SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Liga cu un singur străin » Care e singura echipă fără român pe bancă din handbalul feminin

Articol de - Publicat joi, 19 decembrie 2019 20:09

Liga Națională feminină rămăsese doar cu antrenori români. Dunărea Brăila a stricat „tradiția” și în locul lui Aurelian Roșca a adus un croat.

La începutul actualului sezon, Tomas Ryde, selecționerul României, era singurul antrenor străin din Liga Florilor. Tehnicianul CSM București a primit dispensă din partea federației pentru a putea sta pe banca tehnică, suedezul neavând licența Master Coach, obligatorie pentru a antrena în România. 

Ryde nu a rezistat însă decât 5 etape, dându-și demisia! În locul său a rămas fostul secund Adrian Vasile, cel care a preluat prerogativele de principal. În acel moment, toate cele 14 echipe din Liga Florilor aveau pe bancă tehnicieni români.  

Simetria a fost schimbată în această pauză competițională. Deși nimic nu anunța schimbarea, Aurelian Roșca, antrenorul Dunării Brăila, locul 6 în Liga Florilor, și-a dat demisia. Tehnicianul a fost nemulțumit că i s-a încălcat autoritatea la club și că măsurile impuse de el nu au fost respectate.  

A treia schimbare 

Brăila l-a adus în locul lui Roșca pe croatul Neven Hrupec (45 de ani), un antrenor care nu e străin de România. El a pregătit-o pe CSM Ploiești, echipă de la care a fost nevoit să plece după ce formația prahoveană s-a desființat. Hrupec e selecționerul Italiei în acest moment, iar în carieră, cele mai importante nume pe care le-a antrenat sunt Podravka Koprivnica și MKS Lublin.  

Brăila este a treia echipă în actualul sezon care-și schimbă antrenorul. Primele două au fost după etapa a 5-a: CSM București și Rapid București. În Giulești, fostul mare internațional Robert Licu a fost schimbat cu un alt nume mare al handbalului românesc, Carmen Amariei.  

Liga Națională se va relua la anul cu doar 13 echipe după ce Corona Brașov a fost exclusă în urma scandalului de dopaj. 

La băieți sunt 5 „stranieri”

În Liga Zimbrilor și-au făcut loc mult mai mulți antrenori străini. În momentul de față sunt cinci echipe care au pe banca tehnică „stranieri”: Stephane Plantin (Minaur Baia Mare), Djordje Cirkovici (Dobrogea Sud Constanța), Pero Milosevici (Poli Timișoara), Dalibor Cutura (CSM Focșani) și Bojan Butulja (CSM Reșița).

Ca și la fete, tot trei schimbări de antrenor au avut loc și la masculin, în primele 13 etape. Primul antrenor înlocuit a fost macedoneanul Zvonko Sundovski, fiind pus la Constanța sârbul Djordje Cirkovici. Apoi, la Reșița, Ilie Vaidasigan a fost înlăturat, în locul său interimatul fiind asigurat de Mihai Rohozneanu. Pentru două etape doar, fiind numit apoi fostul jucător al echipei din perioada de glorie, sârbul Bojan Butulja. Ultima schimbare de antrenor a avut loc la Călărași, bielorusul Serghei Bebeșko fiind schimbat cu Gabriel Armanu. 

Vezi și: 

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL // Alexandru Dedu, despre soarta lui Tomas Ryde: „Vor fi repercusiuni”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
2003768189685865
Romcea Madalina  •  24 Decembrie 2019, 08:16

Csm Bucuresti am vrut sa scriu

2003768189685865
Romcea Madalina  •  24 Decembrie 2019, 08:14

Dacă îi puneti antrenori pe Tadici, Gatu sau Voina se va alege praful de tot de națională. Ăștia sunt dinozauri depășiți de handbalul modern.Nu zic ca Ryde e bun , dar daca vor roman macar sa cheme unul tânăr, ca cel de la Cam.Romania a mers în Japonia dar a Buceschi, Laszlo, Bucur, cu Geiger si Elisei retrase de la echipa etc.Cu astfel de lot nu aveau ce așteptări sa aiba.Daca nu juca Neagu ieșeam probabil pe locul 20.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează