SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Crește concurența în proba preferată a lui David Popovici

David Popovici în timpul cursei de 200 m de la Cupa României Foto Raed Krishan
David Popovici în timpul cursei de 200 m de la Cupa României Foto Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 18:04 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 21:28

Francezul Leon Marchand a înotat în proba de 200 m liber, preferata lui David Popovici, acolo unde românul are al treilea timp din istorie

David Popovici a înotat o singură dată în proba de 200 m liber în acest an și a făcut-o doar în serii la Cupa României, încheind-o cu un timp de 1:47,39 s. „M-am simțit un pic ruginit, cum mă așteptam, dar trebuia să fac acest lucru în mediul de concurs pentru a prinde din nou gustul. 

Cum sunt rechinii, atunci când simt o picătură de sânge încep să dea târcoale și să vâneze... Asta aveam nevoie, să simt durerea aceea specifică din nou, pentru că o poți uita atunci când nu mai înoți o probă pentru mult timp", a spus înotătorul în vârstă de 18 ani în cadrul podcast-ului găzduit de Brett Hawke.

1:42,97este timpul lui David Popovici înregistrat la Roma în proba de 200 metri liber

Ritm diferit între înotători

Australianul i-a adus la cunoștință că, zilele acestea, francezul Leon Marchand, antrenat de Bob Bowman, cel care l-a pregătit pe Michael Phelps, a evoluat la concursul de selecție pentru Campionatele Mondiale, 23-30 iulie, în proba de 200 m. Francezul a parcurs cele patru lungimi de bazin în 1:46,44 s. 

„E un timp mai bun ca al meu", a spus David, care păstrează un soi de mister asupra capacităților sale. „Aceasta este una dintre probele pentru care ai nevoie de multă experiență pentru a o înota. Când Michael era activ, l-am pus să înoate la fiecare concurs această probă. I-a luat doi ani pentru a ajunge să facă o cursă într-adevăr bună. Leon a înotat-o doar de patru sau cinci ori, devine din ce în ce mai bun, dar e prima oară când evoluează așa bine", a spus Bob Bowman, antrenorul francezului, citat de swimswam.com.

Construcția unei curse

Și francezul în vârstă de 21 de ani a fost mulțumit de evoluția sa. "Nu am avut prea multe așteptări, cel mai bun timp al meu era 1:48,70. În finală, mi-am construit mai bine cursa ca în serii. Am pus mai puțin la treabă picioarele în primii 100 de metri, ceea ce mi-a permis să termin foarte bine", a explicat Marchand, citat de aceeași sursă. 

1:43,21este timpul cu care David Popovici a câștigat titlul mondial la Budapesta în proba de 200 m liber

Se pare că ținta sa este să alcătuiască alături de conaționalii săi o ștafetă competitivă de 4x200 m pentru Campionatele Mondiale, ulterior pentru Jocurile Olimpice.

David Popovici are al treilea timp din istorie în această probă, 1:42,97, fiind depășit doar de Michael Phelps, 1:42,96, și de Paul Biedermann, 1:42,00. 

S-a infiltrat pe podium

Tot la concursul de selecție al Franței pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka, 23-30 iulie, Maxime Grousset, vicecampion mondial în proba de 100 metri liber, a realizat al treilea timp al sezonului. El a înotat cele două lungimi de bazin în 47,62 s. „Am făcut o cursă foarte bună, încă mai am unele probleme pe ultimii 15 metri și cred că pot evolua mai bine și în alte părți. 

Sunt extrem de fericit cu acest timp, nu mă așteptam la el. Nu-mi pun limite, dacă am reușit un astfel de timp acum, poate în câteva săptămâni o să fie mai bine", a spus el, citat de swimswam.com. Cel mai bun timp al sezonului l-a reușit chinezul Pan Zhanle, 47,22, urmat de David Popovici, 47,61. Recordul mondial îi aparține românului și a fost stabilit la Roma, în 2022, 46,86 s.

Citește și: 

„Mai contează că a luat Djokovic unul în plus?” Ilie Năstase, interviu fără rețineri despre „GOAT-ul” din tenis: „Să fie geloși pe Nadal!”
ROLAND GARROS
„Mai contează că a luat Djokovic unul în plus?” Ilie Năstase, interviu fără rețineri despre „GOAT-ul” din tenis: „Să fie geloși pe Nadal!”
Baschet cu suzetă » Nikola Jokic s-a inspirat de la frații lui + când a întâlnit pentru prima dată pe cineva din NBA
NBA
Baschet cu suzetă » Nikola Jokic s-a inspirat de la frații lui + când a întâlnit pentru prima dată pe cineva din NBA

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează