OPINII  »  EDITORIAL

Și-a dat foc la valiză!

Articol de - Publicat joi, 17 februarie 2022 14:05 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 18:05

În august 2021, când s-a întors la FCSB aureolat de 6 titluri câștigate consecutiv în Bulgaria cu Ludogoreț, ba și în calitatea de golgheter la zi (18 goluri), Claudiu Keșeru a fost primit cu brațele deschise. Bucuros că internaționalul cu 46 de selecții a ales echipa lui, Gigi Becali i-a oferit 25.000 de euro pe lună în cadrul unui contract valabil un sezon.

Treptat însă, relațiile dintre cei doi s-au răcit, în special după ce jucătorul a îndrăznit să-și înfrunte patronul. De fapt, e mult spus că l-a înfruntat, doar că n-a tăcut. Afectat de criticile lui Becali, rareori întemeiate, Keșeru și-a permis să declare că se va destăinui la încheierea contractului. Că va spune ce are pe suflet, ce-l deranjează.

Afirmația l-a înfuriat pe Gigi, neobișnuit ca băieții lui să aibă păreri și să le exprime public. Ca atare, aducându-și aminte că „rebelul” va împlini 35 de ani pe 2 decembrie, a ordonat ca acesta să fie trecut pe banca de rezerve, ceea ce firește că s-a și întâmplat. Drept pentru care, în ciuda unui randament măcar mulțumitor, Keșeru n-a mai prins un meci întreg din 16 octombrie, de la 3-0 cu Mioveni, prilej cu care, ironia sorții, a înscris un gol și a scos un penalty!

Practic, el și-a dat foc la valiză în clipa în care a mișcat în front. Iar atitudinea lui i-a servit, minge la fileu, lui Becali, mai interesat să-i promoveze pe tinerii Ianis Stoica (19 ani) și Andrei Dumiter (22) decât pe veteranul Claudiu Keșeru. Deoarece Stoica și Dumiter pot fi mai ușor vânduți, mai repede și la un preț bun, nu Keșeru, aflat în amurgul carierei.

Și-a dat foc la valiză!
Claudiu Keșeru // FOTO: Imago

Asta e, nicio noutate, politica lui Gigi, conform căreia, înainte de a însemna performanță, fotbalul reprezintă negustorie. Afacere. Atât că-s banii lui și echipa lui, el taie și spânzură, procedează cum crede de cuviință. Nu totdeauna logic, dar asta e de-acum altă discuție.

Cert e că lui Keșeru i se face o nedreptate când e tratat ca neica-nimeni și ținut rezervă. Că lucrurile stau așa, adică greșit, o atestă și comparația dintre el și Billel Omrani, jucător de aproape 29 de ani, căruia Becali era (mai e?) dispus să-i plătească 500.000 de euro la semnătură și 45.000 lunar numai ca să-l disloce de la CFR Cluj.

Pe scurt, deși a jucat mai puțin, 913 minute față de 1.422 ale lui Omrani, Keșeru a contribuit, exact cât francezul din Gruia, tot la realizarea a 8 goluri: a marcat de 5 ori, a dat două assist-uri și a obținut un 11 metri.

În timp ce Keșeru, în pofida vârstei, cotat de transfermarkt.com la 1,5 milioane de euro, e mai degrabă rezervă la FCSB, bosniacul Edin Dzeko, născut și el în 1986, dar în 17 mai, continuă să fie titular la Inter Milano, campioana Italiei. 

Miercuri seara, Dzeko a jucat 90 de minute contra lui Liverpool în UCL, deoarece Simone Inzaghi e conștient, precum orice antrenor școlit, că o echipă cu pretenții, de top, are nevoie de un fotbalist, doi cu experiență. Care să preia din presiunea exercitată de adversar și de miză, care să constituie un model, un exemplu, pentru coechipierii mai tineri.

Mă opresc însă aici ca să nu devin ridicol comparându-l pe Simone Inzaghi cu Gigi Becali. Implicit, pe Inter cu FCSB. Altă lume, altă stofă.


Comentarii (27)
klauz
klauz  •  18 Februarie 2022, 06:50
Postat de birdibel pe 17 Februarie 2022, 19:13

Klauze, băiete, dacă te iei de un ziarist de calibrul lui Ioanitoaia e nevoie sa inveti romaneste ca lumea. Se spune “ ești mai rău decât Arșinel,” nu “ești mai rău ca Arșinel.” In al doilea, rând nu înțeleg de ce directorul Gazetei trebuie “ sa lase pe alții.” Știi tu alții mai buni “ca el?” Si de ce vorbești neîntrebat? Doar pentru ca ziaristul îl trage de urechi pe oierul-patron pentru mârlănia cu care batjocorește un jucător veteran?

Coano, esti mai rau ca arsinel e corect gramatical. Bogatia limbii romane te nedumereste rau de tot. In rest, cuvantul cheie in tot ce-ai zis e "veteran". Ar fi fost si "cumulard", adica Pensie speciala + Salariu = nesimtire. Dar nu-ti pretind sa intelegi, e mult peste nivelul tau.

klauz
klauz  •  18 Februarie 2022, 06:46
Postat de birdibel pe 17 Februarie 2022, 19:13

Klauze, băiete, dacă te iei de un ziarist de calibrul lui Ioanitoaia e nevoie sa inveti romaneste ca lumea. Se spune “ ești mai rău decât Arșinel,” nu “ești mai rău ca Arșinel.” In al doilea, rând nu înțeleg de ce directorul Gazetei trebuie “ sa lase pe alții.” Știi tu alții mai buni “ca el?” Si de ce vorbești neîntrebat? Doar pentru ca ziaristul îl trage de urechi pe oierul-patron pentru mârlănia cu care batjocorește un jucător veteran?

Nea ovi, uite si matale care e nivelul cititorilor care ti-au ramas! Vreo 2-3 pseudo-filoloage batraioare care se simt atacate cand aduc vorba despre expirare, Arsinel, cumul pensie-salariu, Matusalem, sinecura, diluare, nerelevanta, plictis... Si nu am vrut sa-ti zic direct, sa nu te superi, ca poate esti si mata ofticos, dar este asta subiect de EDITORIAL? Zau?

valentindragobete
valentindragobete  •  17 Februarie 2022, 19:24
Postat de stargate pe 17 Februarie 2022, 18:34

Stimabile pe când un editorial despre mafia arbitrajelor sau despre gasca de la federație care stabilește cine câștigă campionat sau retrogradează. Scrieți despre adevăratele probleme nu praf în ochi cititorilor. Despre execuția în direct a lui Barsan din meciul CSU-Fcu nu secrie nimeni.. Cred ca niciunul nu aveți curaj sa luați taurul de coarne nu aveți sânge în instalație sau ***

De la o anumită vârstă nu mai ai nici instalație, nici fluidul necesar

Vezi toate comentariile (27)
Comentează