SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - PARAGUAY, ORA 15:00, LIVETEXT PE GSP.RO

ROMÂNIA-PARAGUAY. ÎNCEPE NEBUNIA! Azi joacă România la CM de handbal feminin! 5 lucruri pe care trebuie să le știi neapărat: s-a greșit selecția? + cine transmite la TV

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 decembrie 2017 21:52

Marian Ursescu, specialistul GSP în handbal feminin, este în Germania, acolo de unde va transmite cele mai interesante știri despre naționala României

Emoții imense pentru naționala României de handbal feminin. Astăzi începe CM din Germania, iar fetele noastre joacă împotriva Paraguayului, de la ora 15:00, liveSCORE AICI pe GSP.RO!

5 lucruri importante de știut:

Cum arată lotul României

Portari: Dedu, Dumanska
Extreme stânga: Elisei, Iuganu-Popa
Extreme dreapta: Udriștoiu, Berbece
Pivoți: Pintea, Tătar, Tomescu
Interi stânga: Neagu, Zamfir-Florianu, Szucs
Interi dreapta: Dragut, Geiger
Centri: Buceschi, Laslo, Zamfirescu

Dar programul competiției?

  • azi - ora 15:00 România-Paraguay
  • mâine - ora 15:00 România-Slovenia
  • 05.12 - ora 21:30 România-Spania
  • 07.12 - ora 19:00 România-Angola
  • 08.12 - ora 19:00 România-Franța

A fost greșită selecția?

România pornește la Campionatul Mondial din Germania de pe locul 3 în lume, poziție pe care "tricolorele" au obținut-o în 2015, la turneul final din Danemarca. Din echipa de atunci nu mai fac parte însă decât 6 jucătoare: Neagu, Pintea, Szucs, Geiger, Elisei și Buceschi. Le-am pierdut pe Ungureanu, pe Manea, pe Brădeanu, pe Ada Nechita sau Gabi Perianu, jucătoare exponențiale în drumul spre bronzul mondial. Ambros Martin încearcă să încropească o nouă echipă competitivă cu care să atace Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Dar experții spun că din lotul pentru Mondiale nu ar fi trebuit să lipsească jucătoare precum Iulia Curea, Laura Chiper, Florina Chintoan, jucătoare care ar fi adus un plus echipei României. Argumentele sunt AICI.

Cine transmite?

CM de handbal feminin are loc în Germania, meciurile fiind transmise de Telekom TV. Fiecare meci este liveSCORE pe GSP.RO, care are o echipă deplasată în Germania, de unde va transmite cele mai importante informații despre Cristina Neagu și compania.

Cine e supriza României?

Cristina Zamfir Florianu e pregătită să facă un turneu final mondial foarte bun, să demonstreze de ce e golgeterul României în ultimele două sezoane. Ajunsă la 28 de ani, Cristina Zamfir Florianu a căpătat multă maturitate în joc și poate fi surpriza României la Mondialul din Germania. Și anul trecut, la Europenele din Suedia, Zamfir a făcut câteva meciuri senzaționale. În ultimul, cel cu Germania, s-a și accidentat grav, înscriind însă golul victoriei care a dus România pe poziția a 5-a în Europa.

"La Trofeul Carpați am avut parte de trei jocuri foarte utile, zic eu, care ne-au arătat unde suntem. Era normal să nu jucăm foarte bine pentru că avem doar câteva antrenamente împreună, nu am avut timp să sudăm relațiile de joc. Important e ca la Mondiale să prindem vârful de formă și să arătăm ce putem", spune interul stânga. Eu am încredere în echipa națională și vă mai spun că și mobilizarea va fi alta la Campionatul Mondial. Vom da totul, vom încerca să jucăm din ce în ce mai bine și să ridicăm nivelul. La final vom vedea unde ne putem situa", a spus Zamfir.

"Știu că vor fi foarte mulți suporteri și în Germania, alături de noi. Întotdeauna, pe unde am jucat, am avut fanii aproape. Le mulțumim și lor, și celor care ne vor susține din fața televizoarelor.

Echipa României e formată din cele mai bune jucătoare la momentul actual. Sunt și fete noi, tinere. Nu vreau să pun mai multă presiune pe ele. Eu am încredere în toată lumea.

Nu am făcut nicio discuție vizavi de grupa cu care ne încrucișăm. Cel mai important e să ne calificăm în optimi. Acolo sunt Norvegia, care rămâne, după părerea mea, favorită la aur, Ungaria, Polonia, Suedia. Anul trecut, am bătut rău Ungaria, dar să nu uităm că nu era un meci eliminatoriu. Vom vedea la momentul respectiv care va fi adversarul" Cristina Neagu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
vladutz13
vladutz13  •  02 Decembrie 2017, 12:42

Telekom TV....

de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  02 Decembrie 2017, 11:27
Postat de sooos1ck pe 02 Decembrie 2017, 11:05

Am ajuns sa nu pot vedea nici handbal la TV, trebuie sa imi pun Telekom :) Nici gand de asa ceva :)

Sacait mai esti!! :)))

anne1970_ar
anne1970_ar  •  02 Decembrie 2017, 11:18

Eu am inteles ca la gsp a inceput nebunia, asta e poveste veche, dar CM handbal fete a inceput de ieri. Puteau sa anunte si primul rezultat, dar daca n-ai oameni competenti si documentati numai in becalisme si ***, nu poti avea pretentii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează