SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRAGERE LA SORȚI

Emoții europene pentru Dinamo » Mâine își află adversarele din grupele EHF European League

Articol de - Publicat joi, 20 iulie 2023 19:14 / Actualizat joi, 20 iulie 2023 19:34

Campiona României, Dinamo, își află vineri adversarele din grupa EHF European League. Competiția începe în 17 septembrie și se termină în 25-26 mai 2024 cu un turneu F4. 

Exilată din Liga Campionilor, Dinamo va juca în acest sezon în a doua competiție ca valoare din handbalul continental, EHF European League. Vineri la ora 12:00, la sediul Federației Europene de la Viena, va avea loc tragerea la sorți pentru cele 8 grupe a câte 4 echipe.

Dinamo are pretenții pentru F4!

În urne vor fi 32 de echipe, multe dintre ele de mare valoare și tradiție în handbalul european. Flensburg, Fuchse Berlin, Nantes, Benfica, Sporting, Silkeborg sau Kadetten pot fi printre cei mai tari adversari pentru Dinamo. 

Din calificări mai pot veni Lowen, Hannover, Granollers sau chiar CSM Constanța. Pentru a ajunge în grupe dobrogenii trebuie să treacă în turul preliminar de echipa spaniolă Granollers, unde joacă și internaționalul român Andrei Buzle.

Dinamo a fost poziționată pe locul 14 în ierarhia celor 32 de formații și nu este cap de serie, dar la lotul pe care și l-a conturat pentru acest sezon, campioana României își dorește să joace Final Four-ul competiției.

Puțin surprins că Dinamo nu este cap de serie, interul Dan Racoțea crede că Dinamo poate să aspire la calificarea în semifinale.

Cu siguranță vom trata meciurile din EHF European League ca și pe cele din Liga Campionilor. Sunt echipe foarte puternice în competiție, câștigătoare de trofee europene. Nu trebuie să ne gândim că ne va fi ușor sezonul acesta. Ne dorim să ne calificăm în F4", a declarat pentru Gazeta Sporturilor internaționalul dinamovist Dan Racoțea.

Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica în faza principală, care va fi formată din 4 serii cu câte 4 formații. Din aceste grupe, prima clasată merge direct în sferturile de finală, iar echipele de pe locurile 2-3 joacă în play off-ul pentru sferturile de finală.

Emoții europene pentru Dinamo » Mâine își află adversarele din grupele EHF European League
Handbaliștii dinamoviști la un timeout în sezonul trecut Foto Cristi Preda

Noroc sau ghinion pentru Dinamo?

Cum ar arăta o grupă dificilă pentru Dinamo: Nantes (Franța), Flensburg (Germania), Granollers (Spania).

Cum ar arăta o grupă accesibilă pentru Dinamo: Gornik Zabrze (Polonia), Luzern (Elveția), ABC Braga (Portugalia).

Față de sezonul trecut Dinamo s-a despărțit de cinci jucători: Vali Ghionea, Kalifa Ghedbane, Mamdouh Shebib, Cătălin Bizău și Alexandru Bucătaru.

Campioana s-a întărit cu: Vladimir Cupara (Veszprem), Miklos Rosta (Pick Szeged), Aleksandar Cenic (Barcelona), Daniel Stanciuc (CSU Suceava), Tudor Buguleț (Minaur) și Călin Dedu (revenire după împrumut). 

Un prim 7 posibil pentru Dinamo: Cupara, Negru, Kuduz/Ali Zein, Kukic, Humet/Kasparek, Akimenko, Rosta

Citește și:

CSM a transferat de urgență o extremă » E dublă câștigătoare a Ligii Campionilor și familiarizată cu România
TRANSFER
CSM a transferat de urgență o extremă » E dublă câștigătoare a Ligii Campionilor și familiarizată cu România
Diana Lixăndroiu, unul dintre liderii naționalei U19: „Am fost mândră că reprezint România, mi s-a făcut pielea de găină!”
INTERVIU
Diana Lixăndroiu, unul dintre liderii naționalei U19: „Am fost mândră că reprezint România, mi s-a făcut pielea de găină!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează