SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

FOTO David Popovici a făcut spectacol la Campionatele Naționale! A luat două medalii de aur în prima zi

David Popovici // foto: Raed Krishan +49   FOTO
David Popovici // foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 05 aprilie 2023 19:18 / Actualizat miercuri, 05 aprilie 2023 21:29

David Popovici (18 ani) a luat aur în primele două finale, la 50 metri liber și 100 metri spate, la Campionatele Naționale de la Otopeni. Joi, el va concura în proba de 50 de metri fluture. E înscris în total în 6 probe individuale

  • Finalele din fiecare zi, care încep la ora 18:00, sunt transmise live pe GSP.ro și televizate de TVR 1

David Popovici, aur la 100 metri spate

David Popovici a luat aur și în a doua finală a zilei. A terminat primul la 100 metri spate, cu un timp de 54.74. După ce a fost al doilea după 50 de metri, Popovici a forțat pe a doua parte și a terminat în fața lui Denis Laurean Popescu (55.0) și Robert Andrei Badea (58.89).

David Popovici, urmărit de Ion Țiriac și Camelia Potec

David Popovici a făcut spectacol la Campionatele Naționale! A luat două medalii de aur în prima zi

La bazinul de la Otopeni au fost și Ion Țiriac și Camelia Potec, președintele Federației de Natație. Cei doi au urmărit împreună finalele și evoluția lui David Popovici.

David Popovici, aur în finala la 50 metri liber

Plecat pe culoarul 4, al favoritului, David Popovici a terminat pe primul loc finala la 50 metri liber. A terminat cu un timp de 22.62 secunde.

Sportivul de la CS Dinamo a terminat în fața lui Constantin George Alexandru Stoica (22.96) și Patrick Sebastian Dinu (23.31).

„Am încercat ceva nou, să înot cu brațele întinse. Nu prea îmi place, dar sunt la un concurs la care experimentez. Sunt mulțumit de ce am reușit. Profit că nu sunt la un concurs cu miză foarte mare. Sunt bucuros”, a spus Popovici la TVR 1, după cursă.

David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
+45 FOTO

David Popovici, în finala la 100 de metri spate cu al patrulea timp

David a concurat și în seriile probei de 100 de metri spate. A intrat chiar în prima serie și a înregistrat un timp de 56.87 secunde, al doilea cel mai bun, doar sub Daniel Martin (56.55 secunde). Per total, David a avut al patrulea cel mai bun timp, astfel că s-a calificat în finala A. 

Cel mai bun timp al lui în proba de 100 de metri spate era 58.19 secunde, înregistrat la Campionatele Naționale din 2019.

David Popovici, cel mai rapid în seriile probei de 50 de metri liber

  • David Popovici a fost cel mai rapid în seriile probei de 50 de metri liber, oprind cronometrul la 22.64 secunde. Este singurul care a coborât sub 23 de secunde și merge de pe prima poziție în finala A, programată în această seară.
David Popovici a făcut spectacol la Campionatele Naționale! A luat două medalii de aur în prima zi
Cei mai rapizi înotători în seriile probei de 50 de metri liber
Apă, zâmbete, obiective » Reportaj GSP la 3 luni de la lansarea Academiei de Înot Dinamo + interviu cu managerul Mihai Popovici, tatăl lui David Popovici
ÎNOT
Apă, zâmbete, obiective » Reportaj GSP la 3 luni de la lansarea Academiei de Înot Dinamo + interviu cu managerul Mihai Popovici, tatăl lui David Popovici

David Popovici concurează în 6 probe la Otopeni

Anul aceste este unul mai puțin încărcat pentru dublul campion european și mondial din punctul de vedere al competițiilor. David Popovici a început sezonul la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori, 5-9 aprilie, unde s-a înscris în șase probe individuale: 50, 100, 400 metri liber, 50 și 100 m fluture, 100 m spate

Competiția majoră pentru David Popovici în acest an sunt Campionatele Mondiale de la Fukuoka, 23-30 iulie. De asemenea, din luna martie a acestui an s-a deschis fereastra de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde se ajunge în urma îndeplinirii unui barem de timp.

531 de sportivide la 72 de cluburi vor lua startul la CN de la Otopeni

David Popovici s-a întâlnit cu jurnaliștii străini, la București

David Popovici s-a întâlnit cu presa din străinătate într-un eveniment organizat de sponsorul său tehnic Arena, cu care românul în vârstă de 18 ani a semnat la finalul lui 2021. 

Deocamdată doar două publicații majore, AS, din Spania, și Corriere de la Serra, din Italia, au publicat, marți, interviurile cu deținătorul recordului mondial în proba de 100 de metri liber. 

El a dezvăluit că își dorește o mașină, că vrea să urmeze o facultate de psihologie și să se bucure de orașul în care s-a născut, București. În ambele interviuri se regășește întrebarea de ce nu a plecat în SUA pentru a se antrena. 

„Am aici tot ce-mi trebuie, poate la un moment o să mă decid să merg în SUA sau în altă țară, dar acum vreau să rămân aici cu părinții mei, cu echipa mea pentru a construi împreună viitorul”, a spus Popovici.

Mai multe știri din sporturi: 

TENIS - Gestul care i-a enervat pe fani, după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea » Ce a făcut Petra Kvitova la finala de la Miami

După 15 ani, vrea să câștige la „masa verde” primul titlu al lui Hamilton în Formula 1: „O hoție, o cursă furată! Doar așa s-ar face dreptate”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (10)
dobrin
dobrin  •  05 Aprilie 2023, 20:14
Postat de A.Nonim pe 05 Aprilie 2023, 19:39

Bine, David.

Mda, competiile astea le castiga si legat la maini :)))) Trebuie sa asteptam campionatele mondiale ca sa vedem unde este cu adevarat.

Mosh.Gerilla
Mosh.Gerilla  •  05 Aprilie 2023, 20:07
Postat de steauaefcsb pe 05 Aprilie 2023, 18:46

Csa si Talpan l-au izgonit din Ghencea ca sa manance ei banii baiatului prin clona de la fotbal! Multumim domnule Talpan,multe lucruri bune ati mai facut la Csa!

Și noi îi mulțumim!

hristo88
hristo88  •  05 Aprilie 2023, 20:00
Postat de steauaefcsb pe 05 Aprilie 2023, 18:46

Csa si Talpan l-au izgonit din Ghencea ca sa manance ei banii baiatului prin clona de la fotbal! Multumim domnule Talpan,multe lucruri bune ati mai facut la Csa!

ce prostalau.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează