SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - RAPID 31-24

FRH, comunicat ferm după evenimentele de la CSM București - Rapid: „Dorim să eliminăm așa ceva din sălile unde se joacă handbal”

Cristina Neagu, celebrând victoria la finalul meciului cu Rapid / Sursă foto: Raed Krishan (GSP) +17   FOTO
Cristina Neagu, celebrând victoria la finalul meciului cu Rapid / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2023 16:10 / Actualizat marti, 21 februarie 2023 16:32

Federația Română de Handbal a emis un comunicat prin care condamnă cu fermitate incidentele petrecute la meciul CSM București - Rapid 31-24, când galeria campioanei a înjurat-o pe Cristina Neagu, vedeta „tigroaicelor”.

La aproape 24 de ore de la momentul care a provocat un scandal în toată regula în handbalul românesc, Federația, prin vocea președintelui Constantin Din, a emis un comunicat în care critică atitudinea reprobabilă a fanilor giuleșteni. „Dorim să eliminăm un astfel de limbaj jignitor din sălile unde se joacă handbal”, a transmis forul suprem din handbalul românesc. 

Modul jenant în care fanii Rapidului justifică înjurăturile la adresa Cristinei Neagu: „De unde până unde e un bun național? Neagu a început! A declarat că Rapid fură”
CSM BUCUREȘTI - RAPID 31-24
Modul jenant în care fanii Rapidului justifică înjurăturile la adresa Cristinei Neagu: „De unde până unde e un bun național? Neagu a început! A declarat că Rapid fură”

FRH, comunicat ferm după evenimentele de la CSM București - Rapid: „Condamnăm ferm limbajul jignitor, insultător și agresiv, pe care dorim să-l eliminăm din săli”

„Federația Română de Handbal susține încurajarea echipelor favorite în spirit de fair-play, așa cum se anunță la începutul fiecărui meci. Persoanele care înțeleg sportivitatea și rivalitatea în termeni de respect și civilizație promovează pentru generațiile viitoare o educație sănătoasă și cu efecte sociale benefice. 

Comportamentele jignitoare, agresive și antisociale vor fi sancționate ferm, conform legilor și regulamentelor aplicabile. Indiferent de echipa cu care se asociază persoanele care insultă, amenință, înjură sau au un comportament lipsit de fair-play în orice formă de manifestare, acestea vor avea interdicție în sălile unde se joacă handbal, iar cluburile vor răspunde pentru faptele acelor persoane asociate lor. 

Excesele care depășesc limitele de decibeli și poluarea fonică prin orice mijloace se interzic cu desăvârșire, incluzând vuvuzelele, zgomotele puternice produse de tobe și alte instrumente utilizate pentru a crea o atmosferă toxică. 

Ne delimităm categoric de atacurile împotriva Cristinei Neagu, jucătoare emblematică a handbalului românesc și condamnăm ferm limbajul jignitor, insultător și agresiv, pe care dorim să-l eliminăm din sălile unde se joacă handbal”, se arată în comunicatul semnat de Constantin Din, președintele FRH. 

+13 FOTO

Cristina Neagu, înjurată de galeria Rapidului

Galeria Rapidului a avut un comportament reprobabil la adresa Cristinei Neagu, în timpul disputei dintre CSM București și Rapid, scor 31-24, din „optimile” Cupei României la handbal feminin.

Cei aproximativ 200 de fani giuleșteni prezenți în sala Polivalentă au înjurat-o constant pe Cristina Neagu în timpul duelului de luni. Fiecare gol marcat de Cristina Neagu în prima repriză a derby-ului cu Rapid a fost însoțit de scandări injurioase ale galeriei Rapidului, unele desprinse din derby-urile bucureștene din fotbal. 

Neagu a fost singura jucătoare care a primit un astfel de tratament. Reușitele celorlalte „tigroaice” au fost ignorate de rapidiști. Interul stânga s-a răzbunat și a marcat 6 goluri, contribuind la o revenire de senzație.

VIDEO Cristina Neagu, luată la țintă de galeria Rapidului » Ce s-a întâmplat la derby-ul din Cupa României

Citește și alte știri din handbal: 

VIDEO Cristina Neagu, înjurată de galeria Rapidului » Ce s-a întâmplat la derby-ul din Cupa României

Modul jenant în care fanii Rapidului justifică înjurăturile la adresa Cristinei Neagu: „De unde până unde e un bun național? Neagu a început! A declarat că Rapid fură”

EXCLUSIV Rapid pregătește marea lovitură » Vrea antrenorul care a câștigat Liga Campionilor cu CSM!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
ciciu
ciciu  •  23 Februarie 2023, 15:39
Postat de Graf_von_LORCH pe 21 Februarie 2023, 18:25

Oare aceasta handbalistă care iși șterge la interviuri *** cu manșeta inscripționată a unui energizant ce afecteaza viața unor zeci de mii de tineri prin consumul acestui produs, este imaginea sportivului de elită și exemplul tinerei generații de copii dornici de sport? Ceea ce s a intamplat ieri la sala este doar raspunsul galeriei rapidiste, așa cum a afirmat și liderul galeriei Liviu Ungurean, la toate comentariile defaimatoare la adresa clubului giulestean afirmate de către această sportivă, plătită și din banii mei ca bucureștean. Un alt aspect pe care vreau sa il aduc la cunoștință atat “marii sportive” cât și conducerii acestui club fara istorie, născut in anii democrației precum au fost inființate echipele militare și de miliție din perioada comunistă. Am ales să îmi incurajez echipa din alt sector decât cel rezervat galeriei rapidiste și nu mi s a permis accesul in sală cu fularul și o eșarfă în culorile alb vișinii iar motivația jandarmeriei a fost că organizatorul acestui meci, in speță csm a interzis accesul suporterilor rapidiști cu insemnele clubului în alte sectoare decat cel rezervat galeriei Rapidului. Oare, “ultrașii” proedus sau angajații primăriei capitalei sunt atat de sensibili la aceste culori? In cazul meu au mai fost multe tinere și tineri care au inceput să plângă că le sunt confiscate pe perioada meciului, fularele echipei dragi. Oare la aceste șicanari și nu numai, la ce raspuns vă așteptați din partea noastră? Un lucru este ce

Esti putin racit,poate ai si temperatura!

johny2003
johny2003  •  22 Februarie 2023, 10:48
Postat de 10Klaudiu10 pe 21 Februarie 2023, 18:49

Poate galeria rapidului o fi frumoasa ..... dar in aceea zi ...... a fost o galerie murdara. Nu au tinut cont ca in sala au fost si copii, au fost interesati doar de razboiul lor. Murdar lucru .... nu se face asa. Daca nu realizeaza ca prin jignirile, injuraturile si insultele aduse unor sportivi, in timpul meciurilor, se denigreaza ca si galerie ... e treaba lor. Cu tot ce au incercat sa justifice prin comunicat ... ca vezi , ca o fi, ca o pati, ......... nu asa se face. La acel meci .... galeria rapidului a primit nota 2 din partea publicului. Cu asa note, nu ai ce cauta la meciuri. PS Adevarul doare si sunt constient ca sunt si persoane care o sa intervina in apararea galeriei rapidului. Foarte bine, treaba lor ...... dar comportamentul galeriei rapidului a ramas inregistrat .... si nu le face cinste. KARMA.

Ai nota 10 bai Klaudiu! De 2 ori, chiar!))

johny2003
johny2003  •  22 Februarie 2023, 10:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează