SPORTURI  »  ALTELE  »  FOTBAL FEMININ

Antrenor suspendat după ce jucătoarele l-au acuzat de abuz și hărțuire sexuală: „Toate capetele lor să cadă”

Paul Riley
Paul Riley

Articol de GSP - Publicat luni, 04 octombrie 2021 10:56 / Actualizat luni, 04 octombrie 2021 14:30

Paul Riley, 58 de ani, englezul devenit unul dintre cei mai buni antrenori din fotbalul feminin american ai ultimei decade, a fost acuzat de abuz și hărțuire sexuală de mai multe jucătoare. 

Fost campion în National Women's Soccer League în 2018 și 2019, Riley a fost concediat de clubul North Carolina Courage, la care era din 2017. 

Discurs-manifest al lui Jurgen Klopp despre vaccinare: „«Cum poți să-mi spui așa ceva?». Poate sunt eu naiv. E ca atunci când ești beat și vrei să conduci”
anglia
Discurs-manifest al lui Jurgen Klopp despre vaccinare: „«Cum poți să-mi spui așa ceva?». Poate sunt eu naiv. E ca atunci când ești beat și vrei să conduci”

Unul dintre antrenorii de top din fotbalul feminin american, acuzat de abuz și hărțuire sexuală 

Paul Riley a fost acuzat de abuz și hărțuire sexuală de mai multe jucătoare. 

Sinead Farrelly, care a jucat pentru Riley la Philadelphia Independence, New York Fury și Portland Thorns, a mărturisit că „m-am simțit sub controlul său”. Farrelly a detaliat mai multe episoade în care susține că a fost constrânsă să facă sex cu fostul ei antrenor.

Iar Meleana „Mana” Shim, care a jucat sub comanda lui Riley la Portland Thorns, alături de Sinead Farrelly, a declarat că „m-am simțit de la început de parcă i-aș datora ceva”.

Un exemplu: după o noapte de băut, Riley le-ar fi condus pe Shim și Farrelly în apartamentul său, unde le-ar fi propus să se sărute. La schimb, le-ar fi promis acestora că nu le va cere să facă un exercițiu chinuitor la antrenamente.

Paul Riley neagă acuzațiile: „Complet fals”

Jurnaliștii englezi de la The Athletic i-au adresat lui Paul Riley 23 de întrebări legate de presupusele sale fapte, iar el a răspuns printr-un email, susținând că majoritatea sunt „complet false”: „Nu am făcut niciodată sex sau avansuri sexuale cu aceste jucătoare”.

El susține că, ocazional, a socializat cu jucătoarele, dar că „nu le-am dus să bem”.

Megan Rapinoe a răbufnit: „Toate capetele să cadă!”

Megan Rapinoe, căpitanul naționalei SUA, multiplă campioană, i-a atacat pe toți cei care au permis păstrarea lui Riley, mușamalizând în ultimii ani acuzațiile împotriva acestuia: „Bărbați care protejează bărbați care abuzează femei. Toate capetele lor să cadă! Duceti-vă dracului!”

Ca urmare a investigațiilor ample publicate de jurnaliști, Riley a fost demis de North Carolina Courage, iar licența sa de antrenor suspendată de Federația de Fotbal din Statele Unite.

Scandal imens în gimnastică » Zeci de ani de orori au ieșit la iveală: „Mă abuza cu mama în cameră”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (3)
intermezzoro
intermezzoro  •  04 Octombrie 2021, 15:50

Megan Rapinoe, căpitanul naționalei SUA, multiplă campioană, i-a atacat pe toți cei care au permis păstrarea lui Riley, mușamalizând în ultimii ani acuzațiile împotriva acestuia: „Bărbați care protejează bărbați care abuzează femei. Toate capetele lor să cadă! Duceti-vă dracului!” Se pare ca doamna Rapinoe. stie sigur ca au avut loc povestile descrise , gen "a vazut ea! " :) . Pe de alta parte , daca s-au intamplat cele declarate , nu este inspirat sa il trimiti pe violator la dracu , ca tocmai a trecut pe acolo ... :D

popicoo
popicoo  •  04 Octombrie 2021, 14:02

Ce-mi place de oamenii ăștia care țipă la 20 de ani după ce s-ar fi întâmplat ceva ce doar ei susțin că s-ar fi întâmplat...

alex_777
alex_777  •  04 Octombrie 2021, 13:25

... nasol sa fii antrenor la fotbal feminin :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează