SPORTURI  »  BASCHET  »  RASISM

NBA. Kenny Smith a părăsit studioul, în direct, în semn de solidaritate cu protestele anti-rasiste din SUA

Kenny Smith
Kenny Smith

Articol de GSP - Publicat joi, 27 august 2020 16:21 / Actualizat joi, 27 august 2020 16:25

Fostul jucător american de baschet Kenny Smith, 55 de ani, a părăsit studioul emisiunii „NBA on TNT”, în semn de solidaritate cu sportivii de culoare, înaintea meciului dintre Oklahoma City Thunder și Houston Rockets.

  • CONTEXT: Mai mulți sportivi din America protestează după ce Jacob Blake, un bărbat de culoare în vârstă de 29 de ani, a fost împușcat de 7 ori în spate de un polițist din Wisconsin, martori la incident fiind chiar cei 3 copii ai săi;
  • Acum, Blake este paralizat de la brâu în jos, iar cetățenii nord-americani s-au revoltat, atât pe internet, cât și în acțiuni stradale;
  • Rasismul a provocat mișcări de proporții în SUA și la sfârșitul lunii mai, când George Floyd a fost omorât de un polițist, fiind presat cu genunchiul pe gât până la ultima suflare;
  • Momentan, soarta partidelor din NBA nu este cunoscută;
  • După amânarea meciurilor, cei de la Milwaukee Bucks au cerut o declarație prin care autoritățile din Wisconsin să își asume răspunderea celor întâmplate.

„Cred că important acum este, ca om de culoare și ca fost jucător, să susțin jucătorii și să nu fiu aici în seara asta. Vom vedea ce va fi după asta”, a declarat Kenny Smith. 

„Îți respect decizia”, i-a spus moderatorul Ernie Johnson. Kenny a părăsit apoi studioul, lăsând liber locul de lângă Charles Barkley. 

Johnson, Barkley și al treilea invitat, Shaquille O’Neal, au stat în liniște câteva momente. Se pare că nu erau la curent cu planul lui Smith de a pleca. Apoi au reluat transmisiunea. 

Kenny Smith a jucat 10 ani în NBA, între 1987 și 1997. A câștigat 2 campionate cu Houston Rockets. După retragere, a devenit un analist TV extrem de apreciat. 

Momente istorice în sportul mondial: Naomi Osaka a refuzat să intre pe teren + decizie fără precedent în NBA

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (6)
841315962626148
Laurentiu Burlacu  •  27 August 2020, 16:36

Și acum ce? Dacă un negru fură, violează, vinde droguri, ucide, să nu mai fie luat pe sus de poliție, doar că e negru ?

424897461037738
Nicu Valentin Vasiliu  •  27 August 2020, 20:29

Eu nu inteleg dc trebuie sa platim cu toti pentru greselile unor indivizi !

cneius
cneius  •  27 August 2020, 19:30
Postat de obergruppenfuhrer pe 27 August 2020, 17:41

Modul cum au procedat a fost de-a dreptul stupid. Politistii aia vreo vreo 4-5 la numar si angajati dupa ureche, au avut tot timpul din lume sa-l puna pe individ la pamant si in cele din urma cand era cu spatele la ei, unul dintre politisti care incerca sa-l traga de tricou afara dintr-o masina, pur si simplu si-a dascarcat tot pistolul in spatele lui. Unde mai pui ca omul parca venea din caverna si nu aflase de la stiri ce se intampla pe tot cuprinsul Americii fix si exact din aceeasi cauza.

Cum naiba si-a descarcat tot pistolul, avea arma automata ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează