SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Două medalii pentru România la Campionatele Europene de Juniori și Cadeți de la Tallin

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 februarie 2023 15:16 / Actualizat miercuri, 22 februarie 2023 15:52

Lotul României de scrimă a cucerit marți două medalii la Campionatele Europene de Juniori și Cadeți de la Tallin.

La competiția din Estonia, Amalia Covaliu a devenit vicecampioană europeană la sabie, iar Anastasia Fusea a terminat pe locul 3.

În primele 15 locuri, România a mai avut două sportive: Rosemarie Benciu (6) și Alexandra Mitruș (14).

În finala la sabie, Amalia Covaliu, fiica lui Mihai Covaliu, șeful Comitetului Olimpic Sportiv Român, a fost învinsă de Emese Domonkos (Ungaria).

Argint și Bronz pentru România! Zi de poveste la Campionatele Europene de Juniori și Cadeți de la Tallin.

Amalia COVALIU a devenit vicecampioană europeană la sabie iar Anastasia FUSEA e medaliată cu bronz la întrecerea continentală a cadetelor. Amalia a fost întrecută în finală de unguroaica Emese Domonkos cu 15-10. 

Rosemarie Benciu a terminat pe locul 6 iar Alexandra Mitruș pe poziția a 14-a. România are patru sportive în top 15 la această armă, sabie feminin, cadete. 

Felicitări sportivelor și tuturor antrenorilor care au contribuit la acest succes: Irina Covaliu, Sandu Constantin, Tiberiu Dolniceanu, Alexandru Chiculiță, Cristian Lupu, Andreea Doană și Ciprian Gălățanu! 

Suntem mândri de voi!

 - comunicat Federația Română de Scrimă

Reporterul detașat la COSR a făcut știri despre fiica șefului COSR!

La începutul lunii februarie, Gazeta Sporutilor făcea dezvăluiri despre o anomalie din TVR. Postul public a difuzat o știre despre scrimera Amalia Covaliu, care a luat argint la o competiție de cadeți. 

Materialul despre fiica șefului COSR a fost realizat de Alina Alexoi, jurnalistă detașată din 2018 de la TVR chiar la COSR, unde e consilierul personal al președintelui Mihai Covaliu.

Jurnalist cu mare experiență al Televiziunii Române, ea este detașată din 2018, cu câteva luni de pauză, la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, unde este consilierul personal al președintelui Mihai Covaliu. Iar știrea prezentată de TVR a fost axată chiar pe scoaterea în evidență a performanței realizate de fiica șefului COSR, deschizând drumul pentru un posibil conflict de interese. În aceeași competiție, echipa masculină de sabie cadeţi a României, în componența Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva şi Cristian Macovei, a cucerit medalia de aur. Dar ei au lipsit complet din știrea difuzată de TVR.

Citește și: 

Un nou mesaj josnic al liderului galeriei Rapidului la adresa Cristinei Neagu: „Au fost înjurături frumoase. Vi se pare ceva ieșit din comun să strigi asta?”

Ana Bogdan, înfrângere la WTA Dubai » Eliminată de locul 3 WTA

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează