SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / FINAL 4

FINAL FOUR LIGA CAMPIONILOR // Granzii în arenă: prezentarea celor patru echipe care luptă pentru trofeul suprem din Liga Campionilor la handbal masculin

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2019 19:22

Veszprem, Vive Kielce, Barcelona și Vardar Skopje, cele mai bune patru echipe ale Europei la handbal masculin, se înfruntă sâmbătă pentru trofeul Ligii Campionilor la Koln. E al 10-lea Final 4 care este găzduit de orașul german.

Telekom Veszprem- Vive Kielce (ora 16:15) și Barcelona-Vardar Skopje (sâmbătă, ora 19:00) sunt cele două semifinale ale Ligii Campionilor care au loc sâmbătă, la Koln.

Este pentru a 10-a oară când Federația Europeană de Handbal trimite în orașul din nordul Germaniei cele mai bune echipe ale Europei și pentru a doua oară consecutiv când echipele nemțești nu-și mai găsesc loc printre "granzi".

Toate cele patru formații din acest an sunt prezențe constante în ultimul timp, iar trei dintre ele, mai puțin Veszprem, au și câștigat trofeul. Ungurii au ajuns de trei ori în marea finală, dar de fiecare dată au pierdut.
Barcelona, cu 9 titluri, e și acum marea favorită, dar în ultimii ani, favoriții nu au mai câștigat la Koln.

Au fost mereu surprize, așa cum s-a întâmplat și în "sferturi". Polonezii de la Vive Kielce au lăsat pe afară echipa de vedete a celor de la Paris Saint-Germain, iar macedonenii de la Vardar, echipă care se va desființa după acest Final 4 (!), au eliminat pe Pick Szeged. Totul e posibil la Koln, dar sunt și alte lucruri de urmărit în afară de triumful final.

Sârbul Momir Ilici (Veszprem) mai are nevoie de 9 goluri pentru a deveni golgeterul all-time al Final Four-urilor, portarul lui Veszprem, Arpad Sterbik, și antrenorul de la Vive Kielce, Talant Dușebaev, pot câștiga a cincea oară Liga Campionilor. Dacă se va impune campioana Poloniei, va fi pentru prima dată când un tată și un fiu se vor impune în Final Four: Talant Dușebaev și Alex Dușebaev.

Va fi bătaie și pentru titlul de golgeter, acolo unde favoriți sunt Alex Dușebaev (Kielce) cu 88 goluri și Dainis Kristopans (Vardar) cu 80 de reușite.

Vezi și: CSM București a fost dată în judecată de Magnus Johansson! Fostul antrenor cere o sumă cu cinci zerouri

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
bibilicu34
bibilicu34  •  31 Mai 2019, 23:17

Koln in nordul Germaniei? Kiel banuiesc ca e in Danemarca in acesr caz ..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează