SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

EXCLUSIV Florentin Pera, concluzii după Trofeul Carpați » Ce jucătoare a lăsat în afara lotului + Cristina Neagu este incertă pentru Campionatul Mondial

Florentin Pera la CE 2022 FOTO Raed Krishan
Florentin Pera la CE 2022 FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 26 noiembrie 2023 12:35 / Actualizat duminica, 26 noiembrie 2023 20:09

România a câștigat Trofeul Carpați și a intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru Campionatul Mondial, unde va pleca marți, 28 noiembrie. Florentin Pera le-a lăsat acasă pe Elena Șerban și Ana Maria Tănasie, dar are probleme cu Cristina Neagu, care nu va putea juca în primul meci de la Herning.

  • Naționala de handbal feminin a României debutează la Campionatul Mondial pe 1 decembrie, împotriva celei mai slabe formații din grupă, Chile. Urmează testele cu Serbia (3 decembrie) și Danemarca (5 decembrie).

România nu a avut probleme în câștigarea partidelor cu Austria, Portugalia și Elveția și pleacă din acest punct de vedere cu moralul bun la Campionatul Mondial. 

Cătălin Zmărăndescu dezvăluie când s-a produs prima ruptură din relația lui cu Gigi Becali: „Din acel moment mi-a zis să nu mai stau niciodată în spatele lui”
FCSB
Cătălin Zmărăndescu dezvăluie când s-a produs prima ruptură din relația lui cu Gigi Becali: „Din acel moment mi-a zis să nu mai stau niciodată în spatele lui”

Chiar dacă adversarele de la Trofeul Carpați nu au pus probleme României, selecționerul Florentin Pera și-a atins obiectivul prin folosirea tuturor jucătoarelor, repetarea schemelor de joc și stabilirea lotului final de 18 jucătoare pentru Campionatul Mondial.

 „Au fost trei jocuri extrem de utile, de care aveam nevoie înainte de a pleca la Campionatul Mondial. Am încercat să dăm minute de joc tuturor jucătoarelor convocate și, în același timp, am încercat mai multe sisteme și formule de joc în atac și în apărare. Chiar dacă am avut și momente de cădere în timpul jocurilor, fetele au arătat că au capacitatea de a se concentra și a reveni în joc", spus Florentin Pera pentru GSP.

Elena Șerban și Ana Maria Tănasie nu merg la Campionatul Mondial!

România a jucat în cele 3 partide cu multe fluctuații, cu probleme pe atac în inter stânga, de unde au lipsit Cristina Neagu și Sorina Grozav, dar cu o certitudine în zona centrală a apărării prin cuplul Pintea - Bucur.

Selecționerul Florentin Pera a decis după competiție cine va rămâne acasă din lotul de 20 pe care l-a avut la dispoziție din data de 20 noiembrie. 

Portarul Elena Șerban și extrema stânga Ana Maria Tănasie sunt jucătoarele care au fost anunțate luni dimineață că nu vor merge la Campionatul Mondial.

Pentru debutul de vineri, cu Chile, de la Campionatul Mondial se preconizează următorul prim „7”: Ciucă, Dincă, Bazaliu, Buceschi, Bucur, Seraficeanu, Pintea.

Alarmă: Cristina Neagu este incertă pentru Campionatul Mondial!

Cristina Neagu nu a jucat niciun minut la Trofeul Carpați și s-a antrenat separat față de restul colegelor. Interul stânga acuză dureri la genunchiul drept și duminică a venit în București pentru noi investigații și pentru a face o infiltrație.

Căpitanul naționalei s-a accidentat la genunchiul drept (leziune corner postero-medial) în partida de la București cu DVSC Schaefller din Liga Campionilor.

Florentin Pera, concluzii după Trofeul Carpați » Ce jucătoare a lăsat în afara lotului + Cristina Neagu este incertă pentru Campionatul Mondial
Cristina Neagu după un meci al naționalei Foto Raed Krishan (GSP)

Stafful tehnic nu o va folosi în prima partidă de la turneul final cu Chile și speră s-o aibă aptă la meciul decisiv cu Serbia de duminică, 3 decembrie. „Din păcate, Cristina Neagu are încă dureri la genunchi și situația ei este incertă în continuare ", a declarat antrenorul Florentin Pera.

18 „tricolore” pentru Mondiale!

România va pleca marți, 28 noiembrie, spre Danemarca, pe ruta Cluj Napoca -Billund și apoi cu autocarul la Herning, unde va disputa partidele din grupa E, împotriva Danemarcei, Serbiei și Chile. 

Primele 3 clasate se vor califica în grupele principale. Naționala tricoloră are ca obiectiv clasarea între primele 8 formații, pentru a obține calificarea la turneele preolimpice din aprilie 2024.

Campionatul Mondial de handbal se va desfășura în perioada 29 noiembrie-17 decembrie în trei țări: Danemarca, Suedia și Norvegia. „Plecăm în Danemarca încrezători și gata să dăm totul pentru a ne atinge obiectivul", a conchis selecționerul Florentin Pera.

Lotul României pentru Campionatul Mondial

  • Portari: Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)
  • Extreme: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București), Sonia Seraficeanu ( Gloria Bistrița), Alexandra Badea (Rapid)
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Nicoleta Balog (Dunărea Brăila).
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Claudia Pașcan (SCM Craiova), Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Gloria Bistrița), Andreea Popa (Dunărea Brăila), Daria Bucur ( Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea).

Citește și:

Steaua și Baia Mare, victorii clare în EHF European Cup
EHF European Cup
Steaua și Baia Mare, victorii clare în EHF European Cup
Principala adversară a României de la Campionatul Mondial de handbal a suferit un eșec ȘOCANT » Selecționerul, complet descumpănit: „Nu ne putem prezenta așa”
CM de handbal
Principala adversară a României de la Campionatul Mondial de handbal a suferit un eșec ȘOCANT » Selecționerul, complet descumpănit: „Nu ne putem prezenta așa”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  27 Noiembrie 2023, 21:48

inca un an pierdut(noua conducere frh f slaba)un an unde am intalnit echipe slabute(nici la acest turneu nu reusim sa aducem echipe mai bune)iar in lotul national nici o schimbare(selectia facuta tot de.. tehnic)in cateva zile vine scadenta,calculele sunt simple in gr preliminara ar tb sa facem 2 victorii,mergem cu 2 pct in gr principala iar acolo nu mai batem pe nimeni,locul 20-24(cu o victorie mai putem urca 4 locuri)obiectivul lui Pera fantezist(federatia nu a fixat nici un obiectiv)

mirker
mirker  •  27 Noiembrie 2023, 08:50

Las-o acasă pe ***...numai fițe și figuri..nu joaca nimic doar arunca vorbe ..sa stea pe aia 20 000 de ieuro acasă...a trecut vremea ei..Mai linge pe la primărie cât mai poate, ca pe afara nu o vrea nimeni

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează