SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

EXCLUSV Ea e jucătoarea momentului în handbalul intern: „Dacă va continua așa și la Mondial, România își poate îndeplini obiectivul”

Diana Ciucă e așteptată să fie determinantă și la națională / Sursă foto: Imago Images +17   FOTO
Diana Ciucă e așteptată să fie determinantă și la națională / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 22:09 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 01:31

În formă de zile mari și duminică, la victoria Rapidului cu Vipers (30-29), Diana Ciucă e considerată o jucătoare esențială inclusiv pentru naționala de handbal feminin a României, în perspectiva Mondialului care debutează la finalul acestei luni. 

Portarul de 23 de ani al bucureștencelor a impresionat cu paradele sale în meciul contra campioanei Europei. A reușit 14 intervenții salvatoare, fiind cu adevărat o piatră de temelie în revenirea Rapidului din prima repriză.

Diana Ciucă e așteptată să fie o jucătoare determinantă și la Campionatul Mondial, în care selecționata lui Florentin Pera are drept obiectiv clasarea între primele 8 echipe. 

Cum s-a produs revenirea de poveste a Rapidului în fața campioanei Europei și cine a fost MVP: „Extraordinară!”
RAPID - VIPERS
Cum s-a produs revenirea de poveste a Rapidului în fața campioanei Europei și cine a fost MVP: „Extraordinară!”

„Dacă va continua așa și la Mondial, România va avea șanse să-și îndeplinească obiectivul”

Fost antrenor al „tricolorelor”, Costică Buceschi, cel care a analizat pentru GSP tainele meciului Rapid - Vipers, consideră că Ciucă are toate caracteristicile pentru a ajuta naționala să obțină un rezultat pe măsură la turneul final.

„Diana Ciucă a fost extraordinară! Mă bucur pentru ea. La ora actuală, e cea mai în forma jucătoare, e cel mai bun portar. Dacă va continua cu aceste evoluții și la Campionatul Mondial, România va avea șanse să-și îndeplinească obiectivul”, a punctat Costică Buceschi, în dialogul cu GSP.ro.

Ea e jucătoarea momentului în handbalul intern: „Dacă va continua așa și la Mondial, România își poate îndeplini obiectivul”
Diana Ciucă Foto: facebook/rapid

Selecționerul Pera s-a bazat între buturi în ultima vreme pe Diana Ciucă (Rapid), Iulia Dumanska (Gloria Bistrița) și Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea). În lista cu lotul lărgit pentru Mondial mai figurează și Elena Șerban (Dunărea Brăila) și Bianca Curmenț (SCM Craiova)

România se bazează pe Diana Ciucă la CM 2023

Portarul Rapidului a început handbalul la Craiova și s-a perfecționat la Centrul de Excelență de la Râmnicu Vâlcea. Diana Ciucă a jucat între 2017-2021 la SCM Râmnicu Vâlcea și de două sezoane apără poarta Rapidului.

Ea este unul dintre portarii pe care se va baza naționala României la Campionatul Mondial care se va disputa între 29 noiembrie și 17 decembrie în Danemarca, Suedia și Norvegia.

„Diana Ciucă este un exemplu pentru tânăra generație, este o sportivă care mereu s-a pregătit foarte bine, iar evoluția ei reprezintă o confirmare a seriozității în cadrul antrenamentelor.

Sper că această evoluție excelentă din Liga Campionilor să devină o constantă în jocurile care vor urma”, a declarat pentru GSP.ro antrenoarea federală Nicoleta Alexandrescu.

La CM, România este în grupă cu Danemarca, Serbia și Chile, și are ca obiectiv calificarea la turneele preolimpice din 2024. Pentru îndeplinirea obiectivului, România trebuie să se claseze între primele 8 formații la turneul mondial.

Diana Ciucă este un portar tânăr, de viitor, care are rată mare de progres.

- Florentin Pera, selecționer România, pe 2 noiembrie

VIDEO Imaginile săptămânii în sportul european vin din Polivalentă » Adversara Rapidului a urcat în peluză și a cântat cu galeria

Citește și alte știri din handbal:

CSM București bifează primul transfer pentru noul sezon! A semnat cea mai bună jucătoare din Final Four-ul EHF

VIDEO Imaginile săptămânii în sportul european vin din Polivalentă » Adversara Rapidului a urcat în peluză și a cântat cu galeria giuleștenilor

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează