SPORTURI  »  HANDBAL  »  BIETIGHEIM - CSM BUCUREȘTI 26-24

Bietigheim - CSM București 26-24 » Campioana României cedează surprinzător în Germania

Articol de - Publicat duminica, 17 septembrie 2023 16:40 / Actualizat duminica, 17 septembrie 2023 19:33

CSM București a pierdut în deplasare, 24-26 cu Bietigheim, în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin.

A șasea înfruntare dintre CSM și Bietigheim din 2018 încoace a coincis cu a doua etapă a meciurilor din actuala ediție a Ligii Campionilor. 

Partida disputată în MHP Arena din Ludwisburg a avut din primele secunde un ritm bun, susținut, cu acțiunile ofensive desfășurându-se alert de la o poartă la alta. Și cu gazdele având un start sigur, 2-0 cu reușitele puternicului pivot Gassama Cissokho, apoi 3-1.

Pe măsură ce fazele au curs, s-a legat bine relația cu pivotul Ingstad, venită sezonul acesta de la Esbjerg, Zaadi, dându-i pase inspirate. 

CSM București, înfrângere surprinzătoare în Liga Campionilor

CSM a îndepărtat acel mic șoc inițial, echilibrând înfruntarea și datorită intervențiilor tot mai inspirate în poartă ale portarului Laura Glauser. Apoi a preluat conducerea pentru prima dată în minutul 14, 7-6, după reușita frumoasă a Cristinei Neagu, întâia din acțiune.

Până atunci 4 din 7 goluri ale campioanei României fuseseră reușite de pivoții Ingstad și Pintea. În același ritm susținut, scorul strâns s-a păstrat până cu două minute rămase în repriza întâi, iar CSM a mai condus o singură dată, cu 11-10.

Câteva greșeli însă, acompaniate de unele decizii stranii ale arbitrilor bulgari, de ambele părți, au venit în serie. Ca și cele două ratări din aruncări de la 7 metri ale lui Neagu. 

Gazdele s-au desprins la 14-11, dar Ingstad a semnat rezultatul final al reprizei, 14-12. La reluare, CSM a pornit hotărât partea secundă egalând la 14 grație golurilor înscrise repede de Dindiligan și Kobylinska, apoi însă pentru oaspete a început o zonă cenușie de joc. 

3.15 - 3.85era intervalul cotelor acordat de bookmakeri pentru o victorie a lui Bietigheim astăzi

Bietigheim s-a distanțat, în timp ce de la CSM doar Glauser a păstrat linia de consistență, ajungând la 12 intervenții salvatoare.

Compensate însă de tot atâtea mingi apărate și de goalkeeperul brazilian al echipei germane, Gabriela Goncalves Dias Moreschi. Pericolul cel mai mare al gazdelor, Xenia Smits, nu a putut fi anihilat, interul stânga având 7 goluri din 9 aruncări în minutul 48.

Neagu, într-o zi mai degrabă nefericită, a tresărit cu două goluri, insuficient pentru a scutura mantia nesiguranței de pe umerii jucătoarelor bucureștene. 

Ratările au continuat, multe din situații extrem de favorabile, o zi sterilă în ofensivă pentru campioana României, în timp ce portarul Goncalves Dias Moreschi a mai răsucit de 3 ori cuțitul în rană prin intervențiile ei.

Aproape dramatic, având în vedere postura de favorită a lui CSM, s-a ajuns la 6 goluri în favoarea gazdelor, 24-18 la borna 50 a cronometrului. Nervos ca niciodată, Adi Vasile le-a chemat pe jucătoare la timeout, unde le-a ținut un discurs aprins.

De la 20-25, s-a ajuns la 23-25, cu șansă de încă un gol, dar Gutierrez, abia intrată de două faze, a trimis în portar dintr-o situație bună. Moralul scade iar, timpul se scurge, greșește și Neagu din nou, iritată după ce fusese ținută după fluier, mai îndulcește Ostergaard acreala scorului, dar tot înfrîngere este a lui CSM.

Bietigheim nu o mai bătuse pe campioana României din 2018, a făcut-o acum, cu un meci solid, în timp ce „tigroaicele" au evoluat nesigur, nesudat. Prima înfrângere a sezonului, rămâne de văzut ce va urma fiindcă mai e mult de parcurs în Liga Campionilor, ca și pe celelalte fronturi.

16mingi a salvat Laura Glauser în partida cu Bietigheim, în timp ce Gabriela Moreschi a avut 18

4din 6 marcate de pivoți

FINAL » Bietigheim - CSM București 26-24

  • Final de meci: Bietigheim - CSM București 26-24
  • 25-23: CSM București reduce diferența la două goluri. Mai sunt 4 minute de joc
  • 23-18: CSM București încă nu găsește soluții. E la 5 goluri în spatele rivalelor după 20 de minute din repriza a doua
  • 19-15: După 10 minute. nemțoaicele au un avans de 4 goluri
  • 18-15: Bietigheim se distanțează la 3 goluri
  • 15-15: CSM București are un început bun de repriză. A recuperat diferența 
  • A început repriza a doua
  • Pauză. Bietigheim - CSM București 14-12
  • 12-11: Cu 3 minute înainte de finalul reprizei, Neagu a ratat șansa de a egala scorul. A trimis în bară de la 7 metri
  • 10-9: Bietigheim se menține în avans, cu 10 minute rămase din repriză
  • 8-7: CSM București putea egala, dar a ratat lovitura de la 7 metri
  • 6-7: După 14 minute, CSM este pentru prima dată în avantaj, după un gol al Cristinei Neagu
  • 6-6: Un început echilibrat. Cele două echipe merg acum cap la cap
  • 4-4: CSM București revine. Neagu a egalat cu o aruncare excelentă de la 7 metri
  • 3-1: Bietigheim începe bine meciul. E sigură în atac și reușește să blocheze bine atacurile româncelor

CSM București și-a început parcursul din grupa A cu o victorie convingătoare acasă contra danezelor de la Odense, 28-24. Situația campioanei României este zâmbitoare pe linie, cu trei victorii din tot atâtea meciuri în Liga Florilor, cu HC Zalău, Măgura Cisnădie și Rapid, ultima în derby-ul disputat miercuri, 25-21.

Motive solide pentru a merge cu încredere în deplasarea contra celor de la SG BBM Bietigheim. Echipa germană a pornit tot cu o victorie în Ligă, 27-22 pe terenul lui WHC Buducnost, și ocupă primul loc în grupă. Veterana poloneză Karolina Kudlacz-Gloc a fost principala marcatoare, 7 goluri.

Suntem conștienți că va fi un meci de mare luptă duminică. Și în sezonul trecut cele două meciuri pe care le-am avut cu Bietigheim au fost de această natură. O să fie foarte dificil, Bietigheim este o echipă fizică, va trebui să lăsăm toată energia pe teren 
- Adrian Vasile, antrenor CSM București

Bietigheim și CSM București sunt adversare obișnuite în Liga Campionilor. Începând cu sezonul 2018/2019 s-au înfruntat de 5 ori. Reprezentanta României s-a impus de 4 ori, nemțoaicele o singură dată, chiar în primul duel.

Rapid, victorie chinuită în fața celei mai slabe echipe din Liga Campionilor » Plecarea lui Kim Rasmussen nu a adus schimbarea dorită
Rapid - Zaglebie
Rapid, victorie chinuită în fața celei mai slabe echipe din Liga Campionilor » Plecarea lui Kim Rasmussen nu a adus schimbarea dorită

Citește și alte știri din sportul românesc:

Geani Crețu, bronz cu Slovenia la Campionatul European de volei masculin

România a cucerit 12 medalii la „Jocurile Invictus 2023”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (34)
Kyto14
Kyto14  •  18 Septembrie 2023, 10:51

Nu inteleg de ce nu se incearca cu STOICA pe inter stanga!

Kyto14
Kyto14  •  18 Septembrie 2023, 10:36
Postat de oase92 pe 18 Septembrie 2023, 08:28

Meci slab al CSM-ului. Interii neinspirați, extremele cvasiinexistente, conducătoarea de joc...aiurea (când trebuia să tragă la poartă, ajungând singură pe semicerc, pasa, iar când trebuia să paseze forța șutul la poartă, în dreapta portarului, care, după primele două șuturi îi învățase execuțiile). Cristina Neagu, din păcate, o mare dezamăgire. Ori nu mai poate și atunci ar fi bine să se retragă, ori, dacă mai poate, să-și regândească jocul. Antrenorul este incapabil să creeze o echipă cu toate că are la dispoziție suficiente jucătoare bune.

Am mai spus-o si o repet, atata timp cat Neagu va juca la CSM echipa nu va castiga liga campionilor indiferent ce jucatoare vor fi transferate!

oase92
oase92  •  18 Septembrie 2023, 08:28

Meci slab al CSM-ului. Interii neinspirați, extremele cvasiinexistente, conducătoarea de joc...aiurea (când trebuia să tragă la poartă, ajungând singură pe semicerc, pasa, iar când trebuia să paseze forța șutul la poartă, în dreapta portarului, care, după primele două șuturi îi învățase execuțiile). Cristina Neagu, din păcate, o mare dezamăgire. Ori nu mai poate și atunci ar fi bine să se retragă, ori, dacă mai poate, să-și regândească jocul. Antrenorul este incapabil să creeze o echipă cu toate că are la dispoziție suficiente jucătoare bune.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează