SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Cătălina Axente, bronz pentru România la Europenele de lupte!

Cătălina Axente Foto: FRL
Cătălina Axente Foto: FRL

Articol de - Publicat vineri, 14 februarie 2020 23:34

Cătălina Axente (24 de ani) a învins-o în meciul decisiv pe italianca Enrica Rinaldi cu 5-1 la categoria 72 kg la Campionatul European de lupte.

Axente a trecut în primul tur de Kendra Augustine Jocelyne Dacher (Franța) cu 3-1, dar apoi a fost învinsă în semifinale de nemțoaica Maria Selmaier. În disputa pentru bronz, românca a trecut de reprezentanta gazdelor, Enrica Rinaldi, cu 5-1.În cariera sa, Cătălina Axente mai aavea o medalie de bronz la Europenele sub 23 de ani, în Turcia, acum doi ani.

La categoria 65 kg, în meciul pentru bronz, Krsizta Tunde Incze a pierdut disputa cu Irina Koliadenko și a trebuit să se mulțumească doar cu locul 5. Krista era vicecampioană europeană anul trecut, la București, și tot vicecampioană europeană la campionatele continentale sub 23 de ani, la Novi Sad (Serbia), în 2019. În 2016, ea a câștigat titlul de campioană europeană de junioare, turneu care a avut loc la București.

România a mai cucerit la Europenele de la Roma o medalie de aur, prin Alin Alexuc-Ciurar (greco-romane, 130 kg), iar la lupte libere, la 97 kg, Albert Saritov va disputa sâmbătă seara finala. 

Citește și:

Albert Saritov s-a calificat în finala Europenelor de lupte la 97 kg!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
magura
magura  •  15 Februarie 2020, 01:06

SINCERE FELICITARI!

5abie.spintecatoru
5abie.spintecatoru  •  15 Februarie 2020, 00:43

Felicitări!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează