SPORTURI  »  ALTELE  »  ȘAH

Bogdan Deac, învins de Ian Nepomniachtchi, finalistul Campionatului Mondial de Șah. Toate rezultatele de la Superbet Chess Classic

Bogdan Deac
Bogdan Deac

Articol de GSP - Publicat luni, 08 mai 2023 11:15 / Actualizat luni, 08 mai 2023 11:15

Marii Maeștri ai șahului internațional au încheiat duminică cea de-a II-a rundă de confruntări din prima etapă a turneului Grand Chess Tour 2023 – Superbet Chess Classic România. 

Runda a II-a s-a încheiat cu două victorii și trei remize. Ian Nepomniachtchi l-a învins pe Bogdan Deac, iar Richard Rapport l-a învins pe Jan- Krzysztof Duda. În cea de-a III-a rundă, care va debuta astăzi, Ian Nepomniachtchi și Ding Liren se vor confrunta în prima lor partidă după meciul pentru titlul mondial. 

Deschiderea celei de-a doua zile competiționale a început duminică, 7 mai, la ora 15.00 PM, printr-o primă mutare simbolică, făcută de Marele Maestru Garry Kasparov și de Gheorghe Craioveanu, fostul jucător român de fotbal, dând astfel startul celei de-a doua runde a Superbet Chess Classic România.

Care au fost rezultatele din runda 2 la Superbet Chess Classic:

  • Maxime Vachier-Lagrave - Wesley So 1⁄2 – 1⁄2.  Marele Maestru american, Wesley So, a ales o variantă secundară din sistemul Londonez și a reușit să-l surprindă temporat pe Maxime. Cu toate acestea, finalul rezultat a fost unul care nu a oferit șanse de câștig niciunuia dintre jucători, iar partida s-a încheiat la egalitate.
  • Anish Giri - Alireza Firouzja 1⁄2 – 1⁄2. Deschiderea Slavă a fost aleasă de către reprezentatul Franței, Alireza Firouzja. După partida pierdută în prima rundă, în care a riscat, în cea de-a doua rundă, a optat pentru o abordare mai solidă și, în același timp, mult mai sigură. Marele Maestrul olandez, al 6-lea cel mai bine cotat jucător al lumii, a încercat să distrugă echilibrul, dar continuările exacte ale lui Alireza au făcut ca partida să se încheie la egalitate.
  • Richard Rapport - Jan-Krzysztof Duda 1 – 0. S-a jucat o variantă mai rar întâlnită din deschiderea denumită Indian Regelui, dar care nu a reușit să-l suprindă pe cel mai bine jucător cotat al Poloniei, Marele Maestru Duda. S-a ajuns rapid într-un final relativ egal, iar reprezentantul României, Richard Rapport, a reușit să profite de câteva mici inexactități ale lui Jan- Krzysztof și a câștigat prima partidă la Superbet Chess Classic România.
  • Bogdan Deac - Ian Nepomniachtchi 0 – 1. Marele Maestru român, Bogdan Deac, a abordat extrem de curajos duelul împotriva celui care a fost la un pas devină campion mondial, în urmă cu o săptămână. La mutarea a 14-a, el a sacrificat un Turn pentru un Nebun și un Pion, încercând să-i creeze probleme lui Nepo. Din păcate, în criza de timp premegătoarea mutării 40, nu a găsit cele mai bune continuări, și astfel, a pierdut partida împotriva vicecampionului mondial.
  • Ding Liren - Fabiano Caruana 1⁄2 – 1⁄2. Campionul mondial, Ding Liren, încă resimte oboseala acumulată în ultima lună și încearcă să-și dozeze efortul. Stilul abordat este unul mai puțin agresiv, dar cu siguranță își va regla stilul în următoarele runde. Partida a fost una liniștită, cu multă teorie bine pusă la punct de ambele părți. Fără ca vreunul dintre jucători să forțeze, jocul s-a încheiat remiză.

Cum arată clasamentul Superbet Chess Classic: 

1– 3 Wesley So, Ian Nepomniachtchi, Richard Rapport – 1,5 puncte 
4 – 7 Ding Liren, Anish Giri, Vachier-Lagrave, Fabiano Caruana – 1 punct 
8 – 10 Jan-Krzysztof Duda, Bogdan Deac, Alireza Firouzja – 0,5 puncte

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează