SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

CSM București și-a aflat adversarele din grupa principală a Ligii Campionilor » Dăm peste marea favorită a competiției

Articol de - Publicat duminica, 18 noiembrie 2018 09:46

CSM București și-a aflat adversarele din grupa principală de Liga Campionilor. Campioana României va înfrunta deținătoarea trofeului Gyor, pe slovenele de la Krim Ljubljana și pe nemțoaicele de la Thuringer. 

  • CSM București -  Bietigheim se joacă astăzi, de la 17:15, liveSCORE pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1 și TV Digi Sport 1. 

Ultima etapă din grupa D a Ligii Campionilor nu mai poate aduce nimic nou pentru campioana României. Bietigheim, echipa care începuse campania excelent, cu un egal în Norvegia și cu o victorie în fața lui CSM București, nu a mai adunat apoi niciun punct și e pe ultimul loc în grupă.

Toate șansele de calificare au fost spulberate pentru nemțoaice după ce au fost învinse, la Bietigheim, de Vipers.

Șansă pentru rezerve

CSM București va merge cu 6 puncte în grupa principală, probabil cu două mai puțin decât marea rivală, Gyor, care va veni cu punctaj maxim. În condițiile în care celelalte adversare sunt mai mult decât modeste (Krim Ljubljana, Thuringer sau Podravka), CSM București are șanse mari să termine măcar pe locul 2 în Main Round.

Până atunci, Neagu și compania vor să treacă de meciul de duminică, unul în care nu vizează decât victoria. "Am pierdut în Germania, e de ajuns. Trebuie să ne luăm revanșa. Chiar dacă întâlnirea nu are miză, pentru noi e important să câștigăm. Am suferit destule înfrângeri în acest sezon", a declarat căpitanul Iulia Curea. Campioanele vin după victoria categorică de la Bistrița, cu Gloria, 36-18, una în care Dragan Djukici a folosit mai mult rezervele.

Același lucru se va întâmpla, cel mai probabil, și duminică, dar numai după ce CSM va lua un avantaj liniștitor pe tabelă. "Nu va fi un meci ușor. Ele nu mai au nimic de pierdut, vin să joace handbal. Va trebui să jucăm exact pentru că ar fi prea mult să mai pierdem o dată în fața suporterilor noștri", spune și antrenorul Dragan Djukici. În întrecerea internă, Bietigheim merge fără greșeală, miercuri obținând a 7-a victorie consecutivă, 32-30 cu Blomberg Lippe, în deplasare. 

Pleacă la echipele naționale

După ultimul meci în 2018 la CSM București, jucătoarele vor merge la echipele naționale pentru Europeanul din Franța. Chiar dacă la reprezentativa României CSM București nu are decât două handbaliste convocate (Neagu și Udriștoiu), plus Bazaliu (la România B), sunt alte 7 jucătoare care vor fi prezente, cel mai probabil, la turneul final: Radicevici și Mehmedovici (cu Muntenegru), Cvijici și Lekici (cu Serbia), Jacobsen și Hagman (cu Suedia), Kurtovici (cu Norvegia).

Vezi și: Revenire spectaculoasă » HC Dobrogea Sud, victorie în deplasarea din Suedia în Cupa EHF

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
catalynn
catalynn  •  18 Noiembrie 2018, 16:51

Io zic ca e mai bine sa dam de echipa din Gyor inca de pe acum, chiar si daca vor fi 2 înfrângeri nu vor fi fatale, dar le luam “pulsul” si in Final 4 macar știm la ce sa ne așteptam :-) Succes fetelor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează