SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE TINERET

Naționala de tineret a României s-a calificat în ”optimi” la Mondiale » Cu cine vom juca mai departe

Articol de - Publicat duminica, 08 iulie 2018 21:19

”Tricolorele” au învins cu 26-22 Angola și au terminat grupa pe locul 3. Vor juca marți, de la ora 15:00, contra Croației, pentru un loc între primele 8 echipe ale lumii.

"Naționala" de tineret a României și-a revenit cu greu după "măcelul" înregistrat în fața Danemarcei, sâmbătă seara: 23-42. Cele 42 de goluri primite în fața nordicelor, plasau România după primele patru jocuri în grupă, în clasamentul golurilor primite, pe locul 20 din 23 de participante! Doar Paraguay, Egipt și China primiseră mai multe goluri!

Totul sau nimic

Disputa cu Angola era una decisivă pentru "tricolore" care, dacă ar fi pierdut, le-ar fi trimis pe locul 5 în grupă și asta ar fi însemnat ratarea calificării în "optimi".

Presiunea s-a văzut în jocul echipei lui Gheorghe Tadici, care a arătat însă o altă mobilizare, mai ales în faza de apărare. România nu reușea însă să se desprindă de campioana Africii, care ținuse piept și Danemarcei!

Norocul României s-a numit Raluca Kelemen, goalkeeperul de la HC Zalău prinzând o zi incredibilă! Raluca a dat multă încredere colegelor care au intrat la pauză cu trei goluri avantaj, 12-9, pentru ca imediat după pauză, profitând de o dublă superioritate, să se desprindă la 14-9!

Toată lumea spera că totul a fost rezolvat. Dar "tricolorele" nu au mai marcat 7 minute, iar Angola a egalat la 14. Cele două echipe au mers apoi cap la cap până în minutul 45, la 18-18!

Angola putea chiar să preia conducerea, dar interul stânga Beatriz Masseu a ratat o aruncare de la 7 metri! Mai exact, Raluca Kelemen a avut încă o paradă de senzație. Goal-keeperul a avut o perioadă de excepție, închizând poarta vreme de 11 minute! De la 18-18, România a marcat de 6 ori consecutiv și meciul era rezolvat, la 24-18 (minutul 56).

De notat și prestația excelentă a Sorinei Târcă în aceste momente de final, interul stânga asumându-și responsabilitatea aruncărilor de la distanță. S-a terminat 26-22, o victorie care duce România în "optimi" și păstrează șansele "tricolorelor" de a-și îndeplini obiectivul și de a ajunge între primele 8 echipe ale lumii.

Au marcat pentru România: Sorina Târcă 8, Andreea Popa 4, Raluca Petruș 4, Alexandra Badea 3, Andreea Tecar 3, Teodora Popescu 2, Alexandra Severin 1, Andreea Mihart 1.

"Aștept alt joc din partea lor

Marți, de la ora 15:00, la Debrecen, România va trebui să învingă Croația, echipa care a terminat pe locul 2 în grupa D. Croația și România s-au întâlnit și în grupa de calificare, la Cluj-Napoca, în luna martie, atunci "tricolorele" impunându-se cu 33-25.

"Va fi un alt meci acum. Sper ca echipa să se fi descătușat, să fi dispărut emoțiile și să jucăm la adevărata valoare. Croația are două jucătoare în plus acum, la turneul final, dar am încredere că putem să trecem de ele. Cu condiția să jucăm colectiv, să avem atitudine atât în atac, cât și în apărare. Mi-aș dori ca meciul să aibă aceeași desfășurare", a declarat Gheorghe Tadici.

Dacă va trece de Croația, cel mai probabil, în "sferturi", România va da peste Ungaria, echipa susținută din tribune, meci de meci, de 5.000 de suporteri. 

"Croația ne convine ca și stil!"

Raluca Kelemen, portărița României a avut 22 de parade în partida contra Angolei și un procentaj de 51%. MVP-ul meciului a declarat că nu a avut emoții în privința calificării.

"A fost un meci foarte greu, dar ne așteptam. Am intrat hotărâte, am vorbit să dăm totul și ne mobilizăm. În final, am reușit să trecem de ele. Colegele m-au ajutat, au făcut o apărare foarte bună și asta a dus la procentajul meu din poartă", a declarat Raluca.

Raluca e încrezătoare și în privința meciului cu Croația, din "optimi". "Am venit aici cu gândul să ajungem în primele opt echipe ale lumii. Cred că stilul Croației ne convine, e o echipă de care putem trece dacă vom juca bine. Sper să jucăm mai bine decât am făcut-o în grupe", a încheiat Kelemen. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
spinoza
spinoza  •  09 Iulie 2018, 07:13

Tadici nu-i bun nici de femeie de serviciu! Cine-l tot sprijină pe incompetentul asta?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează