SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Nikola Jokic, desemnat MVP în NBA pentru a treia oară, a stârnit hohote de râs în sală: „Nu i-am invitat, pur și simplu au venit!”

Rudy Gorbert și Nikola Jokic în duel în timpul semifinalelor Conferinței de Vest. Sursă FOTO: Imago +4   FOTO
Rudy Gorbert și Nikola Jokic în duel în timpul semifinalelor Conferinței de Vest. Sursă FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2024 10:18 / Actualizat joi, 09 mai 2024 10:33

Nikola Jokic (29 ani), centrul celor de la Denver Nuggets, și-a trecut în palmares al treilea trofeu de MVP în NBA. Acesta mai fusese desemnat cel mai bun jucător în sezoanele 2020-2021 și 2021-2022, fiind al doilea anul trecut.

Sârbul își trece numele într-o galerie selectă de baschetbaliști cu trei sau mai multe trofee de MVP, devenind al nouălea jucător ce reușește o astfel de performanță.

Record egalat în NBA » Rudy Gobert a fost ales pentru a patra oară cel mai bun apărător al anului
PERFORMANȚĂ
Record egalat în NBA » Rudy Gobert a fost ales pentru a patra oară cel mai bun apărător al anului

Jucătorii cu trei sau mai multe titluri de MVP din istoria francizei NBA

  1. Kareem Abdul-Jabbar - 6 distincții
  2. Michael Jordan - 5
  3. Bill Russell - 5
  4. Wilt Chamberlain - 4
  5. LeBron James - 4
  6. Larry Bird - 3
  7. Magic Johnson - 3
  8. Moses Malone - 3
  9. Nikola Jokic - 3

În sezonul regular de NBA, Jokic, campion cu Denver în 2023, a fost al zecelea în clasamentul marcatorilor, al patrulea în ceea ce privește recuperările și pe ultimul loc al podiumului în privința assist-urilor pe meci. În votul jurnaliștilor, acesta i-a devansat pe Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma) și pe Luka Doncic (Dallas Mavericks).

VIDEO. Nikola Jokic a stârnit hohote de râs în sală

Să fiu sincer, mi-a plăcut anul trecut când nu am reușit să câștig MVP-ul însă am câștigat campionatul. Mult mai bine. Este vorba de un proces anevoios, trebuie să ai încredere în coechipieri, la fel cum și ei trebuie să aibă încredere în tine.

Este un efort colectiv care mă scoate pe mine în evidență. Este munca multor persoane în spate: jucători, antrenori, staff medical și familie, desigur”, a spus Jokic după câștigarea distincției de MVP.

Chestionat de reporterii aflați în sală privind importanța prezenței familiei la decernarea titlului, Jokic a stârnit hohote de râs: „Nu i-am invitat, pur și simplu au venit de bună voie! Cine vrea să conducă 45 minute pentru asta?! Este totuși un moment special, mi-l voi aminti pentru restul carierei mele”.

Rămâne de văzut dacă sârbul își va încununa titlul de MVP cu titluri consecutive alături de echipa din Colorado. Nuggets sunt conduși cu 2-0 la general de Minnesota Timberwolves în semifinalele Conferinței de Vest, disputate în format de cea mai bună echipă dintr-o serie de șapte.

Citește și:

Eliud Kipchoge, dublu campion olimpic la maraton, a povestit în lacrimi cum a căzut victimă a abuzului online: „Am primit o mulțime de mesaje oribile”
MARATON
Eliud Kipchoge, dublu campion olimpic la maraton, a povestit în lacrimi cum a căzut victimă a abuzului online: „Am primit o mulțime de mesaje oribile”
Hummels, maestrul ironiilor » Fundașul central a recidivat în perspectiva finalei de pe Wembley
PSG - DORTMUND
Hummels, maestrul ironiilor » Fundașul central a recidivat în perspectiva finalei de pe Wembley

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează