SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

VIDEO + FOTO Dezastru pentru CSM București! Învinsă clar de Metz, după un ultim sfert de oră haotic » E nevoie de un miracol pentru calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor

CSM București - Metz, foto @Cristi Preda (GSP.ro) +29   FOTO
CSM București - Metz, foto @Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de , , , - Publicat duminica, 28 aprilie 2024 18:54 / Actualizat luni, 29 aprilie 2024 11:23

CSM București a fost învinsă de Metz, scor 24-27, în prima manșă a sfertului de finală din Liga Campionilor la handbal feminin.

  • Returul, Metz - CSM București, este programat pe 4 mai, de la ora 17:00.

CSM București n-a mai ajuns în Final Four-ul Ligii Campionilor din 2018. Motive de optimism există. Atunci, în faza „sferturilor”, „tigroaicele” treceau chiar de Metz, 54-48 la general.

CSM București, învinsă de Metz în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin

În actuala ediție, Cristina Neagu și colegele pot visa. Nu mai există nicio sperietoare veritabilă în competiție. Vipers Kristiansand, deținătoarea trofeului, suferă din punct de vedere financiar. Nici Gyor nu e de netrecut. CSM chiar a învins-o în meciul din faza grupelor, în Ungaria.

CSM București - Metz, foto @Cristi Preda (GSP.ro)
+25 FOTO

Până să își facă socotelile pentru trofeu, Adi Vasile trebuia să descifreze mecanismul lui Emmanuel Mayonnade. Metz e pregătită de același antrenor din 2015.

În ciuda vacanțelor prelungite, fanii s-au strâns în număr mare la Polivalenta din Capitală. Atmosfera a fost deosebită, aproape 4.500 de persoane.

Cristina Neagu, MVP în prima repriză din CSM București - Metz

Campioanele României au început prost. Au marcat o singură dată în primele 5 minute. A fost momentul în care Neagu a ieșit la rampă. Interul stânga a încheiat prima repriză cu 6 goluri. Glauser s-a trezit după un sfert de oră, a contribuit cu o serie de „parade”. Insuficiente. Metz a intrat în avantaj la cabine, scor 15-14.

Startul reprizei secunde a avut-o tot pe Neagu în centrul evenimentelor. A pictat pe faza ofensivă, pasă de geniu către Ostergaard și colaborare de excepție cu Pintea.

În minutul 43, o succesivă executată impecabil a adus-o pe CSM la două goluri în față. A urmat o prăbușire totală, inexplicabilă și care n-a putut fi rezolvată nici de time-out-ul lui Adi Vasile.

Campioana Franței a înscris 5 goluri consecutive și n-a mai cedat avantajul până la final. Metz are prima șansă la calificarea în Final Four, dar CSM București a demonstrat în acest sezon că poate face miracole în sălile ostile, victoria 26-24 contra lui Gyor fiind elocventă.

Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Cristina Neagu, cu 9 goluri. Pentru CSM București au mai punctat: Ostergaard (4), Arntzen (3), Kobylinska (3), Pintea (2), Gutierrez (1), Omoregie (1) și Zaadi (1).

Rezultatele primelor manșe din faza sferturilor de finală:

  • Kristiansand - Gyor 23-30
  • Ferencvaros - Esbjerg 25-26
  • Bietigheim - Odense 30-26

FINAL. CSM București - Metz 24-27

min. 59: Kobylinska vine decisă și înscrie cu podeaua. 23-27
min. 58: Pintea ratează singură cu portarul Sako. 22-27
min. 57: Gafe copilărești făcute de CSM București. Defensiva e surprinsă. 22-27
min. 55: CSM nu găsește soluții în ofensivă. Neagu e obligată să arunce, din nou, în ultima secundă, dintr-o poziție incomodă. 22-25
min. 53: Cristina Neagu transformă o aruncare de la 7 metri. 22-24
min. 51: Ostergaard are mâna asigură. Dintr-un unghi închis aruncă sub bară. 21-23
min. 49: Omoregie ratează dintr-o poziție ideală. Vine lansată, singură, în poziție centrală, dar trage în brațul portarului. 20-23
min. 48: Aruncare previzibilă a lui Neagu, pe ultima pasă a atacului. 20-22
min. 46: Adi Vasile încearcă să întrerupă perioadă bună a franțuzoaicelor. 20-22
min. 42: Succesivă de efect finalizată de Ostergaard. 20-18
min. 37: Glauser ghicește tentativa de lob și prinde fără emoții. 18-18

min. 36: Neagu aruncă tare, portarul advers pune mâna, dar nu poate respinge. 18-17
min. 35: Neagu o găsește ideal pe Ostergaard. 17-16
min. 33: Pintea îi face culoar lui Neagu. Interul lui CSM București face o fentă din corp și aruncă la scurt. 16-16
min. 32: Glauser are o primă intervenție în repriza secundă. 15-15
A început repriza secundă!

Cele mai spectaculoase imagini din CSM București - Metz

CSM București - Metz, foto @Cristi Preda (GSP.ro)
+25 FOTO

S-a terminat prima repriză, Metz conduce cu 15 la 14.
min. 30: Două parade consecutive pentru Glauser, încă un gol semnat de Pintea. 14-14
min. 29:
Primul gol marcat de CSM București de pe pivot, prin Crina Pintea. 13-14
min. 26: Adi Vasile cere time-out. 12-12
min. 24: Minge recuperată de CSM în defensivă, gol marcat de Gutierrez pe contraatac, în poarta goală. Time-out cerut de Metz. 12-10
min. 23: Omoregie pătrunde prinde două adversare. E faultată, dar nu renunță și înscrie. 11-10
min. 22: Neagu, Neagu, Neagu! Gol de la 7 metri. CSM preia conducerea. 10-9
min. 21: Neagu aruncă senzațional, de pe picioare, direct în vinclu. 9-9
min. 20: Primul gol din acțiune pentru Neagu. 8-8
min. 16: În sfârșit! Glauser blochează o aruncare cu piciorul. 7-7

min. 14: CSM București profită de superioritatea numerică. Succesivă perfectă către Ostergaard și gol din extrema dreaptă. 6-6
min. 13: Neagu nu ratează de la 7 metri! 5-6
min. 12: Metz punctează pe contraatac. Glauser încă n-a scos nici o minge pentru CSM. 4-6
min. 11: Încă un 7 metri executat perfect, din plojon, de Neagu. 4-4
min. 8: Arntzen înscrie din nou de la mare distanță. 3-3
min. 6: Zaadi scoate o eliminare de două minute în contul lui Jorgensen și o aruncare de la 7 metri. Neagu transformă. 2-3
min. 4: Lipsă de inspirație în ofensiva lui CSM București. Neagu nimerește doar bara transversală. 1-3
min. 1: Arntzen aruncă prin surprindere, din întoarcere, și plasează mingea lângă bară. 1-1

A început meciul! În sala polivalentă din București sunt prezenți aproximativ 4.500 de spectatori.

VIDEO. Atmosfera din sala polivalentă la CSM București - Metz

Final Four-ul este programat pe 1 și 2 iunie, la Budapesta.

UPDATE 16:20 / Primele imagini de la Sala Polivalentă

Cu 40 de minute înainte de startul meciului, fanii bucureșteni încep să se strângă la Sala Polivalentă.

+25 FOTO

Citește și:

Gazeta a dat peste italienii veniți din Verona să celebreze titlul cu FCSB: „Știm istoria măreață și povestea cu Barcelona” » Ce au putut spune despre Mutu și „Maradona din Carpați”
FCSB, CAMPIOANA ROMÂNIEI
Gazeta a dat peste italienii veniți din Verona să celebreze titlul cu FCSB: „Știm istoria măreață și povestea cu Barcelona” » Ce au putut spune despre Mutu și „Maradona din Carpați”
Iubita unui fost rival l-a susținut pe Florinel Coman de pe stadion » Mesaj pentru vedeta de la FCSB și iubita lui: „Sunteți un model”
FCSB, CAMPIOANA ROMÂNIEI
Iubita unui fost rival l-a susținut pe Florinel Coman de pe stadion » Mesaj pentru vedeta de la FCSB și iubita lui: „Sunteți un model”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (29)
MaxiP
MaxiP  •  30 Aprilie 2024, 11:35
Postat de SuporterOr pe 29 Aprilie 2024, 13:20

Cristina Neagu e o mare, foarte mare campioană a acestui sport. Meritele ei sunt multe și cu siguranță mie îmi va fi dor de ea după ce se va retrage. Dar, o tot spun și o repet: pentru specialiștii adevărati, fara ghilimele, indicele de performanță a unui jucător de handbal e constituit din suma acțiunilor reușite MINUS suma acțiunilor ratate, raportate la maximul din statistici. Cristina a marcat 9 goluri, din care 5 de la 7m, dintr-un total de 16 șuturi la poartă, adică o eficacitate reală de 4/16= 25% !!! Oameni buni, când o să vă hotărâți să folosiți mintiuta??!! Cu așa indice de eficiență se pierde garantat meciul. Pricepeți asta. De ce nu socotiți la pasiv și atacurile convertite in goluri de echipa adversa după cele 12 tentative eșuate ale Cristinei?! Da, cineva trebuie să își asume, da, unele goluri sunt spectaculoase și chiar providențiale, dar nu! Nu e suficient că sa câștigi. Până când nu veți înțelege asta, nu de la mine ci de la adevărații specialiști și tehnicieni, nu va veți apropia de rezultate mari. Hai CSM. Batem la Metz.

Nu sunt de-acord, sunt niste date statistice care nu tin cont de situatii in sine. Neagu isi asuma aruncarea pe fiecare atac dus pana la limita amenintarii de joc pasiv, arunca in situatiile critice din care absolut nimeni nu isi poate face un procentaj bun. Aruncarile ei, in mare parte nu sunt faze irosite, sunt fazele din care nu se putea scoate oricum mai mult. Eficienta ei din meciul cu Metz e asemanatoare cu a lui Pintea, atata tot ca Pintea a avut de finalizat doar din situatie 1 la 1, Neagu nici nu cred ca a avut vreo astfel de situatie. Arntzen are o eficienta de vreo 66% in acest meci, daca nu gresesc, dar a aruncat de 3 ori la poarta, una ratata din situatie 1 la 1. Omoregie cred ca a ratat o singura aruncare, singura pe care a avut-o, situatie singur cu portarul. Cu tot respectul, dar daca in conditiile astea tot Cristina Neagu e vinovata de infrangere, fata nu e in toate facultatile mintale ca sta sa joace intr-o tara in care e vinovata pentru orice, afara fiind vazuta ca o legenda a acestui sport. Nu ea a irosit fazele de 1 la 1 cu portarul, a creat cateva faze decisive, a data assisturi, desi multi considera ca intarzie jocul, de multe ori ea a crescut ritmul atacurilor CSM-ului... a jucat foarte bine, de altfel ea, interii drepti, extrema dreapta si poarta fiind oamenii buni ai meciului. N-am inteles decizia lui Adi Vasile de a juca ultimul sfert de ora cu Omoregie si Arntzen la linia de 9 metri. Cand era mai important. Eficienta mai buna, au pierdut meciul.

paiazze
paiazze  •  29 Aprilie 2024, 13:58
Postat de futhienzbang22 pe 29 Aprilie 2024, 04:11

nu contează! miticii să continue să le plătească!

Miticii... :))) Mai e, ma, Timisoara plina de italieni veniti la "fetite" si de minoritari? Mai e Clujul plin de ghiolbani si clanuri de maierdasi? La nas nu va ajunge nimeni...

SuporterOr
SuporterOr  •  29 Aprilie 2024, 13:22
Postat de futhienzbang22 pe 29 Aprilie 2024, 04:11

nu contează! miticii să continue să le plătească!

Da, mă tata, in sfârșit un om cu mintiuta în cap. Da, așa este.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează
Close