SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

VIDEO Cristina Neagu, strigăt de disperare pentru autorități: „Avem nevoie de o sală polivalentă, vrem casa noastră!”

Articol de , , - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 13:00 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 13:36

Cristina Neagu (35 de ani), jucătoarea celor de la CSM București, cere o sală polivalentă cât mai rapid la București, explică cum a descoperit pasiunea handbalului și transmite un mesaj pentru generația actuală de tineri

- Cristina, cine ai fi fost astăzi dacă în România sportul era o prioritatea națională și beneficiai de niște condiții normale de pregătire?
- E greu să răspund la această întrebare! Te ajută condițiile astea grele pentru că-ți dorești să ieși din asta, îți dorești să demonstrezi, îți dorești să fii cel mai bun, dar pe de altă parte ar fi normal să avem condiții mai bune. Și pentru copii și juniori pentru că ar avea perspective mult mai bune.

- Ai făcut sacrificii mari, alergai cu câinii în parc, după cum spunea prima ta antrenoare. Acum, tehnologia e la putere, mai crezi în sacrificiile copiilor?
- Mai sunt oameni care mai fac și lucrul ăsta... Dar eu am trăit în altă generație. Nu-mi doream să stau pe telefon, eram toată ziua afară, am jucat toate jocurile copilăriei. Mi-a plăcut de mic copil să sar, să alerg, să câștig. Mi-au plăcut lucrurile astea și mi-a fost foarte simplu. Îmi plăcea să joc baschet, fotbal. Am ajuns la handbal din întâmplare!

Cyborg Cristina Neagu! Experiment tehnologic incredibil realizat de Red Bull: „Aruncarea ei este de neoprit!” + Cifre-șoc: câți pași face pe secundă!
DOCUMENTAR
Cyborg Cristina Neagu! Experiment tehnologic incredibil realizat de Red Bull: „Aruncarea ei este de neoprit!” + Cifre-șoc: câți pași face pe secundă!

- Pentru că atunci copiii nu aveau atâtea tentații!
- Nici nu știam ce e handbalul, nu văzusem în viața mea un joc de handbal. Când am intrat în sală am zis: "Stai așa! Simt că sportul ăsta e făcut pentru mine". Mi-aș dori foarte mult ca generațiile astea noi... Plus chestia asta cu social-media, faptul că sunt foarte multe știri pe internet, tinerii sportivi citesc foarte mult pe internet și mi-aș dori ca lucrurile astea să conteze mai puțin. Cei tineri să vină către sport pentru că sportul este extraordinar, îți oferă emoții și trăiri care nu au comparație. Eu mă consider cea mai norocoasă persoană din lume pentru că meseria mea este ceea ce iubesc.

Cristina Neagu: „Consumul psihic a fost extrem de mare pentru mine”

- Joci la CSM București o echipă finanțată de primărie și la anul avem alegeri și iar promisiuni pentru săli polivalente, patinoare, etc...
- Da... Este o situație cel puțin dificilă și mi-e greu să-ți răspund la întrebare. Nu e ca și când e ceva ce aș putea eu schimba. Am zis-o de mult timp că avem nevoie de o sală polivalentă în București. Simțim pe pielea noastră la CSM București. O perioadă ne antrenăm în sala Apollo, apoi mergem în Polivalentă, apoi ne întoarcem în Apollo. Este destul de greu! Ne dorim să avem casa noastră. Să-ți lași adidașii, papuci la sală. Să știi că-i găsești acolo a doua zi, nu să te muți mereu. Astea sunt condițiile și noi încercăm să facem performanță cu ce avem!

În momentul de față nu mă gândesc că sută la sută voi rămâne în sport. Consumul psihic a fost extrem de mare pentru mine în ultimii ani și simt că am nevoie de o perioadă de liniște. Nu mă văd nici antrenoare, pentru că n-am răbdare să lucrez cu copiii
Cristina Neagu, jucătoare CSM București

Citește și:

Surpriză din prima etapă » Rapid a pierdut în fața nou-promovatei Corona Brașov
LIGA FLORILOR
Surpriză din prima etapă » Rapid a pierdut în fața nou-promovatei Corona Brașov
Nicușor Dan, anunț în privința Polivalentei » Cât timp mai au la dispoziție Rapid și CSM București până se vor muta
SALA Polivalentă
Nicușor Dan, anunț în privința Polivalentei » Cât timp mai au la dispoziție Rapid și CSM București până se vor muta

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
adrian.7
adrian.7  •  01 Septembrie 2023, 14:49

Răspunsuri de bun simț....de urmărit ce se va alege de ea peste 20 de ani

Vezi toate comentariile (1)
Comentează