SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Nebunie! Fratele lui Nikola Jokic a pocnit un spectator la meciul dintre Denver Nuggets și LA Lakers

NBA anchetează incidentul petrecut luni seară, pe Ball Arena din Denver, în care Strahinja, fratele vedetei gazdelor Nikola Jokic, a lovit un fan din tribune
NBA anchetează incidentul petrecut luni seară, pe Ball Arena din Denver, în care Strahinja, fratele vedetei gazdelor Nikola Jokic, a lovit un fan din tribune

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2024 12:36 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2024 14:14

NBA anchetează incidentul petrecut luni seară, pe Ball Arena din Denver, în care Strahinja, fratele vedetei gazdelor Nikola Jokic, a lovit un fan din tribune, în timpul celui de-al doilea meci dintre Nuggets și Lakers (scor 101-99) din primul tur al playoff-ului ligii profesioniste nord-americane de baschet.

Altercația a izbucnit după ce Jamal Murray a reușit o aruncare chiar pe finalul meciului câștigat de Nuggets. Strahinja și Nemanja Jokic, frații jucătorului sârb Nikola Jokic, s-au apropiat de doi bărbați din tribune și au început să se certe cu aceștia.

Nu se cunosc detaliile care au dus la acest scandal din arenă, dar imaginile filmate de un alt spectator îl arată pe Strahinja lovindu-l pe fanul cu care avusese schimbul de replici belicoase cu pumnul în cap.

VIDEO. Fratele lui Nikola Jokic a pocnit un spectator la meciul dintre Denver Nuggets și LA Lakers

Și poliția din Denver investighează incidentul, deși oficial nu a fost depusă nicio plângere.

Frații lui Nikola Jokic s-au mai dat în spectacol și înainte

Nu este deloc primul scandal din timpul unui meci de baschet provocat de frații lui Nikola Jokic. Strahinja și Nemanja au apărut pe rețelele de socializare în 2021, amenințându-l pe Markieff Morris, jucătorul lui Miami Heat, pentru lovirea căruia Nikola fusese suspendat.

În plus, cei doi stau de cele mai multe ori aproape de teren la meciurile echipei Denver Nuggets, și nu se feresc să reacționeze zgomotos de câte ori se întâmplă ceva.

De pildă, nu au ezitat să urle și să-i amenințe pe jucătorii de la Phoenix Suns, când între aceștia și cei de la Nuggets a izbucnit o încăierare pe teren, într-un meci din 2021.

Trecutul violent al lui Strahinja Jokic nu este legat doar de arenele de baschet. Pe 26 septembrie 2019, Strahinja Jokic a fost arestat pentru că ar fi bătut și ar fi strâns de gât o femeie, fiind acuzat de violență casnică. Câteva luni mai târziu, în februarie 2020, s-a declarat vinovat intrare prin efracție și obstrucționarea dreptului persoanei amenințate de a folosi telefonul.

Nu se știe cum va rezolva NBA-ul incidentul de luni seară sau dacă va aplica vreun fel de sancțiune.

Teoretic, liga profesionistă nord-americană de baschet poate interzice prezența fraților lui Nikola Jokic la meciuri pentru o perioadă.

Celălalt frate al lui Nikola, Nemanja Jokic, a jucat și el baschet, dar a activat și în MMA. A câștigat câteva lupte la care a participat, începându-și cariera cu patru victorii prin KO.

Nikola Jokic: „Mi-e teamă doar de fratele meu, Nemanja”

Când jurnaliştii l-au întrebat pe Nikola dacă îi e teamă de vreun jucător din NBA, el le-a răspuns: „De cine să-mi fie teamă? Joc baschet și mă tem de o singură persoană în viața mea. Acesta este fratele meu. L-ați văzut vreodată?”

Același Nemanja a povestit o poveste șocantă din copilăria lor: Strahinja l-a terorizat pe Nikola aruncând în el cu câteva cuțite. „Asta a fost pedeapsa lui pentru că Nikola nu a vrut să se cațere în copac în timpul unui picnic?” spunea Nemanja.

Nikola Jokic s-a alăturat clubului Denver Nuggets în anul 2015, iar Strahinja s-a mutat cu el la Denver, dorind să- „țină spatele” fratelui său. Strahinja spune că, în timp ce studia în America, era apropiat de Darko Miličić (fost jucător la Boston Celtics și Minnesota Timberwolves), iar Nikola a crescut privindu-și ambii frați jucând baschet.

Frații Jokic jucau baschet în apartament

„Când eram mic, mă uitam la frații mei care jucau și baschet. Am luat câte puțin de la ei: unul este talentat și celălalt este puternic. Aveam chiar și un mic coș în apartament, așa că frații mei și cu mine ne jucam tot timpul. Vecinii care locuiau dedesubt veneau să se plângă părinților noștri de cât de zgomotoși eram”, a declarat Nikola Jokic (29 de ani, 2,11 metri).

Nikola Jokic a încheiat meciul de luni cu un „triple-double” - 27 de puncte, 20 de recuperări și 10 pase decisive. Acesta a fost cel de-al patrulea meci din playoff al carierei sale în care sârbul reușește cel puțin 25 de puncte, 20 de recuperări și 10 pase decisive, performanță izbutită de doar alți trei jucători din liga profesionistă nord-americană de baschet.

Citește și:

Ce onoare! Ana Maria Popescu va purta Flacăra Olimpică la sosirea torței în Franța » Ceremonie la Marsilia
CEREMONIE
Ce onoare! Ana Maria Popescu va purta Flacăra Olimpică la sosirea torței în Franța » Ceremonie la Marsilia
Ultima șansă pentru Jocurile Olimpice! » 6 sportivi „tricolori” speră să evite o contraperformanță care datează din 1928
SCRIMĂ
Ultima șansă pentru Jocurile Olimpice! » 6 sportivi „tricolori” speră să evite o contraperformanță care datează din 1928

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  24 Aprilie 2024, 14:41

Mintea lor e invers proportionala cu masivitatea cu care i-a inzestrat natura. Niste neica-nimeni pe spatele geniului fratelui.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează