SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Cum se apără „băiatul rău” Draymond Green, după pumnul aplicat în figura lui Nurkic: „Nu sunt un boxer atât de bun!”

Draymond Green (33 de ani), baschetbalistul lui Golden State Warriors, l-a lovit cu pumnul pe Jusuf Nurkic (29 de ani), centrul lui Phoenix Suns.
Draymond Green (33 de ani), baschetbalistul lui Golden State Warriors, l-a lovit cu pumnul pe Jusuf Nurkic (29 de ani), centrul lui Phoenix Suns.

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 18:30 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 18:31

Draymond Green (33 de ani), baschetbalistul lui Golden State Warriors, l-a lovit cu pumnul pe Jusuf Nurkic (29 de ani), centrul lui Phoenix Suns. Incidentul s-a petrecut în timpul eșecului suferit miercuri noapte de formația din San Francisco, scor 116-119.

La Golden State Warriors, campioana din 2022, lucrurile nu merg bine. Eșecul suferit contra lui Phoenix îndepărtează echipa de zona play-in, dar Steve Kerr are și altele pe cap. Draymond Green, unul dintre veteranii lotului, a comis-o din nou. Revenise recent, după ce pe 15 noiembrie îl strânsese de gât pe Rudy Gobert.

VIDEO. Draymond Green l-a făcut KO pe Nurkic în Golden State - Phoenix

Miercuri dimineață, în debutul sfertului cu numărul 3, când Golden State o conducea pe Phoenix cu 65-60, Green a comis un gest necugetat. S-a întors brusc și i-a aplicat un pumn în figură lui Yusuf Nurkic. A fost eliminat din joc și așteaptă o suspendare de lungă durată.

„Mă trăgea de șold și m-am rotit ca să pară un fault mai evident. Și l-am atins. După cum știți, nu sunt genul care să își prezinte scuze pentru lucruri pe care a dorit să le facă. De această dată vreau să-i prezint scuze lui Jusuf, pentru că nu a existat intenția de a-l lovi. 

Mă folosesc de brațe ca să accentuez contactele. Urmăresc să obțin faultul. Asta am încercat să fac, pentru că mă tot trăgea de șold. Așa că m-am rotit și, din nefericire, l-am lovit. Deci, așa cum am spus, îmi prezint scuzele lui Jusuf pentru că n-am avut intenția să-l lovesc”, a spus Draymond Green într-o conferință de presă.

Green recunoște că reluările îl incriminează: „Orice reluare... nu o să arate niciodată frumos. Eu știu ce intenție am avut. Intenția mea e să vânez faultul. Nu cred că sunt un boxer atât de bun încât să mă rotesc 360 de grade și să am precizia de a lovi pe cineva. A fost doar ghinion”.

Steve Kerr, în gardă

Steve Kerr, antrenorul lui Golden State, cere mai multă cumpătare din partea lui Draymond Green.

- Cum comentați incidentul cu Draymond Green?
- Avem nevoie de Draymond. Știe și el, pentru că am discutat deja, că trebuie să găsească o metodă de a rămâne echilibrat și de a fi pe teren alături de colegii săi. 

- Ce se poate face ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple? 
- Vom continua să lucrăm la asta. 

- Când începe să devină o problemă? 
- Draymond este un jucător al naibii de bun. E în continuare un jucător foarte bun așa că avem nevoie de el dacă vrem să fim o echipă foarte bună.

Citește și alte știri din baschet: 

Victorie categorică pentru LA Lakers! LeBron James și Anthony Davis câștigă prima ediție a NBA In-Season Tournament
NBA
Victorie categorică pentru LA Lakers! LeBron James și Anthony Davis câștigă prima ediție a NBA In-Season Tournament
Virgil Stănescu, mesaj direct pentru șeful federației: „Nu ne agreăm reciproc! Mai ales că e un sistem politizat”
PRIETENII LUI OVIDIU
Virgil Stănescu, mesaj direct pentru șeful federației: „Nu ne agreăm reciproc! Mai ales că e un sistem politizat”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
pladimirvutin
pladimirvutin  •  14 Decembrie 2023, 20:31

Nea' Draymond asta, nu doar ca e smardoi de cartier marginas, dar e si sarac cu duhul. Daca pumnul aplicat coechipierului *** acum 1-2 ani a venit ca urmare a unei provocari, conform martorilor, porcaria facuta cu Rudy Gobert si acum cu Nurkic nu are nici o noima. Inteleg sa se intample in meciul 7 din playoff, cand nervozitatea e incontrolabila, dar sa dai cu brandu' si sa sugrumi adversari la inceputul sezonului, cand nu s-au jucat nici macar un sfert din meciuri, denota prostie crasa. Au mai fost batausi in NBA, celebra trupa a lui Pistons, cu Bill Laimbeer, Isiah Thomas, Dennis Rodman, caftea pe banda rulanta pe oricine ii deranja, nu au scapat de scatoalce nici Michael Jordan, nici Larry Bird, nici Karl Malone... Dar aia macar aveau decenta sa disimuleze loviturile in faulturi de joc, sa pocneasca mai pervers. Asta e direct pe golaneala, pumn in mecla, gatuire pe la spate... Macar sa se duca naibii la UFC.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează