SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

CSM București și Rapid analizate de două mari campioane

Lorena Ostase în duel cu apărarea celor de la CSM București FOTO Raed Krishan
Lorena Ostase în duel cu apărarea celor de la CSM București FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 25 septembrie 2023 17:58 / Actualizat luni, 25 septembrie 2023 19:29

Narcisa Lecușanu și Carmen Amariei au vorbit despre înfrângerile suferite de CSM București și Rapid în fața celor de la Gyor, respectiv Ikast, în etapa a 3-a din Liga Campionilor.

Ambele echipe românești au jucat prost și nu au putut produce vreo surpriză în derby-urile cu Gyor și Ikast. Chiar dacă adversarele erau favorite la casele de pariuri, echipele românești au pierdut categoric și nu arată deloc bine în acest debut de sezon european. 

Două dintre marile jucătoare ale României, Narcisa Lecușanu și Carmen Amariei, au analizat prestația celor două reprezentante ale României în Liga Campionilor după primele 3 etape.

CSM București arată bine pe hârtie și rău în teren

După înfrângerea de la Bietigheim din etapa precedentă, campioana României își punea speranța într-un rezultat pozitiv cu Gyor, chiar dacă maghiarele câștigaseră 8 meciuri din cele 10 jucate până sâmbătă. CSM a jucat slab și cu Gyor, a făcut 17 greșeli tehnice și în final a pierdut cu 23-27. 

Fosta internațională Carmen Amariei consideră că jucând astfel CSM București nu poate câștiga trofeul sau să se califice în Final Four. „CSM are fluctuații foarte mari în joc, a pierdut deja două partide din trei și jucătoarele ar trebui trezite. Tactica echipei atât în apărare, cât și în atac este aceeași de ani de zile. Nu ai cum să câștigi Liga Campionilor făcând același lucru, nemodificând, nemodernizând nimic și nedând încredere și altor jucătoare. Adversarii te cunosc și tu nu ai replică", a declarat pentru Gazeta Sporturilor fosta internațională Carmen Amariei.

CSM București și Rapid analizate de două mari campioane
Carmen Amariei FOTO Imago Images

„Hotărâri fără nepotisme și prietenii!"

Câștigătoare de două ori a Ligii Campionilor cu formația daneză Slagelse, Amariei crede că la lotul pe care îl are CSM, jucătoarele ar trebui să zburde pe teren, să se vadă determinare, încredere și atitudine și să câștige orice meci.

„Prea ușor renunțăm când adversarul domină și jucătoarele devin irascibile față de arbitraj. Dacă ești o echipă unită și puternică, câștigi și împotriva arbitrilor, dacă aceștia greșesc contra ta. Toată lumea este de vină la CSM, începând cu antrenorul și jucătoarele. Trebuie luate niște hotărâri, dar nu pe bază de nepotisme și prietenii, dacă îi interesează obiectivul echipei", a concluzionat Carmen Amariei.

Și fosta internațională Narcisa Lecușanu este surprinsă de prestația slabă a campioanei, deoarece lotul este foarte bun, și spune că toată lumea implicată la formație trebuie să-și asume rezultatele, dar în primul rând antrenorul Adrian Vasile. „Toată lumea este vinovată, dar tonul, ca întotdeauna, cum este și în armată, îl dă generalul, care îți spune când să ataci sau când să te aperi. Este un cumul de vinovăție, dar e clar că și antrenorul trebuie să se impună mai mult, pentru că el este generalul la echipa de handbal. Dacă nu este el generalul, e păcat", a spus Narcisa Lecușanu.

CSM București și Rapid analizate de două mari campioane
Narcisa Lecușanu la o ceremonie în Sala Polivalentă FOTO Imago Images

„Rapid și-a pierdut busola!"

Fără Estavana Polman și Orlane Kanor, Rapid a pierdut pe teren propriu cu Ikast la 8 goluri, 27-35. Narcisa Lecușanu crede că și schimbările de antrenori de la Rapid au bulversat echipa, iar acum aceasta pare o formație fără busolă și stoarsă din punct de vedere fizic. 

„Rapid mi s-a părut o echipă fără vlagă, fără putere fizică, pentru că fetele știu handbal. Mi se pare o echipă nepregătită fizic și de aici foarte multe greșeli: repliere greoaie, neîncrederea, ratări foarte multe din situații de gol, viteză mică de pasare, viteză mică de deplasare în teren, dueluri pierdute în situație de 1 la 1. Rapid a jucat mai frumos sezonul trecut", a declarat Narcisa Lecușanu. 

Carmen Amarie a sesizat câteva dintre problemele Rapidului, dar știe că jucătoarele sunt valoroase și își pot reveni chiar în meciul de sâmbătă, de la Budapesta, cu FTC. „Rapid trebuie să joace colectiv, jucătoarele să se ajute pe teren, să fie una pentru cealaltă. În meciul cu Ikast apărarea nu a funcționat o bună perioadă din timp, iar replierea anticipată a fost precară", a spus Amariei.

Citește și: 

Încă un eșec pentru Rapid în grupele Ligii Campionilor » Repriză groaznică în Polivalentă! Clasamentul grupei
Rapid - Ikast
Încă un eșec pentru Rapid în grupele Ligii Campionilor » Repriză groaznică în Polivalentă! Clasamentul grupei
CSM București - Gyor 23-27 » Gyor, încă o dată prea puternică pentru campioana României. Victorie de control într-o Polivalentă plină
CSM București - Gyor
CSM București - Gyor 23-27 » Gyor, încă o dată prea puternică pentru campioana României. Victorie de control într-o Polivalentă plină

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (2)
TheRealGicaContra
TheRealGicaContra  •  26 Septembrie 2023, 14:07

Mare lucru dacă la Vasile contractul nu este cu parandarat! Prea este lăsat în pace, la ce ocna de antrenor este!

Crinughe1
Crinughe1  •  25 Septembrie 2023, 20:49

Pai "generalul" și conducerea n-au decât un obiectiv: să-și indese banii în buzunare, cât mai mulți. Gigolo Adi Vasile n-are ce sa le învețe,pentru ca nu stie nimic. Au făcut un fel de pact. Unde mai poți câștiga banii ăștia fără sa ai vreun rezultat? Numai factorul politic mai poate sa spargă buboiul de acolo. Mi-e teama ca și primarul capitalei are coada băgată acolo. E o părere.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează