SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU 34-35

FOTO Faza incriminată de Cristina Neagu în ultimele secunde din România - Muntenegru » De ce arbitrele ar fi trebuit să le dea mingea „tricolorelor”, în loc să dicteze 7 metri pentru adversare

Cristina Neagu și Itana Grbic, după finalul meciului // FOTO: Raed Krishan +27   FOTO
Cristina Neagu și Itana Grbic, după finalul meciului // FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 15 noiembrie 2022 22:30 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 08:37

După România - Muntenegru 34-35, Cristina Neagu a avut un discurs dur la adresa arbitrelor din Austria, Ana Vranes și Marlis Wenninger.

  • România va juca miercuri, de la 16:30, cu Germania, în ultimul meci din grupa principală

Interul de la CSM București a acuzat faza din ultimul minut. Cristina Neagu spune că arbitrele trebuiau să oprească faza înainte de a se dicta 7 metri.

Ce s-a întâmplat?

Cu 32 de secunde înainte de finalul meciului, la 33-34, Muntenegru a avut atacul. După o aruncare de la 9 metri, mingea a ajuns la Itana Grbic. Aceasta a bătut mingea de podea și a încercat să o dribleze pe Crina Pintea.

Faza incriminată de Cristina Neagu în ultimele secunde din România - Muntenegru » De ce arbitrele ar fi trebuit să le dea mingea „tricolorelor”, în loc să dicteze 7 metri pentru adversare

Muntenegreanca s-a oprit, a bătut din nou mingea de podea și a plecat spre poarta României, fiind faultată în semicerc. 

Faza incriminată de Cristina Neagu în ultimele secunde din România - Muntenegru » De ce arbitrele ar fi trebuit să le dea mingea „tricolorelor”, în loc să dicteze 7 metri pentru adversare
Faza incriminată de Cristina Neagu în ultimele secunde din România - Muntenegru » De ce arbitrele ar fi trebuit să le dea mingea „tricolorelor”, în loc să dicteze 7 metri pentru adversare

Arbitrele au considerat că Grbic a fost faultată. Totuși, cele două arbitre trebuiau să dea mingea României, Grbic făcând dublu dribling, un procedeu incorect.

Muntenegrencele au transformat aruncarea de la 7 metri și au dus scorul la 33-35, astfel că România nu a mai avut timp să egaleze.

VIDEO Cristina Neagu acuză arbitrajul după România - Muntenegru

„Chiar vreau să văd ultima fază. Sunt 99,99% convinsă că jucătoarea din Muntenegru a făcut dublu dribling înainte să scoată 7 metri. 

Dar bineînțeles că arbitrii nu vor să se uite la video la niciun meci de ale noastre. Eu tot cred că la ultima fază, Itana Grbic a făcut dublu dribling înainte să obțină 7 metri. Arbitrii nu vor niciodată să vadă fazele pe monitor. Și nu înțeleg de ce. Era un meci extrem de important. Consider că nu e corect”, a spus Cristina Neagu.

E al nu știu câtelea meci de la Europeanul care se desfășoară în acest fel. Nu mă interesează că se va spune acum că așa suntem noi românii, că vorbim despre arbitraj atunci când pierdem. Dacă nici acum nu-ți dai seama că eram echipa care merita să câștige, înseamnă că nu ești român sau nu îți pasă de sport! S-a văzut clar pe teren. Nu ai cum să joci împotriva unor astfel de decizii. Fetele astea nu cred că știu ce s-a întâmplat azi, nu știu ce au arbitrat 

- Cristina Neagu

Citește și: 

Florentin Pera, „foarte nervos” după înfrângerea la limită cu Muntenegru: „Nu vreau să spun mai multe acum”

Sorina Grozav explică unde s-a făcut diferența între România și Muntenegru: „În teren am simțit că putem câștiga”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (41)
lucian_85
lucian_85  •  16 Noiembrie 2022, 18:14
Postat de schalker pe 16 Noiembrie 2022, 09:54

Spre deosebire de surorile Bonaventura,care erau smechere, știau sa arbitreze cand vroiau, austriecele astea de aseara nu au nici o treaba cu arbitrajul.Atatea greseli ,si de o parte și de cealaltă, nu se vad nici liga a2a a unui campionat slab. Dupa meciul de aseara, astea 2 ar trebui sa vada doar sălile de handbal din Austria și acolo in postura de spectatoare. E normal ca Neagu sa fie frustrata, ptr ca România chiar a aratat un pic altfel decât înainte.

Greșit. Greșeli doar pentru o parte. Cele contra Muntenegrului au fost neimportante.

misu50
misu50  •  16 Noiembrie 2022, 15:09
Postat de gicab pe 16 Noiembrie 2022, 08:43

Ai atitudinea celui ce nu joaca la loto dar vrea sa câștige...pai tu crezi ca retrăgând echipa de pe teren câștigi ceva?.., ce a câștigat urss ca a boicotat olimpiada?... dacă și noi o făceam poate ca nadia nu mai era nadia... dpmdv fără acceptul sportivilor nimeni nu ar trebui sa retragă jucatorii de oe teren

Ai dreptate cu loto, te las pe matale sa joci in continuare desi nu vrei sa castigi...

chlcristian
chlcristian  •  16 Noiembrie 2022, 14:09
Postat de Broscutza_cu_gura_marE pe 16 Noiembrie 2022, 09:09

Arbitrajul a fost pur si simplu cu dedicatie. S-a putut observa si dupa luna, cum la anumite faze, una (avand "constiinta" inca la ea) fluiera pentru Romania, ca imediat cealalta sa fluiere invers. Plus *** de observator, pus sa ne reduca la tacere. Nu sunt un mare fan al fetelor noastre, pentru ca uneori sunt indolente si isi bat joc singure de munca lor, dar ieri chiar mi-as fi dorit sa fi fost pe banca si sa ii imprumut observatorului cateva dupa ceafa, plus arbitrelor, pentru a se trezii din letargia ce le cuprinsese si sa inceapa sa fluiere corect. Cu lotul pe care l-a avut la dispozitie, Pera s-a descurcat admirabil zic.

HOTIEEEEEEEE . A fost rea intentie, nu a fost nicio greseala. Eu am crezut ca initial se vrea un egal, pentru o a treia echipa. Dar la sfarsit s-a vazut ca defapt s-a tras pentru Muntenegru. Cine nu vede asta, ori nu vrea sa vada, ori e diletant .

Vezi toate comentariile (41)
Comentează