SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPE EUROPENE

HANDBAL Gloria Bistrița, direct în grupele European League » Alte două echipe românești vor juca tururi preliminare

Handbalistele de la Gloria Bistrița la time-out Foto sportpictures
Handbalistele de la Gloria Bistrița la time-out Foto sportpictures

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2023 16:13 / Actualizat marti, 11 iulie 2023 22:03

Cele 3 echipe românești înscrise în a doua competiție ca valoare, Gloria Bistrița, CSM Târgu Jiu și Dunărea Brăila, și-au aflat parcursul începutului de sezon european

Ocupantă a locului 3 din sezonul trecut în Liga Florilor, Gloria 2018 Bistrița va juca direct în grupele competiției, acolo unde mai sunt calificate alte trei formații: Nykobing (Danemarca), Thuringer (Germania) și Mosonmagyrarovari (Ungaria). Chiar dacă este debutantă în competiție, Bistrița este văzută de specialiști cu șanse la calificarea în F4.

Mă bucur că federația europeană ne-a repartizat direct în grupe pentru că vom avea timp să ne omogenizăm și să ne cunoaștem mai bine cu echipele din campionat. Partidele din cupele europene aduc o pată de culoare în viața oricărei echipe, pentru noi sunt un bonus, ne dorim să ieșim din grupe și să facem cât mai multe puncte pentru coeficientul european al României", a declarat antrenorul Bistriței, Horațiu Pașca.

CSM Târgu Jiu se va bate pentru un loc în grupe

Deși CSM Târgu Jiu știa, conform regulamentului FRH, că va juca direct în grupele competiției, finalista Cupei României s-a trezit că va evolua într-un tur preliminar. În locul echipei din Târgu Jiu, EHF a anunțat că Gloria Bistrița va juca direct în grupele EHF European League, chiar dacă ambele echipe stăteau asemănător din punctul de vedere al coeficientului individual. Sursele Gazetei Sporturilor au confirmat că la luarea deciziei au contat și informațiile oferite de FRH forului european.

„Și eu sunt puțin dezamăgit că nu vom juca direct în grupele competiției, așa știam conform regulamentului FRH, dar dacă așa s-a decis, așa va fi. Noi ne vom juca șansa în turul preliminar, unde sper să nu evoluăm contra Dunării Brăila și să aducem la Târgu Jiu o echipă cunoscută în Europa, pentru ca fanii să fie mulțumiți. 

Participarea în cupele europene este o mare realizare, o premieră pentru handbalul feminin din Târgu Jiu și un bonus imens pentru handbalul gorjean", a declarat pentru Gazeta Sporturilor antrenorul CSM-ului din Târgu Jiu, Liviu Andrieș.

Gloria Bistrița, direct în grupele European League » Alte două echipe românești vor juca tururi preliminare
Jucătoarele de la CSM Tg Jiu la revenirea în pregătire

În ultimul tur preliminar, alături de CSM Târgu Jiu vor mai intra în competiție alte 17 echipe, printre care Nantes, Copenhaga, Borussia Dortmund sau Storhamar. Manșa tur se va juca în 11-12 noiembrie, iar returul o săptămână mai târziu.

4 meciuri pentru Dunărea Brăila înaintea grupelor

EHF a anunțat și că Dunărea Brăila va trebui să treacă două tururi preliminare pentru a accede în grupele competiției. Formația pregătită de Costică Buceschi are valoare pentru a spera la calificarea între primele 16 formații din EHF European League.

Obiectivul echipei este de a se califica în grupe. Avem câteva jucătoare noi și sperăm ca până la startul competiției formația să fie cât mai omogenă", a declarat antrenorul Brăilei, Costică Buceschi.

Brăila va intra în competiție cel mai devreme dintre echipele românești, cu meciul tur în 23-24 septembrie. Ea își va afla adversara în 18 iulie, când la Viena va avea loc tragerea la sorți.

Din 6-7 ianuarie 2024, vor începe meciurile din cele 4 grupe a câte 4 echipe. Primele două formații din fiecare grupă se vor califica în "sferturi", iar faza finală se joacă în sistem Final Four, în weekendul 11-12 mai. 

Citește și: 

România U19 a spulberat Suedia U19 și depinde doar de ea pentru calificarea în semifinalele Europeanului » Handbal fabulos prestat de „tricolore” + cum arată calculele
EURO U19
România U19 a spulberat Suedia U19 și depinde doar de ea pentru calificarea în semifinalele Europeanului » Handbal fabulos prestat de „tricolore” + cum arată calculele
Anunțul lui David Popovici despre facultatea la care va studia: „Cel mai bun mediu de formare este cel în care ai familia și prietenii aproape”
ÎNOT
Anunțul lui David Popovici despre facultatea la care va studia: „Cel mai bun mediu de formare este cel în care ai familia și prietenii aproape”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  13 Iulie 2023, 22:52

Pe ce criteriu a ajuns Bistrita in grupe? Pentru ca organizeaza Trofeul Carpati?

marcvali76
marcvali76  •  12 Iulie 2023, 22:59

Dnu Pruna ,mai verificati , Bistrita nu e debutanta in competitie . 2019-2020 sfertul de finala cu Ikast va spune ceva?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează