SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  PROBLEME MEDICALE

Larisa Iordache a ajuns la spital după calificarea la JO de la Tokyo: „Febră, dureri, stare generală proastă”

Larisa Iordache. FOTO: Guliver/Getty Images
Larisa Iordache. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 22 aprilie 2021 12:28 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 16:29

Larisa Iordache (24 de ani) s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar a ajuns la spital imediat după calificările de la Campionatele Europene de la Basel.

Potrivit unui comunicat emis de Federația Română de Gimnastică, Larisa Iordache a făcut febră, acuzând „dureri și o stare generală proastă”. Primele concluzii ale medicilor sunt că talentata gimnastă s-ar confrunta cu o infecție la rinichi, însă investigațiile vor continua. 

Între timp, starea Larisei pare să se fi imbunătățit. Din spital, Larisa a publicat un videoclip pe contul său de TikTok, semn că situația ei medicală s-a îmbunătățit.

„Larisa Iordache a luptat cu propriul organism”

Știm cu toții că în spatele fiecărei mari performanțe regăsim ani de muncă, sacrificii, eforturi, accidentări, momentele grele, dar și multă pasiune. Calificarea olimpică de ieri a Larisei Iordache ne-a adus tuturor o mare bucurie, iar ei și antrenorilor ei o împlinire deosebită și o răsplată de neprețuit pentru tot ceea ce au construit în ultimii ani, împreună. 

Ceea ce nu se știe însă este că Larisa a concurat aseară nefiind în cea mai bună formă fizică. A luptat cu propriul organism și a tras până la capăt. Nu a mai permis vreunui impediment să îi mai stea în calea visului. O eroină am putea spune. De ce spunem asta? Pentru că Larisa a avut parte de o seară grea, o seară în care a ajuns la spital, cu febră, dureri și stare generală proastă. 

Primele investigații au dezvăluit o infecție la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfășurare. După accidentarea la tendonul ahilian din 2017 și mai multe intervenții chirurgicale și recuperări îndelungate, a mai fost nevoie de un prag de trecut pentru a ajunge la Olimpiadă. Campioana noastră l-a trecut, nu a mai permis încă o piedică. Sănătate multă, Lari! Curaj și încredere - Comunicat Federația Română de Gimnastică

Larisa Iordache merge la Jocurile Olimpice 

Larisa Iordache a obținut 13,466 la bârnă, după ce a coborât de pe aparat la o piruetă, 13,400 la sol, 14,366 la sărituri și 13, 466 la paralele. Cu un total de 54.698, Larisa a fost a patra la individual compus, după trei gimnaste din Rusia ceea ce înseamnă că a obținut biletul pentru Tokyo, Melnikova era deja calificată, iar dintre următoarele două doar una avea dreptul să obțină biletul de JO. 

Va fi a doua ediție a Jocurilor Olimpice pentru Larisa Iordache, după cea din 2012, unde a ajutat echipa să obțină bronzul.

VIDEO Marian Drăgulescu, mesaj clar pentru politicieni: "S-a dus școala românească de gimnastică! Vechiul sistem nu mai funcționează"

Citește și alte știri din sport:

UPDATE Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

VIDEO Sorana Cîrstea, în mare formă la Istanbul! Cu cine va juca în sferturi

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
robotzel
robotzel  •  22 Aprilie 2021, 13:57

multa sanatate Larisa!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează