cu tine, lui Burleanu ar trebui sa ne adresam toti cu Excelență, Magistre sau Domnia Ta. Asta pentru merite la inmormântarea forbalului

mauru007
mauru007  •  02 Iulie 2023, 12:59
Postat de sibelius pe 01 Iulie 2023, 07:08

Sper ca îți dai seama ca vorbești prostii, nu? Burleanu, la fel ca Sandu, a fost ales de aia președinții de club. "Rivolutiile" cu ziariști și "folbalisti" sunt din alt film..

Dupa ce ca esti prost mai si semnalizezi. Cum a fost ales, asa poate sa fie ales altul cu o echipa de fost fotbalisti, patroni, bani si promovare in ziare in spate.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează