OPINII  »  EDITORIAL

Urmează o revoluție la Rapid

Raul Rusescu, expert GSP Live
Raul Rusescu, expert GSP Live

Articol de - Publicat vineri, 10 mai 2024 14:22 / Actualizat vineri, 10 mai 2024 14:31

Mizez că Rapid va angaja un antrenor străin, mai ales că fanii nu vor accepta un alt tehnician român mai slab cotat decât Marius Șumudică, variantă pe care Dan Șucu - deși nu o spune cu subiect și predicat - nu o agreează.

În urmă cu o lună, suna previzibil ca Șumudică să nu fie numit A1 în Giulești. Dar, după întâlnirea dintre Șumi și Dan Șucu, idolul tribunelor din Giulești era văzut drept principala variantă pentru banca tehnică a Rapidului. S-au întâlnit, s-au lăudat reciproc. Numai că planurile lui Dan Șucu sunt diferite și nu-l includ pe Șumudică. A fost un simplu interviu. Șumudică și Rapidul lui Șucu nu au același drum, nu au același viitor. Iar finanțatorul Rapidului s-a reorientat, mai ales cu pista Mircea Lucescu la orizont.

Antrenor străin cu nume sau haos în Giulești

Nu există termen de comparație între Mircea Lucescu și Marius Șumudică, între Mircea Lucescu și orice alt antrenor român. Totuși, nu consider că lui Dan Șucu îi va fi la îndemână să-l convingă, ar trebui ca finanțatorul alb-vișiniilor să cedeze total frâiele și să accepte cerințele lui „Il Luce”. Nu vor fi puține.

Observ cu mare plăcere dorința lui Dan Șucu de a ajunge la nivelul următor. Mi-aș dori ca mai multe cluburi din România să aibă astfel de ambiții. Poate pentru a face un pas în față, conducătorul Rapidului ar trebui să încerce, pe viitor, repatrierea celuilalt membru al familiei Lucescu, Răzvan.

Acum, și aceasta pare o misiune SF, imposibilă. De aceea, opinia mea este că Rapid va avea un antrenor străin începând cu stagiunea viitoare. În principiu, ar fi o mutare benefică fotbalului românesc, o gură de oxigen necesară. E necesar însă și ca acest tehnician din afara României să aibă un CV important. Galeria nu ar tolera un nume mai mic decât cel al favoritului lor, Șumudică. Ar ieși iureș în Giulești!

Urmează o revoluție la Rapid
După un parcurs foarte slab în play-off, Rapid și-a luat adio de la cupele europene

Schimbări radicale la Rapid

Atenție însă. Un tehnician străin cu cotă, cu trofee în vitrină, va renunța la majoritatea fotbaliștilor de la Rapid. Sunt convins. Vor pleca majoritatea jucătorilor. Un tehnician important nu vine în România să-și păteze cariera, să se facă de râs.

Or, în acest caz, are nevoie de protagoniști cu mult mai buni pentru a cuceri titlul, obiectivul Rapidului din campionatul următor. SuperLiga 2023-2024, aproape de finiș, ne-a demonstrat că jucătorii Rapidului nu sunt suficient de valoroși pentru a triumfa în competiția internă.


Comentarii (16)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  11 Mai 2024, 09:11

Rusescu sau dorinta de a supravietui prin cuvinte ,dedusa din neputinta de a supravietui in mod direct,prin sciziparitate...

balderis
balderis  •  10 Mai 2024, 19:18
Postat de ionescugeorge77 pe 10 Mai 2024, 15:21

Lobont este cel mai bun pentru Rapid ...trebuie lasat doi ani sa arate ce poate ...nu poate face performanta daca nu are timp ...

Băiete, iar ai uitat unde stai ? Te așteaptă aia care te-a trimis după morcovi !!! Dute bă acasă, băăăă !

dragan
dragan  •  10 Mai 2024, 19:10

si, daca se calugareste Lutzu, va urma si-o revolutie la fcsb?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează