SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Olivier Krumbholz s-a supărat după ce Franța a învins Angola la un singur gol la Campionatul Mondial: „Nu mă așteptam deloc să văd echipa în această stare”

Olivier Krumbholz s-a agitat pe banca Franței FOTO Imago Images
Olivier Krumbholz s-a agitat pe banca Franței FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 01 decembrie 2023 18:14 / Actualizat vineri, 01 decembrie 2023 18:34

Franța, campioana olimpică en titre, a început parcursul la Campionatul Mondial cu victorie la limită, 30-29, în fața Angolei.

Franța este una dintre favoritele la titlul mondial, dar a început cu un succes la limită în grupa D, 30-29 cu Angola. Campioana olimpică en titre a înscris golul victoriei chiar în ultimul minut, deși a condus cu 18-15 la pauză și 27-22 în minutul 50. 

Cinci goluri consecutive ale Angolei au adus suspansul într-un meci în care Franța era favorita clară. Formația antrenată de Olivier Krumbholz a făcut 30-29 când mai erau 20 de secunde din partidă grație reușitei Laurei Flippes.

Olivier Krumbholz: „Am făcut un meci prost”

Antrenorul francez în vârstă de 65 de ani a fost supărat după primul meci de la Stavanger. „Am făcut un meci prost, cu mult stres. Ne-am băgat singuri în bucluc. Am avut mijloacele de a le domina de la început și de a le face să renunțe și a fost exact opusul. Am fost în față mult timp, dar la final, Angola a revenit pentru că am pierdut mingi, le-am aruncat în contact, le-am aruncat spre Pauletta Foppa... Problema este în principal atacul, nu mă așteptam deloc să văd echipa în această stare”, a spus Krumbholz.

Sunt puțin dezamăgită. Chiar am simțit că echipa Franței nu este relaxată, chiar stresată. Am simțit dorința, poate dorința de a face prea bine și asta ne-a încetinit puțin. Debutul la un Campioant Mondial este întotdeauna complicat. Este pic de stres și cred că acum vom merge mai departe. Dar va trebui să ne ridicăm jocul pe toate fronturile 
- Laura Flippes

Tehnicianul, care a câștigat tot ce se putea cu echipa feminină a Franței, a anunțat că după Jocurile Olimpice de la Paris se va retrage.

Franța este pe locul al doilea în grupa D și mai are de jucat în prima fază a grupelor cu Islanda pe 2 decembrie și cu Slovenia pe 4 decembrie. La ediția precedentă a Campionatului Mondial, Franța a fost pe locul al doilea. Echipa din Hexagon are în palmares două medalii mondiale de aur cucerite în 2003 și 2017.

Citește și alte știri din handbal: 

Radu Voina despre evoluția naționalei feminine la Campionatul Mondial: „Trebuie să jucăm ca o echipă”
CAMPIONATUL MONDIAL
Radu Voina despre evoluția naționalei feminine la Campionatul Mondial: „Trebuie să jucăm ca o echipă”
Debut cu dreptul pentru România la Campionatul Mondial: victorie la 25 de goluri cu Chile!
CAMPIONATUL MONDIAL
Debut cu dreptul pentru România la Campionatul Mondial: victorie la 25 de goluri cu Chile!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (1)
aius
aius  •  01 Decembrie 2023, 23:38

Un meci echilibrat dintre Angola din alb si Angola din albastru!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează