SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Dinamo și-a aflat adversarele, între ele e și deținătoarea trofeului » Xavi Pascual: „Este o grupă foarte complicată!”

Ali Zein și coechipierii săi au în față o provocare interesantă în European League Foto Raed Krishan
Ali Zein și coechipierii săi au în față o provocare interesantă în European League Foto Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 21 iulie 2023 18:25 / Actualizat vineri, 21 iulie 2023 20:56

Dinamo București va juca în prima fază a grupelor din EHF European League cu Fuchse Berlin, Chambery Savoie și Izvidac. Primele două clasate se califică în grupele principale

Campioana României, Dinamo, a fost repartizată în eșalonul al doilea valoric, iar tragerea la sorți de azi a trimis-o în grupa G, unde era așteptată de Fuchse Berlin, formația germană fiind cap de serie. Apoi au fost trase la sorți Chambery din Franța și Izvidac din Bosnia Herțegovina.

Este o grupă grea, foarte complicată cu Fuchse Berlin favorită, cu care vom avea un meci foarte dificil. Chambery este o echipă foarte bună, are jucători cu multă experiență, la fel și antrenorul și nu va fi deloc ușor. 

De asemenea Izvidac, chiar dacă are un nivel mai scăzut, este complicat să joci în Bosnia, dar vom vedea. Ca de obicei, primul meci este foarte important", a declarat pentru Gazeta Sporturilor antrenorul Xavi Pascual.

Javier Humet: „Vrem să strălucim!"

Interul dreapta dinamovist, catalanul Javier Humet, este conștient că meciurile vor fi grele, dar speră ca Dinamo să strălucească în majoritatea partidelor, alături de suporteri.

Cred că este o grupă foarte puternică și avem șansa să strălucim în fața unor echipe foarte bune. Avem mult de muncit, nu va fi ușor, dar cu siguranță vom da totul pe teren, pentru echipă și suporteri, care sunt mereu alături de noi", a spus Humet.

„Vulpile Berlinului", favorite la locul 1

Cea mai bună echipă din grupă Fuchse Berlin a terminat campionatul german pe locul 3, după THW Kiel și SC Magdeburg, formații care vor juca în Liga Campionilor. „Vulpile Berlinului" au jucat sezonul trecut F4 din EHF European League și au câștigat trofeul după ce au învins în semifinală pe Montpellier, iar în finală pe Granollers.

Echipa tip din sezonul trecut a fost: Milosavljev, Vujovic, Andersson, Wiede / Holm, Gidsel, Lindberg, Marsenic

Dintre titulari, Milos Vujovic a plecat la Gummersbach, iar danezul Jacob Holm la PSG. Berlin s-a întărit cu doi jucători, suedezul Jerry Tollbring în extrema stângă și feroezul Hakun West Av Teigum în cea dreaptă. La echipa germană va lipsi aproximativ 6 luni căpitanul Paul Drux, operat la tendonul lui Ahile.

Un posibil prim 7 pentru Fuchse Berlin: Milosavljev, Tollbring, Andersson, Wiede, Gidsel, Teigum, Marsenic.

Cel mai valoros jucător de la Fuchse Berlin este interul dreapta danez Mathias Gidsel, venit în 2022 de la GOG. Gidsel are 24 de ani, este dublu campion mondial și vicecampion olimpic cu Danemarca și are contract până în 2028 cu Berlin.

Dinamo și-a aflat adversarele, între ele e și deținătoarea trofeului » Xavi Pascual: „Este o grupă foarte complicată!”
Mathias Gidsel într-un meci din Bundesliga Foto Imago

Constanța mai așteaptă!

Meciurile din grupă se vor desfășura între 17 septembrie și 5 decembrie. Dinamo va juca partidele de pe teren propriu în sala Polivalentă și în sala din Ștefan cel Mare.

Cealaltă echipă românească înscrisă în competiție, CSM Constanța, dacă va trece în turul preliminar de spaniolii de la Granollers, va juca în grupa H cu: Sporting (Portugalia), Tatabanya (Ungaria) și Glogow (Polonia).

Citește și: 

Beatrice Câșlaru despre David Popovici: „Are un caracter copilul acesta, demn de un campion
ÎNOT / INTERVIU
Beatrice Câșlaru despre David Popovici: „Are un caracter copilul acesta, demn de un campion"
CSM a transferat de urgență o extremă » E dublă câștigătoare a Ligii Campionilor și familiarizată cu România
TRANSFER
CSM a transferat de urgență o extremă » E dublă câștigătoare a Ligii Campionilor și familiarizată cu România

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  22 Iulie 2023, 08:21

Germanii s-au intarit cu un feroez,cu un roman nu ar avea de unde probabil niciodata.

creeperno534
creeperno534  •  21 Iulie 2023, 22:45

Coruptii de la EHF isi arata inca o data coltii!

MaxiP
MaxiP  •  21 Iulie 2023, 21:10

Deci pentru Dinamo grupa asta e mai greu de trecut decat grupa de anul trecut din Champions League. Cum sa nu fie cap de serie?! Inteligenta celor de la EHF isi dovedeste din nou limitele.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează