OPINII  »  RAPID

Ce îți dorești, Borza?

Alexandru Barbu, jurnalist GSP
Alexandru Barbu, jurnalist GSP

Articol de - Publicat luni, 26 februarie 2024 20:18 / Actualizat luni, 26 februarie 2024 20:23

În loc să-l preocupe că e printre cei mai slabi fundași laterali ai campionatului, conform ierarhiilor Wyscout, Borza se distrează în club în seara unei înfrângeri usturătoare. Întrebarea e ce va alege fotbalistul Rapidului de-acum înainte: Tranquila de J Balvin sau sacrificii, antrenamente suplimentare și conduită sportivă 24/7?

„Cel mai ciudat mi se pare cazul lui Albu, care se află în mijlocul negocierilor pentru prelungirea contractului”, spune Dan Șucu.

Alarmantă e situația lui Borza însă, cu 12 ani mai tânăr decât colegul alături de care a petrecut în club, la scurt timp după eșecul umilitor suferit de Rapid pe terenul lui Poli Iași, 1-3.

Oricât de crud sună, Albu este la apusul unei cariere din care senzația e că a stors deja maximum. În schimb, Borza are doar 18 ani, nu demult intrase în vizorul lui Fulham și a costat-o aproape un milion de euro pe Rapid. O avere, la cât de puțin și rar se investește în fotbalul românesc.

Andrei vine de la Farul, unde rar bifa 90 de minute. Nu ducea mai mult. La Rapid, Borza a fost de la început principala variantă pentru regula U21. Dar n-a impresionat în Giulești, fiind deseori veriga slabă din apărare. Greșelile frecvente chiar l-au scos din echipă în câteva rânduri, deși Bergodi nu dispune de alte soluții serioase cu care să respecte legea impusă de Federație.

Ce îți dorești, Borza?
1,5 milioane de euro e cota de piață a lui Borza de pe Transfermarkt

E pe un drum falimentar

În ultimele luni, Borza nu a progresat, deși ar fi trebuit. Din tânărul extrem de promițător al campioanei Farul a ajuns un fotbalist oarecare, poate chiar sub nivelul Rapidului.

Potrivit monitorizărilor Wyscout (nu e o Biblie, dar reprezintă un reper validat la nivel internațional), Borza ocupă locul 29 din 30 în topul celor mai buni fundași laterali - dreapta sau stânga - din campionatul României. Frapant! Numai Oroian de la Hermannstadt e sub tânărul născut la Năvodari, devansat de fotbaliști precum Miguel Silva (Oțelul), Amzăr (Dinamo), Abeid (UTA & CFR Cluj).

Viitorul lui Borza depinde de el. Dacă vrea cluburi, băutură, țigări, distracție, își va rata cariera și cel mult va păcăli un club mediocru de afară ca mai apoi să aștepte o mână întinsă de Hagi.

Dacă visează la performanță, va trebui să-și asume că incidentul din Copou e unul inacceptabil și să-și sacrifice plăcerile unui puști alintat cu un salariu peste medie. Nu e simplu, doar că nu se poate și Fratelli, și o carieră notabilă de sportiv. Excepții există, însă ele sunt asociate cu mari talente. Nu e cazul lui Borza.


Comentarii (19)
mogosoaia
mogosoaia  •  29 Februarie 2024, 20:17

Mare fotbalist crescut de marele Hagi. De fapt, Borza asta e umflat de presa, asa cum se intampla mai mereu in Romanica.

luigi_nb
luigi_nb  •  28 Februarie 2024, 02:16
Postat de Alex90o pe 26 Februarie 2024, 21:26

Domnu editorialist ce înseamnă un club mediocru de afara ,că mediocre sunt cluburi gen Augsburg,Empoli,Lorient etc dar nu cred că geniile produse de regele Hagi pot ajunge acolo,oricum alta teapa data de Farul pt naivii care cred că acolo cresc viitoare baloane de aur,genii,campioni,deși nici trecutul nici prezentul nu arata asta

vezi Alexe ca Hagi deja a produs unul care joaca la Empoli... si altul la Alaves, si chiar daca mai bine nu produce nimeni din tara nu produce mai bine decat el

VanBasten2000
VanBasten2000  •  27 Februarie 2024, 17:16
Postat de cordell.hull pe 27 Februarie 2024, 08:27

Cu alte cuvinte dacă ești în timpul liber poți face orice?

Eu am zis de iesit in club, o data pe luna. Nu de batut ospatari in club si tras linii.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează