SPORTURI  »  ALTELE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Putin, suspendat din funcție » „Executat” de prietenul român de la judo

Vladimir Putin
Foto:Imago
Vladimir Putin Foto:Imago

Articol de - Publicat duminica, 27 februarie 2022 12:40 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2022 14:19

Federația Internațională de Judo (FIJ) se dezice de acțiunile lui Vladimir Putin, cel care a pornit războiul împotriva Ucrainei.

FIJ, al cărei președinte este Marius Vizer, a anunțat duminică, printr-un comunicat, suspendarea liderului de la Kremlin din toate funcțiile pe care acesta le deține în cadrul Federației. 

Măsură extremă propusă după ce Putin a invadat Ucraina: „Să suspende imediat contractele jucătorilor ruși!”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Măsură extremă propusă după ce Putin a invadat Ucraina: „Să suspende imediat contractele jucătorilor ruși!”

Vladimir Putin, suspendat de Federația Internațională de Judo

„În lumina războiului care are loc în Ucraina, Federaţia Internaţională de Judo anunţă suspendarea lui Vladimir Putin din funcţiile de preşedinte de onoare şi ambasador al Federaţiei Internaţionale de Judo”, a fost mesajul celor de la FIJ.

Vladimir Putin este foarte apropiat de acest sport, fiind posesorul centurii negre 8 Dan, acordată în 2012 de Federația Internațională de Judo, Putin a fost primul rus care a reușit această performanță.

De asemenea, Rusia a pierdut organizarea Grand Slam-ului de Judo din acest an, programată în perioada 20-22 mai, la Kazan.

Reacția lui Marius Vizer

„Suntem întristați de situația internațională actuală, rezultat al dialogului ineficient la nivel internațional. Noi, comunitatea sportivă, trebuie să rămânem uniți și puternici, să ne susținem unii pe alții și valorile noastre universale, pentru a promova mereu pacea și prietenia, armonia și unitatea. 

Familia judoului speră ca tulburările actuale să poată fi soluționate în ultimul moment, pentru a restabili normalitatea și stabilitatea în Europa de Est și în lume, concentrându-ne încă o dată pe diversitatea culturală, istoria și moștenirea Europei, în cel mai pozitiv mod”, a declarat președintele Marius Vizer pentru ebihoreanul.ro.

Oamenii din judo sunt o categorie puţin mai aparte, ne leagă nişte valori şi ăsta e chiar adevărul despre relaţia cu preşedintele Putin. Eu vreau să rămân în limitele fair play-ului şi ale sportului, n-aş vrea să comentez aspecte politice. Sunt câteva ţări în lume, printre care şi Rusia, care investesc foarte mult în sport, văzând în sport un factor de educaţie mintală, fizică, socială a naţiunii, şi pentru asta eu le respect
- Marius Vizer, despre Vladimir Putin potrivit ebihoreanul.ro

Marius Vizer, prieten cu Vladimir Putin

Invitat pe 19 octombrie 2021 la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” pe GSP.ro, Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, dezvăluia realația de prietenie dintre Marius Vizer, actualul șef al Federației Internaționale de Judo, și Vladimir Putin.

E prieten cu Putin. Putin îl respectă foarte mult, stă de vorbă cu el, i-am văzut în diverse ipostaze de comunicare amicală. Putin a lăsat și el să se înțeleagă asta la toate competițiile la care a fost invitat. 

Putin a practicat ceva judo și avem și un român care l-a bătut pe vremuri, un judoka de la Dinamo (n.r. - Cornel Roman). Chiar dacă nu mai practică judoul, Putin își mai pune kimonoul și aduce bani”, declara Cozmin Gușă.

Citește alte știri de actualitate:

Burleanu a întâmpinat la graniță 13 fotbaliști de la Dinamo Kiev și Șahtior: „Vom continua să ajutăm” + unii au plecat deja din țară
Război în Ucraina
Burleanu a întâmpinat la graniță 13 fotbaliști de la Dinamo Kiev și Șahtior: „Vom continua să ajutăm” + unii au plecat deja din țară
Un jucător de tenis vrea să lupte împotriva Rusiei: „Nu am experiență militară, dar știu să folosesc arme”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Un jucător de tenis vrea să lupte împotriva Rusiei: „Nu am experiență militară, dar știu să folosesc arme”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (73)
samertx
samertx  •  27 Februarie 2022, 20:16
Postat de moshu_shukaru pe 27 Februarie 2022, 18:34

...și, uite așa, se dovedește că, în loc de școala de gradați, mai bine, alegeai cantina (avantaj Maricel)!

Asta se întâmplă când faci școala de marină civilă, te crezi buric și Polul Sud e pe agenda ta. :))

samertx
samertx  •  27 Februarie 2022, 18:51
Postat de ando89 pe 27 Februarie 2022, 18:49

Eh, vă las. Mă așteaptă două dive și multe zvonuri despre lipsa mea de bărbăție:))

Succes!

samertx
samertx  •  27 Februarie 2022, 18:50
Postat de moshu_shukaru pe 27 Februarie 2022, 18:47

Dacă ai de gând să decolezi spre Soare, să nu pățești precum Icar!

N-am cum s-o pățesc. Eu am citit Mitologia greacă în clasa a treia. :)) Am tras ceva învățăminte din ea.

Vezi toate comentariile (73)
Comentează