SPORTURI  »  HANDBAL  »  DANEMARCA - FRANȚA 38-30

DANEMARCA - FRANȚA 38-30 // Danemarca merge în finala CM! Umilință istorică suferită de naționala „cocoșului galic”

FOTO: Guliver/GettyImages +4   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 25 ianuarie 2019 20:20

Danemarca s-a impus în fața Franței, scor 38-30, și s-a calificat în finala Campionatului Mondial de handbal masculin.

Ce meci a reușit Danemarca vineri seara, la Hamburg, în prima semifinală a Campionatului Mondial! O adevărată lecție de handbal predată de nordici campioanei mondiale en-titre.

Niciodată în istorie, parcă, Franța nu a părut atât de neputincioasă în fața unei adversare. Danemarca a înscris la fiecare atac cu o ușurință incredibilă. Apărarea de fier a "cocoșilor", care a câștigat atâtea medalii, a fost inexistentă. Danezii au marcat 21 de goluri în prima repriză și 38 în total, cifre negative pe care Franța nu le-a mai înregistrat niciodată!

Mikkel Hansen a fost omul spectacol, creierul "mașinii de handbal" numită Danemarca. A marcat de 12 ori în poarta Franței. A fost foarte bine secondat de Rasmus Lauge, 6 reușite, de centrul Morten Olssen cu 5 sau de pivotul Anders Zachariassen cu 5.

Cu poarta goală

Franța a fost inexistentă la nivelul porții, Cyril Dumoulin și Vincent Gerard având împreună, în tot meciul, 4 parade din 42 de șuturi! Gerard a reușit contraperformanța să nu pareze niciuna dintre cele 16 aruncări trimise de danezi! În aceste condiții, e greu să poți emite pretenții în fața unei echipe ca Danemarca. Asta în ciuda faptului că și Franța, a avut câțiva jucători care nu au jucat deloc rău, precum Kentin Mahe, 8 goluri, Melvyn Richardson 6, Ludovic Fabregas 3.

Franța rămâne cu 6 titluri în istorie și ratează, pentru a doua oară, șansa să devină prima echipă din lume care câștigă trei medalii de aur mondiale consecutiv.

Danemarca se pregătește de sărbătoare. Se întoarce acasă, la Herning, acolo unde duminică, ora 18:30, va juca a treia finală din istorie. Nordicii le-au pierdut pe cele din 2011 și 2013, dar acum sunt mari favoriți. 

Vezi și: 

Atac fără precedent la adresa Federației Internaționale: „Nu le pasă deloc de noi!” » Aceleași acuze ca în cazul accidentării lui Neagu

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează