SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR - CSM BUCUREȘTI

GYOR - CSM BUCUREȘTI // Fără Cristina Neagu și Amanda Kurtovic, CSM București dă testul adevărului pe terenul lui Gyor

CSM București
CSM București

Articol de - Publicat vineri, 25 ianuarie 2019 17:12

GYOR - CSM BUCUREȘTI // CSM București nu a câștigat niciodată la Gyor, în precedentele trei partide. Misiunea e și mai dificilă acum, mai ales că nu le are pe Cristina Neagu și Amanda Kurtovic. Un meci care ar putea arăta forța de moment a campioanei României. 

  • Gyor - CSM București se joacă sâmbătă, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport și TV Telekom Sport

CSM București începe sâmbătă meciurile din grupele principale ale Ligii Campionilor pe terenul celei mai bune echipe, campioana Europei, Gyor. Cele două formații s-au întâlnit de 8 ori până acum, iar maghiarele conduc clar, cu 6-2.

Gyor a avut un sezon excelent până acum, fiind singura echipă care a câștigat tot. Campioana Ungariei s-a familiarizat imediat cu stilul noului antrenor, Danyi Gabor, cel care a trecut din postura de "secund" în "principal" după plecarea lui Ambros Martin.

Cele două echipe au pierdut câte două jucătoare de bază și încearcă să-și realizeze obiectivele și în aceste condiții. Gyor nu poate miza pe cel mai bun inter dreapta al său, Nora Mork, accidentată încă din sezonul trecut, dar nici pe Eduarda Amorim, brazilianca accidentată în primul meci al anului, pe 2 ianuarie. De partea cealaltă, la CSM nu vor mai juca în acest sezon Cristina Neagu și Amanda Kurtovic.

Dacă la campioana României cele două absențe s-au făcut clar simțite, nu același lucru se poate spune la Gyor. Campioana Ungariei are un lot cu adevărat fantastic, rezervele putând suplini oricând una sau două titulare absente.

"Luptăm pentru victorie"

Antrenorul Dragan Djukic cred că Gyor e și în acest an una dintre favorite la câștigarea Ligii Campionilor.

"Ele au mereu șansa de a juca în Final Four, acasă. Dar și pentru noi este mereu o provocare. Să motivezi jucătoarele pentru un meci cu Gyor, este foarte ușor, fiecare fată își dorește să dea totul într-o astfel de partidă", spune tehnicianul sârb.

Djukici spune că pentru CSM cele mai importante partide ale sezonului sunt cele din "sferturi". "Cel mai important pentru noi e să ajungem în sferturile de finală în cea mai bună formă, să avem șanse pentru Final 4. Orice meci jucat acum e o pregătire pentru ceea ce urmează", a adăugat antrenorul CSM.

"Cred că suntem favorite!"

Crina Pintea a ajuns în tabăra Gyorului în această iarnă. Pivotul "naționalei" României s-a acomodat deja la Gyor și a devenit una dintre jucătoarele de bază.

"Este un joc special pentru mine, am jucat cu multe jucătoare de la CSM, le cunosc, va fi interesant să joc acum împotriva lor. Cred că suntem favorite pentru că jucăm acasă. Dacă o vom face la același nivel din ultimul timp, putem câștiga orice meci", crede Crina Pintea.

Prima etapă: Krim-Vipers (ora 16:00), Gyor-CSM (20:30), Thuringer-FTC (duminică, 15:00).
* primele 4 echipe se califică în sferturile de finală

Mereu în Final 4

Ca de fiecare dată până acum, CSM București are obiectiv calificarea în Final Four-ul de la Budapesta, care se va disputa în acest an pe 11 și 12 mai.

La prima sa participare, în 2016, CSM a reușit să câștige trofeul, campioana Romniei impunându-se în fata Gyorului la loviturile de la 7 metri. "Tigroaicele" nu au mai lipsit de atunci din careul de ași, dar nu au mai reușit să se califice în finală.

În 2017 și 2018, CSM a terminat competiția pe locul 3, pierzând, de fiecare dată primul meci din Final 4, în semifinale. 

4 trofeeale Ligii Campionilor are Gyor în vitrină: 2013, 2014, 2017, 2018. A jucat alte trei finale

2 antrenoria avut Gyor în ultimii 7 ani de zile. CSM a schimbat 10 în ultimii 6 ani

Vezi și: CSM București vrea să transfere toată naționala! » Detaliile planului COLOSAL pregătit în culise: cine va fi noul antrenor

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (2)
luisharcsa
luisharcsa  •  26 Ianuarie 2019, 10:19
Postat de comedy.central pe 25 Ianuarie 2019, 17:44

Mi-e teama! Niciodata CSM nu a avut un lot atat de decimat!! Niciodata Gyor nu a avut un lot asa de echilibrat! Singurul avantaj al CSM-ului e ca nu mai este Ambros acolo. Mare pierdere pentru Gyor....

Amorim si Mork sunt accidentate. Are si Gyor probleme. Nu inteleg victimizarea asta. Anul trecut si inainte cu un an jumatate de lot a fost la ambulanta la Gyor,dar nu s-au vaitat atata.

comedy.central
comedy.central  •  25 Ianuarie 2019, 17:44

Mi-e teama! Niciodata CSM nu a avut un lot atat de decimat!! Niciodata Gyor nu a avut un lot asa de echilibrat! Singurul avantaj al CSM-ului e ca nu mai este Ambros acolo. Mare pierdere pentru Gyor....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează