SPORTURI  »  HANDBAL  »  METZ - RAPID

Metz - Rapid 33-22 » Vicecampioana României, spulberată în Franța! Înfrângere usturătoare contra campioanei din Hexagon

Metz - Rapid
Metz - Rapid

Articol de - Publicat duminica, 22 octombrie 2023 18:31 / Actualizat duminica, 22 octombrie 2023 18:40

Rapid București, vicecampioana României, a suferit o înfrângere severă în fața celor de la Metz, campioana Franței, scor 22-33. Echipa pregătită de David Ginesta Montes rămâne cu 3 puncte acumulate în primele 5 runde din faza grupelor.

Weekend dificil pentru echipele românești în Liga Campionilor contra adversarelor din Franța. După ce CSM a cedat acasă, sâmbătă, 28-30, cu Brest Bretagne, a venit rândul Rapidului să sufere în deplasarea de la Metz.

Liderul campionatului din Hexagon a început să se distanțeze din minutul 8, de la 4-3 la 6-3, până atunci meciul evoluând în echilibru. Cu o apărare mobilă, cinci plus 1, jucătoarele lui Emmanuel Mayonnade au pus în dificultate atacul rapidist.

Soluțiile s-au blocat acolo, la linia de 9 metri. Antrenorul David Ginesta Montes începuse cu Kassoma pe pivot, Janjusevic inter dreapta, Polman în centru, Kanor inter stânga, Korsos și Lopez în extreme, dar curând au apărut schimbările, când ofensiva s-a împotmolit.

De partea cealaltă, Metz a punctat mult prin neobosita Jorgensen, centrul danez în vârstă de 25 de ani înscriind 8 goluri în prima repriză din 10 tentative.

Nicio șansă pentru Rapid la Metz

Au contribuit la derută atacurile iuți, după recuperări rapide, cărora defensiva și nici poarta nu li s-au putut opune. Kapitanovic a prins 3 mingi din 16 aruncări, față de cele 6 ale omoloagei Sako.

Două timeout-uri luate pentru a trasmite indicații, apoi intrarea în joc a Sorinei Grozav, revenită după o accidentare, la fel ca Buceschi, Kanor sau Polman, care nu a resuscitat însă linia de 9 metri. De trei ori a aruncat Sorina, fără succes însă.

Extremele Badea și Korsos conduceau lista marcatoarelor, alături de Orlane Kanor, cu câte 2 goluri, dar din 3 sau 4 încercări. Nici opțiunea cu portarul scos nu a schimbat mare lucru, iar dacă Metz nu ar fi greșit, de asemenea, de câteva ori, scorul pauzei ar fi fost mai mare decât acel oricum îngrijorător 16-10.

La reluare, situația nu s-a îmbunătățit, dimpotrivă. Mingile adversarelor au perforat în continuare defensiva, apoi poarta Rapidului. Nimic nu a ieșit pentru vicecampioana României, nici pasele, nici fazele, câteva, de unu la unu cu portarul Sako, care ajunsese la 45% mingi salvate.

Ginesta și-a cheltuit după 10 minute și ultimul timeout rămas, dar nicio schemă desenată sau transmisă prin viu grai nu poate contracara pasele greșite, puzderia de erori tehnice într-un meci cu adevărat de coșmar. Atac după atac irosit repede, Metz a urcat la un neverosimil 25-12 când mai era un sfert de oră de joc.

Pentru Rapid urmează alt duel de foc

Poate nu era încă prea târziu măcar pentru a reduce dimensiunile dezastrului. Câteva faze mai legate, primul gol al lui Grozav au făcut să pâlpâie speranța când Rapid a venit la 9 lungimi. Efemer reviriment. 13 goluri a fost diferența maximă atinsă de Metz, dar la final au fost 11, 33-22 pentru gazde.

Un hap amar, greu de înghițit, pentru Rapid. În etapa următoare, sâmbătă, 28 octombrie, va evolua acasă contra lui Krim, ocupanta locului 3 în grupa B. Și nu va fi deloc ușor.

Clasamentul în grupa B din Liga Campionilor după etapa 5:

EchipăGolaverajPuncte
1. Herning-Ikast178-15010
2. Esbjerg151-1488
3. Krim157-1287
4. Metz176-1416
5. Kristiansand158-1385
6. Rapid127-1473
7. Ferencvaros124-1581
8. Zaglebie118-1790

FINAL » Metz - Rapid 33-21

  • Ora 18:29 - Final de meci, 33-22 pentru Metz, cu gol marcat de bucureștence la ultima aruncare, prin Mathilde Mogensen. Rapid rămâne cu 3 puncte în grupa B.
  • min. 55: Anne Mette Hansen înscrie golul #31 pentru gazde. Din tabăra rapidistă, Andjela Janjusevic este cea mai bună marcatoare, 4 goluri din 6 aruncări.
  • min. 51: cartonaș roșu pentru Orlane Kanor, după a treia ei eliminare de două minute.
  • min. 46 - Statistică neverosimilă: Metz a cadrat 67% dintre aruncări (26 pe poartă dintr-un total de 39), rapidistele au un procetaj de numai 38% (34 de aruncări, 13 pe poartă).
  • min. 45: Metz le spulberă pe alb-vișinii, 25-12 cu 15 minute rămase din meci. 
  • min. 41: câte un gol de fiecare parte, semnate de Janjusevic (7 metri) și Jorgensen, apoi antrenorul Rapidului, David Ginesta Montes, a cerut încă un time-out.
  • min. 40: gazdele s-au descătușat în startul primei reprize și au acum 10 goluri avans, 21-11.
  • Ora 17:54 - A început repriza a doua, cu Rapid la 6 puncte în urma campioanei Franței. 
  • min. 30: chiar înainte ca eliminarea Laurei Kanor să expire, Lucie Granier a făcut 16-10 pentru Metz. PAUZĂ.
  • min. 28: eliminare de două minute pentru Laura Kanor.
  • min. 26: Rapid reduce diferența la 5 goluri, 15-10, după goluri reușite de Alexandra Badea și Kanor.
  • min. 20: Estavana Polman înscrie primul gol al Rapidului după 8 minute, 13-7.
  • min. 17: șase goluri avans acum pentru Metz, care a înscris de 3 ori consecutiv fără să primească replica.  
  • min. 11: David Ginesta Montes, antrenorul Rapidului, a cerut un time-out după ce echipa lui a rămas la 4 puncte în urmă. 
  • min. 11: Gazdele s-au desprins, rapidistele nu reușesc să reducă diferența de 3 puncte, în ciuda golurilor înscrise de Janusevic și Da Cruz în ultimele minute.
  • min. 7: Metz, pentru prima dată în avantaj. Kristina Jorgensen a înscris pentru 4-3.
  • Rapid se află în avantaj după 5 minute, 2-3, cu 3 goluri reușite de Orlane Kanor.
  • Ora 16:59 - A început meciul. 

A fost a patra înfruntare dintre cele două echipe, care au fost în aceeași grupă a Ligii Campionilor și în sezonul trecut. Atunci franțuzoaicele s-au impus greu acasă, 36-34, iar în sala din Giulești a fost egal, 32-32. Cea mai recentă înfruntare înaintea celei de astăzi a fost una amicală, în luna august, câștigată de Metz cu 33-27.

Citește și: 

Adi Vasile, gesturi către suporterii care i-au cerut demisia după eșecul cu Brest » Explicația antrenorului: „Le spun ceva!”

Keanu Reeves de România? Imaginea anului cu David Popovici

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  23 Octombrie 2023, 21:03

echipa acum nu poate mai mult indiferent ce antrenor aduc,rezultatul bun din editia precedenta a fost datorat in mare masura suporterilor (cateva jucatore au atins max de forma,acum lustruiesc banca)lupta pt ultimul loc calificant se da cu vecinele din vest,dar dupa ultimul joc al lor, sansele sunt mici

securinamo89
securinamo89  •  22 Octombrie 2023, 20:06

La fel ca la CSM aici sunt banii dumneavoastra.Macar s-a putut filma Ocolul pamantului in 80 de zile.Caile ferate arata la fel de bine ca acum 150 de ani.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează