SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  RĂZBOI UCRAINA

O campioană europeană și-a pierdut tatăl în război

Anastasia Bachynska într-un exercițiu la sol
Anastasia Bachynska într-un exercițiu la sol

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 16:04 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 17:23

Gimnasta Anastasia Bachynska (19 ani) a anunțat, marți, pe rețelele sociale că tatăl ei, Yuri, soldat în armata ucraineană, a fost ucis în războiul cu Rusia.

Anastasia Bachynska a rămas fără tată la 19 ani. Ea și-a pierdut părintele în războiul din Ucraina.

Născută la Ternopil, ea a fost o junioară cu rezultate pe care le-a confirmat și la senioare. În 2020 a făcut parte din echipa țării sale care a câștigat aurul la CE de la Mersin, iar în 2021 a luat medalia de bronz la bârnă la CE de la Basel. În 2019, la Jocurile Europene, a fost prima la sol. Anastasia Bachynska și cei trei frați ai săi alături de mama lor s-au refugiat în Franța atunci când a început războiul, tatăl lor rămânând să lupte pe front.

Mesajul unei soții îndurerate

„Războiul nu îi doar pe cei mai buni, ci și pe cei mai iubiți. E incredibil de dificil, dar ei vor rămâne în inimile și în mințile noastre pentru totdeauna. Nu vreau să mi-l amintesc pe Yura doar în uniformă militară pentru că ultimul an a fost cel mai greu din viața sa. Înainte au fost alți 46 incredibili, interesanți, cu emoții, întâlniri. Viețile noastre s-au intersectat pentru 28 de ani fără 14 zile și au fost extrem de puțini pentru mine. Yura a fost prietenul meu, sufletul meu pereche și tatăl celor patru minunați copii pe care îi avem împreună", a scris mama Anastasiei pe Instagram.

O campioană europeană și-a pierdut tatăl în război
Familia Anastasiei Bachynska când lucrurile erau normale

Din cauza diferiterilor probleme, Anastasia Bachynska n-a mai putut continua să se antreneze și la mijlocul anului trecut și-a anunțat retragerea din gimnastică.

Citește și: 

E inteligența artificială un pericol pentru omenire? Opinia genialului șahist Garry Kasparov: „Mă uit la filme de Hollywood, dar nu sunt spălat pe creier”

George Teșeleanu, premiu special la Campionatele Mondiale de judo pentru ajutorarea refugiaților ucrainieni

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
alenb
alenb  •  10 Mai 2023, 21:14

Trist. Tatii a cel putin 3 copii erau exceptati de la serviciul militar, probabil Yura s-a inrolat voluntar.

Radio_Pyunik_Erevan
Radio_Pyunik_Erevan  •  10 Mai 2023, 19:01

RIP Yura, ocroteste-ti familia de acolo, de sus

Vezi toate comentariile (2)
Comentează