SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

18 din cele 35 de jucătoare din lotul României pentru Euro 2020 au avut coronavirus!

EURO 2020 va fi pentru
EURO 2020 va fi pentru "tricolore" ultima verificare înainte de calificările pentru Jocurile Olimpice FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat vineri, 06 noiembrie 2020 14:25 / Actualizat vineri, 06 noiembrie 2020 14:48

România ar putea fi o echipă imună la Europeanul din Norvegia și Danemarca. Mai mult de jumătate din fete au fost depistate pozitiv în ultimele două luni.

26 de zile au mai rămas până la debutul României la Euro 2020. "Tricolorele" fac parte din grupa D, de la Trondheim, alături de Norvegia, Germania, Polonia.

Pentru a putea găzdui Europeanul, autoritățile sanitare din Norvegia cer ca jucătoarele să stea în izolare completă la hotel, atunci când nu au meciuri, departe de familii, fani sau presă. În plus, dacă apare un singur caz pozitiv la COVID-19, toată echipa celei infectate este exclusă din competiție, plus formația pe care a întâlnit-o cel mai recen! "Vom fi foarte stricți în ceea ce privește regulile sanitare pe care trebuie să le aplicăm", a declarat secretarul general al federației norvegiene. România ar putea avea un avantaj față de celelalte adversare. Are cele mai multe jucătoare din lot care au avut deja virusul SARS CoV-2.

În frunte cu selecționerul

Conform ultimelor constatări medicale, persoanele care au avut deja coronavirus au o imunitate mult mai mare la virus pentru cel puțin trei luni. Asta înseamnă că nu se vor mai putea îmbolnăvi. Ar fi o grijă în minus pentru oficialii Federației Române de Handbal. Din lotul României, selecționerul Bogdan Burcea a fost depistat joi cu coronavirus și se află în izolare. La fel și jucătoarele de la Bistrița (Raluca Băcăoanu, Elena Dincă, Ana Maria Măzăreanu, Laura Pristăviță) sau Craiova (Andreea Chetraru, Ana Maria Savu). Sunt și fete care au revenit după perioada de carantină, gen Diana Ciucă, Cristina Florica, Bianca Tiron, Alexandra Dindiligan, Elena Mitrache, Alexandra Severin, Lorena Ostase, Cristina Laslo, Andreea Popa, Anca Polocoșer.

Sunt cluburi care nu au avut niciun caz de coronavirus dintre fetele convocate la lot, cum ar fi Gloria Buzău, dar și grupări care le-au avut pe toate afectate, exemplu Gloria Bistrița. "Important e ca fetele să fie sănătoase înainte de turneul final din decembrie, să ne putem pregăti pentru a merge la Europene în cea mai bună formă. Din păcate, asta nu mai depinde de noi, trebuie să avem mult, mult noroc", a declarat selecționerul Bogdan Burcea.

Pe lângă selecționerul Burcea, din stafful naționalei care va face deplasarea în Norvegia, și șeful delegației, antrenorul federal Nicoleta Alexandrescu a avut coronavirus. 

Jucătoarele care au avut COVID-19

Cristina Neagu, Cristina Laslo, Andreea Popa, Anca Polocoșer, Sonia Seraficeanu, Raluca Băcăoanu, Elena Dincă, Ana Maria Măzăreanu, Laura Pristăviță, Andreea Chetraru, Ana Maria Savu, Diana Ciucă, Cristina Florica, Bianca Tiron, Alexandra Dindiligan, Elena Mitrache, Alexandra Severin, Lorena Ostase

Handbalistele care nu au contactat virusul

Bianca Bazaliu, Denisa Dedu, Laura Moisă, Crina Pintea, Oana Borș, Ana Maria Tănăsie, Adriana Crăciun, Ana Maria Țicu, Elena Dache, Teodora Popescu, Iulia Dumanska, Alina Ilie, Ana Maria Iuganu, Andreea Rotaru, Alexandra Subțirică, Laura Popa, Eliza Buceschi

Programul României la Euro 2020

3 decembrie, ora 19:00 România-Germania 
5 decembrie, ora 17:00 Polonia-România 
7 decembrie, ora 21:30 România-Norvegia

România a pierdut la debutul în preliminariile Euro 2022, dar a făcut un meci dătător de speranțe

Bogdan Burcea și Florentin Pera sunt ultimii pe lista infectaților la turneul de la Sf. Gheorghe. Gabi Szabo are și ea COVID-19

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează