SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Corespondență din Germania » Tot ce s-a întâmplat în prima zi la Campionatul Mondial + surprizele zilei

Articol de - Publicat sambata, 02 decembrie 2017 23:47

Spania bate Angola în grupa României! Norvegia zdrobește Ungaria, iar Muntenegru reușește un debut fericit cu Per Johansson și Adi Vasile.

*Marian Ursescu, specialistul GSP în  handbal feminin, este în  Germania, de unde transmite cele mai interesante știri despre naționala României*

Prima etapă a Campionatului Mondial din Germania a adus câteva surprize mari. Prima dintre ele, cea furnizată de Japonia, care a reușit să fie egala Braziliei, fosta campioană mondială din 2013. Niponele continuă panta ascendentă, pregătindu-se deja pentru Olimpiada de la Tokyo.

Olivier Krumbholz, antrenorul Franței, nu mai știa ce să spună la conferința de presă de după înfrângerea cu Slovenia, 23-24. Tehnicianul care a câștigat cu Franța titlul mondial, dar și medalia olimpică de argint la Rio 2016, a spus că "nu-mi vine să cred ce ni s-a putut întâmpla.

Am văzut o echipă hotărâtă și multă, multă muncă". De partea cealaltă, Uros Bregar, a declarat că "sunt fericit că am bătut Franța, o echipă pregătită de idolul meu ca antrenor, Olivier Krumbholz".

Tot surpriză poate fi și victoria Coreei de Sud asupra Olandei, vicecampioana mondială, 24-22, echipa condusă de antrenoarea de la CSM București, Helle Thomsen. Polonia a confirmat și ea câștigarea "Trofeului Carpați", la Craiova, și a trecut de Suedia, echipa Bellei Gullden, 33-30.

Meciurile vedetă ale primei etape, Norvegia-Ungaria și Danemarca-Muntenegru s-au încheiat cu diferențe extrem de mari. Norvegia a zdrobit Ungaria, 30-22, campioana mondială conducând pe parcursul jocului și la 11 lungimi diferență!

Muntenegru a avut un debut fericit cu Per Johansson și Adi Vasile pe banca tehnică. Jovanka Radicevici a revenit în naționala țării sale cu 13 goluri, iar Katarina Bulatovici a marcat și ea de 5 ori. Victorie cu 31-24.

În grupa României, în ultimul meci al zilei, Spania a trecut de Angola 28-24. Campioana Africii a dat senzația că poate pune probleme ibericelor, dar Carmen Martin, MVP-ul partidei, și colegele ei le-au ținut la o distanță de 3-4 goluri în permanență. Angola nu a lăsat însă deloc impresia de o echipă slabă, româncele trebuind să joace foarte bine pentru a nu mai păți ceea ce s-a întâmplat la Rio de Janeiro!

Rezultatele zilei

Grupa A: România-Paraguay 29-17, Franța-Slovenia 23-24, Spania-Angola 28-24.
Grupa B: Cehia-Argentina 28-22, Suedia-Polonia 30-33, Norvegia-Ungaria 30-22.
Grupa C: Rusia-Tunisia 36-16, Brazilia-Japonia 28-28, Danemarca-Muntenegru 24-31.
Grupa D: Germania-Camerun 28-15, Olanda-Coreea de Sud 22-24, Serbia-China 43-23.

LOTUL ROMÂNIEI

Portari: Dedu, Dumanska
Extreme stânga: Elisei, Iuganu-Popa
Extreme dreapta: Udriștoiu, Berbece
Pivoți: Pintea, Tătar, Tomescu
Interi stânga: Neagu, Zamfir-Florianu, Szucs
Interi dreapta: Dragut, Geiger
Centri: Buceschi, Laslo, Zamfirescu

PROGRAMUL COMPETIȚIEI

  • Duminică - ora 15:00 România-Slovenia
  • 05.12 - ora 21:30 România-Spania
  • 07.12 - ora 19:00 România-Angola
  • 08.12 - ora 19:00 România-Franța

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  03 Decembrie 2017, 09:44

Oricum, un lucru e clar dupa aceasta prima etapa. Grupa noastra e destul de complicata si categoric foarte echilibrata. Trebuie atentie mare si cu Slovenia si cu Angola. Cu Franta si Spania nu mai vorbesc...

adi_stelistul
adi_stelistul  •  03 Decembrie 2017, 09:41

Neasteptat de multe surprize in aceasta prima etapa. Probabil ca handbalul feminin devine tot mai echilibrat, este si inceputul unui ciclu olimpic si echipele puternice isi schimba garniturile si prima etapa inca nu are niciun efect important in clasamentul final (acum 2 ani fetele noastre au luat bronzul dupa ce au terminat pe 4 in grupa). Chiar si scorul nostru in fata Paraguayului nu e prea incurajator daca ne gandim ca acum 2 ani acestea pierdeau meciurile la cel putin 20 de goluri diferenta (chiar 34 in meciul cu Polonia) iar la precedenta prezenta, in 2007, "reuseau" un deficit de aproape 100 de goluri in 3 meciuri jucate. Sa vedem ce urmeaza.

razvyyc
razvyyc  •  03 Decembrie 2017, 09:07

Diferenta enorma intre ce juca Muntenegru cu "macelarul" Adzic pe banca si ce joaca sub bagheta lui Per Johansson. Nu credeam ca o sa vad prea curad un meci in care balcanicele sa fie preocupate mai degraba sa dea mai multe goluri decat de o aparare dura, impinsa la limita regulamentului.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close