SPORTURI  »  ALTELE  »  TRIATLON

EXCLUSIV Viața sportivilor fără sport » Cum s-au organizat competițiile de triatlon: „Ne-am concentrat pe performanță și, în special, pe cadeți, juniori și tineret”

Antoanela Manac este una dintre aspirantele pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Antoanela Manac este una dintre aspirantele pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Articol de - Publicat joi, 12 noiembrie 2020 15:13 / Actualizat joi, 12 noiembrie 2020 16:25

Pandemia a amânat o premieră mult așteptată pentru triatlonul românesc: prima prezență la Jocurile Olimpice.

  • Fotbalul, tenisul, handbalul, ciclismul și-au reluat pe rând întrecerile la nivel internațional, în timp ce sporturile de nișă, cum sunt scrima, tirul sau triatlonul etc încă au întrecerile suspendate de pandemie. Dacă pentru primele s-au găsit soluții, costisitoare, însă utile, peste cele din urmă încă plutește incertitudinea.

„Situația a făcut ca în 2020 să nu se mai acorde puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice. A fost o perioadă lungă de pauză și pentru cei doi sportivi cu șanse importante să meargă la Tokyo. Felix Duchampt a stat în izolare în Franța, dar s-a pregătit bine apoi și în ultima perioadă a reușit să ia startul la câteva concursuri importante, alături de cei mai buni triatloniști din lume, în Franța, Spania și Italia. Conform actualelor criterii de calificare, prezența sa la Jocurile Olimpice este ca și asigurată. În cazul Antoanelei Manac, situația este un pic diferită, pentru că în această toamnă are de susținut examenul de rezidențiat la Medicină. Nu a participat la concursuri peste hotare, dar are timp să se pregătească pentru competițiile de anul viitor, când se vor acorda puncte de calificare”, a explicat Vlad Stoica, fost președinte interimar al Federației Române de Triatlon

Concentrarea pe performanță

În privința concursurilor interne, federația a reușit să organizeze Campionatele Naționale la toate categoriile de vârstă și pe distanțe diferite, singura excepție fiind cea mai dificilă, Iron Man, care ar fi trebuit să aibă loc la Oradea. "Ne-am concentrat pe performanță și, în special, pe cadeți, juniori și tineret, pentru că ne-am dorit să asigurăm viitorul. S-au anulat multe competiții de masă, dar baza de amatori este mai ușor de reconstruit decât cea de performanță. Mă bucur că am reușit să organizăm H3RO Mamaia, cel mai mare triatlon din această parte a Europei. Am avut dublu rol. Ca președinte al clubului organizator, Smartatletic, am vrut să spun stop. Ca președinte interimar al federației, mi-am dat seama că am avea foarte mult de pierdut. Fără competiții, orice sport își pierde sportivii", a mărturisit Vlad Stoica.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și:

EXCLUSIV Viața sportivilor fără sport » Sabrerii, demoralizați de lipsa competițiilor: „Ne antrenăm sută la sută, suntem superprofesioniști, și pentru ce?”

EXCLUSIV Viața sportivilor fără sport » Cum se descurcă atleta Cristina Bujin: „Sper să fac baremul anul viitor!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează