SPORTURI  »  HANDBAL  »  SPORTING LISABONA-DINAMO, SÂMBĂTĂ, ORA 20:00

Meci pentru istorie! Dinamo poate fi prima echipă din România care ajunge în „optimile” Ligii Campionilor la handbal masculin

Articol de - Publicat vineri, 22 februarie 2019 15:09

Dinamo joacă sâmbătă pentru calificarea în optimile Ligii Campionilor. Sporting Lisabona are câteva nume mari în lot și e considerată favorită în fața „câinilor”.

  • Sporting Lisabona - Dinamo se joacă sâmbătă, de la ora 20:00, în direct la TV Telekom Sport, TV Digi Sport și liveSCORE pe GSP.ro.

Dinamo București poate fi prima echipă din România care accede în optimile de finală ale Ligii Campionilor, de când cea mai importantă competiție intercluburi și-a schimbat formatul.

Bucureștenii au câștigat grupa din care au făcut parte, învingând în 7 din cele 10 partide susținute. Acum se află în fața celei mai importante duble din ultimii 20 de ani.

"În prezent scriem istorie, Am terminat pe primul grupa de calificare, un lucru incredibil. Asta pentru că am jucat însă foarte bine, iar încrederea noastră a crescut de la meci la meci", a declarat Hugo Descat, extrema franceză a lui Dinamo.

Dinamo a câștigat două meciuri în deplasare, în grupă, dar a avut un procentaj maxim pe teren propriu: cinci victorii din cinci! "Totul se va juca la București. Vrem să obținem un rezultat bun la Lisabona pentru că apoi, pe terenul nostru, va fi altceva. Avem fanii alături și calificarea va fi posibilă", a adăugat Descat.

Francezul a semnat și va juca din vară la Montpellier, dar cei doi ani petrecuți la Dinamo l-au impresionat.

Lot cu vedete

Sporting a avut și ea un parcurs foarte bun în Ligă, fiind ca și Dinamo, în fața unei premiere: calificarea în optimi. Portughezii au scos însă mai multe puncte din deplasare decât acasă. Au fost 4 victorii pe terenul adversarilor și numai trei în "Pavilhao Joao Rocha", sala proprie.

"Suntem foarte fericiți să fim prima echipă din Portugalia care poate ajunge în această fază a competiției. Nu trebuie însă să ne considerăm calificați. Suntem ambițioși și dorim să ne califică, dar suntem conștienți că va fi foarte dificil", a declarat vedeta Sportingului, spaniolul Carlos Ruesga.

Partida retur se va juca la București, pe 28 februarie, de la ora 20:00.

Cine e Sporting?

Echipa pregătită de Hugo Canela, fostul jucător al "alb-verzilor", mizează pe câțiva handbaliști cu mare experiență. Cel mai cunoscut dintre ei, ibericul Carlos Ruesga care a trecut pe la FC Barcelona și Veszprem, ajuns acum la 35 de ani.

Centrul spaniol e și golgeterul echipei cu 51 de goluri marcate. Apoi mai sunt sârbul Ivan Nikcevici, o extremă stânga de mare viteză, care a jucat și el ani mulți în Liga Asobal, românul Vali Ghionea, care a ajuns la Sporting după cele 6 sezoane în Polonia, dar și brazilianul Fabio Ciuffa.

Sporting are și câțiva cubanezi în linia de 9 metri care au impresionat în Ligă: Carol Morzo și Pedro Veitia. Plus internaționalul portughez Tiago Rocha, pivotul titular. Sporting are 19 titluri de campioană în Portugalia, dar doar 3 în ultimii 30 de ani! 

 

Citește și:

Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”
Superliga
Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (1)
1394669537341931
Ionel Mitrus  •  23 Februarie 2019, 10:49

Hcm Constanta a fost prima echipa de handbal masculin care a ajuns in optimilor Ligii Campionilor in sezonul 2009/2010 , cand a jucat cu veszprem din ungaria. In anii 2000 a mai jucat si fibrex savinesti in liga campionilor(erau 4 grupe de 4 echipe, echivalent cu 8 -imi). Mai documentati-va putin...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează