SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

VIDEO&FOTO CSM București, la 60 de minute distanță de agonie sau extaz » Unde a clacat echipa lui Adrian Vasile în meciul cu Metz

CSM București - Metz, foto @Cristi Preda (GSP.ro) +29   FOTO
CSM București - Metz, foto @Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de - Publicat luni, 29 aprilie 2024 18:12 / Actualizat luni, 29 aprilie 2024 20:33

CSM București a pierdut manșa tur din „sferturile” Ligii Campionilor cu Metz, 24-27, iar sâmbătă, la returul din Franța, echipa trebuie să joace perfect pentru a se califica în Final Four-ul de la Budapesta și pentru a-i salva postul antrenorului Adrian Vasile.

Chiar dacă a fost favorită la casele de pariuri, CSM București a clacat în sala Polivalentă în fața lui Metz și acum așteaptă returul de sâmbătă pentru a răsturna calculele, care o dau superfavorită pe campioana Franței pentru calificarea în semifinale.  

Dezastru pentru CSM București! Învinsă clar de Metz, după un ultim sfert de oră haotic » E nevoie de un miracol pentru calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Dezastru pentru CSM București! Învinsă clar de Metz, după un ultim sfert de oră haotic » E nevoie de un miracol pentru calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor

Neagu a jucat aproape singură 36 de minute!

În meciul de duminică, CSM București a ratat nepermis de mult la acest nivel, a marcat 24 de goluri din 45 de aruncări, oferindu-i oportunitatea portarului francez Hatadou Sako să apere 18 mingi, bucureștencele ratând în total 21 de ocazii. Doar Cristina Neagu a jucat ce trebuia în atac, dar ea a obosit după minutul 36, când marcase deja 8 goluri, și apoi a mai înscris o dată din 7 metri în minutul 53.

Exprimarea CSM -ului a suferit enorm, jucătoarele nereușind să înscrie uneori nici după time-out, iar în prima repriză, de la 12-10 pentru București, Metz a avut o revenire fantastică și a înscris 4 goluri la rând, iar în runda secundă, de la 20-18 pentru gazde, campioana Franței a întors rezultatul în favoarea sa, 23-20, și apoi a fost doar o problemă de timp pentru a câștiga partida.

CSM București - Metz, foto @Cristi Preda (GSP.ro)
+25 FOTO

CSM București vs Metz: șvaițer versus știință!

CSM București nu a reușit să blocheze jocul elaborat al handbalistelor pregătite de Emmanuel Mayonnade, în care linia de 9 metri compusă din Hansen, Jorgensen și Burgaard a jucat aproape perfect, ajutată deseori de extremele Valentini și Granier, iar pivotul Bouktit a arătat de ce este campioană mondială la 21 de ani.

Pe zonă centrală în apărare, CSM a fost „șvaițer”, echipa primind 24 de goluri din totalul celor 27 încasate și din acest motiv Glauser și Errikson au apărat împreună doar 11 mingi.

Atacul Bucureștiului a fost departe de adevăr, în afara lui Neagu, cu 9 goluri marcate din 16 aruncări, și a extremei daneze Ostergaard, cu 4 reușite din tot atâtea aruncări, nicio jucătoare nu s-a ridicat la nivelul așteptat.

CSM București riscă să piardă încă un Final Four, dar Adi Vasile nu disperă: „Totul stă în mâinile noastre”
CSM - METZ 24-27
CSM București riscă să piardă încă un Final Four, dar Adi Vasile nu disperă: „Totul stă în mâinile noastre”

CSM București: prea multe mâini „moarte”!

Elocventă a fost prestația lui Grace Zaadi, care a marcat un singur gol din 3 aruncări și acela reușit în minutul 59 și 33 de secunde, la fel și Omoregie, cu un singur gol.

O altă dezamăgire în atacul CSM-ului a fost Laura Flippes, care din vară se întoarce la Metz, dar nu a fost în stare să dea măcar un gol din 3 încercări în poarta lui Sako.

4goluri din 4 aruncări a marcat Ostergaard pentru CSM

CSM București a jucat fără pivot?

Campioana României a jucat prost și la semicercul de 6 metri, dar dacă se știa că mingea ajunge greu spre deloc la extreme, surpriza neplăcută a fost la angajarea pivotului.

Unul dintre punctele forte ale atacului bucureștean, jocul cu pivotul a fost aproape inexistent, deoarece apărarea centrală a Metzului a fost senzațională și din acest motiv Ingstad nu a marcat niciun gol, iar Pintea a fructificat de 2 ori din 5 ocazii. Interesant este că Ingstad nu a apucat să arunce nici măcar o dată la poartă. Totul s-a întâmplat și din cauza jocului fără imaginație al colegelor de la 9 metri.

Metz a câștigat pe merit manșa tur, la doar 3 goluri, după ce a avut și 5 aruncări în bară, dar și 15 greșeli neforțate, cu 6 în plus față de CSM!

CSM București - Metz, foto @Cristi Preda (GSP.ro)
+25 FOTO

Profesioniste sau mercenare?

Sâmbătă, la returul din Franța, jucătoarele CSM -ului vor arăta cât de mult le pasă de club, dar și de antrenorul Adrian Vasile, cel care va fi primul demis dacă formația nu se califică în F4.

Echipa trebuie să joace perfect (cum a făcut-o cu Odense și cu Gyor în deplasare) pentru a se califica în semifinale, iar antrenorul Adrian Vasile trebuie să inventeze acel „ceva” cu care să-l surprindă pe adversarul său din punct de vedere tactic, „meseriașul” Emmanuel Mayonnade.

Și ar mai fi o condiție: Glauser, Zaadi și Flippes să uite că sunt „copiii Metzului”!

7goluri din 7 aruncări a marcat pentru Metz, campioana olimpică și mondială, Chloe Valentini

Citește și alte știri din handbal:

Dacă CSM e la un pas de eliminare, o echipă-surpriză ar putea ajunge în Final Four-ul Ligii! » Nimeni nu-i dădea vreo șansă la startul competiției

Două vedete din Liga Florilor își iau cetățenia și vor juca la EURO pentru România! » Variantă după retragerea Cristinei Neagu

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (4)
ceaiuri.
ceaiuri.  •  30 Aprilie 2024, 08:47

echipa joaca previzibil,bazat mai mult pe realizari individuale(Metz practica un joc mult mai schematic)iar in fata unei aparari bune,rezultatul se stie,inca un meci pt F.F. dar sansele sunt minime

adrian.7
adrian.7  •  29 Aprilie 2024, 21:51

„Și ar mai fi o condiție: Glauser, Zaadi și Flippes să uite că sunt „copiii Metzului”!”din păcate trebuie să recunosc că și eu am făcut aceeași constatare...de parcă cele trei fete ar fi vrut să nu fie Brutus al Metzului

camcam
camcam  •  29 Aprilie 2024, 20:07

unde a clacat ? cand la lasat pe tenrariva asta de antrenor sa antreneze si cand le ofera salarii ca la nici o echipa !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează