SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

ROMÂNIA LA EURO 2018 // Spania și Ungaria nu sunt de speriat » O dublă semifinalistă la CE explică de ce România nu va avea emoții: "Cu tot respectul" » Ce spune despre "Neagu-dependență"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 10 decembrie 2018 16:56

Aurelia Brădeanu, fostul căpitan al "naţionalei" României, vede România ieşind din grupă. "Fetele îşi vor reveni şi vor câştiga ultimele două partide", spune ea.

  • Următorul meci al României se joacă marți, de la ora 19:00, împotriva Spaniei, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1 HD!

Aurelia Brădeanu şi Cristina Vărzaru sunt singurle handbaliste din România care au jucat două semifinale la Campionatele Europene, în 2000 şi 2010. Mika s-a retras în 2016 din echipa naţională şi urmăreşte acum, cu mare interes, evoluţia fetelor din faţa televizorului. Se bucură pentru fiecare succes şi suferă atunci când echipa pierde. Pentru că ştie cum e, aciolo pe teren.

"Am fost tristă după meciul cu Olanda. Îmi pare rău că, parcă, nu am mai început meciul la fel de motivate ca până atunci. Am jucat rău şi nimic nu a funcţionat", spune fostul număr 9 al "tricolorelor".

Povesteşte şi cum te simţi, ca jucătoare, după o astfel de înfrângere. "Nu-ţi pică bine un eşec, cel mai greu e noaptea de după meci, nu poţi să dormi, te gândeşti, dar a doua zi trebuie să o iei de la capăt, că nu ai ce face. Nu trebuie să dramatizăm, avem şanse mari să ajungem în semifinale şi trebuie să le fructificăm", spune Brăddeanu.

"Ungaria şi Spania nu mai sunt ce au fost"

Aurelia Brădeanu a jucat de multe ori şi contra Spaniei şi contra Ungariei. A jucat 6 ani la Gyor şi cunoaşte foarte bine potenţialul ţării vecine. "Cu tot respectul, Spania şi Ungaria nu mai sunt cum le ştiam, cum erau de fiecare dată. Când spuneai Ungaria, era o echipă puternică, cu nume mari în handbal. Acum sunt fete tinere, o generaţie de viitor. Nu mai sunt o forţă acum, dar vor deveni. Trebuie să fim doar atente, pentru că într-o zi bună, oricine poate pune probleme. Mai ales cu un portar în formă. Şi Eva Kiss ne-a mai făcut nouă zile negre.

Revenim la meciul cu Olanda, vorbim de arbitraj. Mika e tranşantă, spune lucrurilor pe nume. "Problemele cu Olanda au venit de la apărare. Nu am mai recuperat mingi, nu am pornit uşor pe faza a doua şi contraatac. Şi atunci ne-am chinuit în atac. Şi cât de bine jucase România până acum! Mi-a plăcut spiritul lor, se vede că se înţeleg bine, se simt bine împreună, sper să nu se demporalizeze după înfrângerea asta. Trece Campionatul European şi nu te mai întâlneşti cu această şansă. De asta să fie conştiente!", le transmite Aurelia.

"Arbitrajul nu mi-a plăcut. La jocul cu pivotul ne-au dezavantajat. Nu dictau 7 metri, scoteau mingea la 9 metri, în partea cealaltă era invers. Dar aczum să nu dăm vina pe arbitraj, noi am pierdut meciul".

"Cristina mai are mult de jucat handbal!"

Mika Brădeanu deţine recordul de meciuri jucate cu echipa României la Europene. Are 38. Cristina Neagu o poate însă depăşi dacă va juca disputele cu Spania şi Ungaria. Ajunge la 39. "Eu am cele mai multe jocuri? Nu ştiam. Că mă depăşeşte Cristina? Doamne ajută, nu m-am gândit niciodată la asta. Cristina mai are mult de jucat handbal, mă bucur pentru ea, să o ţină Dumnezeu sănătoasă, că de handbal ştie ea să se ocupe", a declarat Mika.

Centrul României crede că echipa trebuie să scape de dependenţa de jocul Cristinei şi celelalte jucătoare să o ajute mai mult."Dacă ea prinde o zi slabă, echipa suferă. Trebuie să aibă puterea să o tragă după ea, iar Cristina să joace pentru echipă". 

Fostul căpitan al României încheie însă pe un ton optimist. "O să vedeţi că ne calificăm în semifinale! Dacă fetele joacă precum în primele trei meciuri, nu le stă nimeni în cale. Eu am încredere. Cu Olanda a fost un accident, se mai întâmplă", a încheiat Mika.

PROGRAMUL GRUPEI

11 decembrie: Spania - România, Olanda - Norvegia
12 decembrie:
Spania - Norvegia, Ungaria - România, Olanda - Germania

CLASAMENT ACTUAL GRUPA II

1. Olanda 3m 6p
2. ROMÂNIA 3m 4p
3. Germania 4m 4p
4. Ungaria 4m 4p
5. Norvegia 3m 2p
6. Spania 3m 0p

Vezi și:

Scenariu SF? 5 echipe pot ajunge la acelaşi număr de puncte în grupa noastră! Cum s-ar face departajarea și cine ar fi avantajat

 

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (4)
corectu
corectu  •  11 Decembrie 2018, 07:31

Castigam cu Spania.Va fi greu cu Ungaria.

ceaiuri
ceaiuri  •  10 Decembrie 2018, 21:01

mica puncteaza perfect...suntem inca dependenti de neagu,dar daca apararea e ok ar tb sa ne descurcam,urmeaza 2 meciuri de "incalzire"pt semifinale,spania mi se pare mai slaba..ca niciodata,vecinele incearca prin jucatore noi sa revina unde au fost..dar f greu(cineva povestea ca au campionatul cel mai puternic...dar fara rezultate afara)

gtn5
gtn5  •  10 Decembrie 2018, 20:24

nu vor mai castiga nici un meci,e presiune pe ele,neagu a declarat deja ca meciul cu spania va fi dificil,nimic nu s-a schimbat in mentalitatea lor,joaca bine 2 sau 3 meciuri si apoi cad inexplibabil,***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează