OPINII  »  EDITORIAL

Un munte de bani

Articol de - Publicat luni, 07 martie 2022 15:24 / Actualizat luni, 07 martie 2022 15:24

Au contrariat recentele declarații făcute de Răzvan Burleanu cum că FRF a încheiat anul 2021 cu un plus de 3,4 milioane de euro comparativ cu 2019. Deși șeful Casei Fotbalului n-a explicat ce înseamnă asta, am dedus, logic, că Federația pe care o conduce nu-i strâmtorată.

Că se descurcă bine cu banii, onorabil, în ciuda faptului că însuși președintele s-a plâns nu o dată c-ar fi probleme. Din care cauză, de pildă, nici n-a cedat cluburilor din L1, unele amenințate cu insolvența, din milioanele de euro venite de la FIFA și UEFA pentru depășirea dificultăților pricinuite de pandemie. RB a menționat în treacăt că sumele acelea sunt destinate altor proiecte și a închis discuția. N-a detaliat.

Sigur că, tip serios, Burleanu trebuie crezut, nu contrazis. Totuși, lucrurile par să se complice uneori și să nu-i dea dreptate. În cazul în care FRF ar fi pe profit, cu vistieria plină, se ridică întrebarea, legitimă, de ce nu i-a achitat lui CFR Cluj clauza de eliberare a lui Dan Petrescu în valoare de 400.000 de euro? 

Altfel spus, l-a vrut cu adevărat pe Petrescu selecționer ori oferta a fost doar parte a unui scenariu menit să inducă în eroare opinia publică? Și, în realitate, Burleanu să nu-l fi vrut pe Petrescu la națională.

Neoficial, s-a explicat, mai degrabă vag, că FRF n-a plătit clauza amintită din principiu. Pentru că nu obișnuiește. De acord, am priceput. 

Dar ce se întâmplă cu principiile respective în condițiile în care președintele, ce promisese solemn că va rămâne în funcție maximum două mandate, se pregătește de al treilea și le anunță posibile pe al patrulea, al cincilea și așa mai departe, atunci nu se mai ține cont de principii?! Ele sunt valabile și respectate numai când convin?!

O altă chestiune ce pune sub semnul întrebării afirmațiile lui RB se leagă de solicitarea federală de a lua bani de la Ministerul Sportului, sume ce s-ar aloca unor centre de copii și juniori. Foarte frumos, academiile chiar au nevoie de dezvoltare, deci de suport. Doar că, nu se justifică mirarea?, cum ceri tu fonduri de la MS dacă te lauzi că stai pe un munte de bani?!

Ceva nu se potrivește, cel puțin așa pare. Ori ai bani și-atunci n-aștepți din afară, ori n-ai și-atunci nu te mai bați cu pumnii în piept ce profit ai scos tu pe 2021.

De presupus că MS va răspunde favorabil, cum a dat de înțeles ministrul Eduard Novak. În momentul acela însă, ca for ce n-a luat niciodată bani de la buget, niciodată după 1989, FRF va fi obligată să se supună controlului ministerial, ceea ce Burleanu a refuzat mereu.

Dacă iei bani de la stat, trebuie să dai socoteală statului, să-ți deschizi contabilitatea, să fii verificat. Mă îndoiesc însă că lui Burleanu et Comp. le va surâde să iasă la raport, așa că subiectul merită urmărit atent. În 2014, FRF a renunțat la ajutorul MTS în ultima clipă. Va renunța și acum sau va risca?

Citește și:

A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Superliga
A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Superliga
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne

Comentarii (12)
itu52
itu52  •  07 Martie 2022, 21:54

Lăsați d_le omul în pace, a făcut și el ce-a putut și a pus ceva bănuți la ciorap. E om cu frica lui d_zeu, poate vrea să ridice vreo mănăstire pentru neam, sau un lanț de troițe, că se ridică ceața pandemiei și nimănui nu-i pasă. Că vezi d-ta, românul la răscruci o dă pe mântuire, apoi celelalte. Și-apoi în loc să te gândești la armată, d-tale îți stă capul la fotbal. Lasă că mai este vreme, întâi scutul apoi zbenguiala. Poate face un mini-Deveselu, că a făcut experiență cu minifotbalul, se pricepe de mic, a fost și consilier pe unde trebuie. Ce-ați tocat cu succes în deriva socială, atâta amar de timp, vreți să-nflorească peste noapte. E cam greu, tămăduirea și mântuirea! Știe el ce face, că nu-i de capul lui. Prea mulți cred stâna fără câini în țara asta.

jean_gabin
jean_gabin  •  07 Martie 2022, 21:17

Grecu a explicat Burleanu dar cum a facut-o ca eu nu imi mai aduc aminte. Te rog sa fii asa bun si sa ne improspatezi memoria. Multumesc anticipat. .

birdibel
birdibel  •  07 Martie 2022, 19:17

Burlesqu se lauda ca federatia in fruntea careia a fost instalat *** are bani. Mai bine era dacă federatia nu avea bani si tara avea fotbal.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează