SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - RUSIA 22-28

ROMÂNIA - RUSIA 22-28 // Crina Pintea a răbufnit la interviu: "Nu mă mai gândesc la bronz! Așa nu se poate!"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 14 decembrie 2018 22:00

România a cedat în fața Rusiei, scor 22-28, și va juca duminică în finala mică a Campionatului European de handbal feminin contra Olandei. Crina Pintea era extrem de dezamăgită la finalul partidei cu Rusia. "Ca să ajungem pe podium trebuie altă atitudine!", a subliniat pivotul român.

  • România și Olanda se înfruntă duminică în finala mică, de la 15:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1 și TVR HD.
  • Marian Ursescu, expert in handbal și șef departament Sporturi la GSP, este trimisul Gazetei la Euro, de unde transmite cele mai proaspete informații.

Crina Pintea s-a luptat din greu cu masiva apărare rusă, în toate cele 51 de minute cât a stat pe teren. A avut două adversare pe talia ei, Anna Sen şi Ksenia Makeeva. A marcat de trei ori, dar a simţit că nu a fructificat câte mingi ar fi putut.

- Crina, dezamăgită după această partidă? Două reprize diferite, două evoluţii opuse!
- Sincer, foarte dezamăgită! Eu cred că puteam mult mai mult. Am avut speranţe o repriză, dar mereu am spus că meciul are 60 de minute şi trebuie să joci până în ultima secundă. Aşa a fost să fie, deşi fetele au fost supermotivate.

- Unde s-a pierdut meciul?
- În ambele faze. Nu am avut apărare prea bună în repriza a doua, în atac nu am mai găsit soluţii, am făcut foarte multe greşeli individuale, prindere-pasare... Repet, cred că puteam, dar nu aşa, nu doar să spui că vrei.

- Mai aveţi şansa medaliei de bronz, să luptaţi pentru ea!
- Nu mă mai gândesc, sunt optimistă de felul meu, dar ca să ajungem pe podium trebuie să avem o altă atitudine, să ne luptăm, să ne apărăm, fără apărare nu faci nimic. Şi dacă nu alergăm... Am dat un singur gol pe contraatac.

- Ce v-a spus Cristina Neagu la pauză, în vestiar?
- Ea e mereu alături de noi, era mândră de noi, dar a doua repriză nu a mai fost aşa. Rusia a jucat mai bine, noi ne-am pierdut. Şi s-au dus un gol şi încă un gol. Am avut câteva momente în care ne-am ţinut bine în apărare, dar nu poţi la infinit să te aperi fără să înscrii.

- Cum ai descrie evoluţia ta?
- Acolo, pe semicerc, puteam să dau 100 de goluri, dar am nevoie de o minge, nu pot face magie!

- Pari foarte supărată că nu ai avut destule mingi de la coechipiere?
- Au încercat fetele, am fost de foarte multe ori liberă, dar e greu. Asta a fost azi! Normal că suntem supărate. Când ne mai întâlnim cu şansa asta? Sunt de opt ani la echipa naţională şi e prima dată când intru în primele patru la un Campionat European. Nu ştiu dacă o să mai am şansa asta!

- Viahireva ne-a dat 13 goluri, nu am putut-o opri?
- Daaa, sincer, am pus mâna pe ea, e un puf! Dar s-a strecurat, a intrat pe nişte culoare minuscule şi ne-a dat goluri. 

Vezi și: 

ROMÂNIA - RUSIA 22-28 // Ce le-a spus Cristina Neagu la pauză colegelor din națională

ROMÂNIA - RUSIA 22-28 // FOTO Cristina Neagu la fel ca Ronaldo » Imaginile antologice surprinse în sala din Paris

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (31)
gerularupeimana
gerularupeimana  •  14 Decembrie 2018, 22:38

Ridicate in slavi dupa meciul cu Norvegia, romancele au dat cu mucii-n fasole ca de obicei. Insa la ce tara de cacao e Romania, semifinalele unui CE e chiar o performanta chiar prea mare.

nefertem
nefertem  •  15 Decembrie 2018, 08:27
Postat de Marcello Kazan pe 15 Decembrie 2018, 04:53

N-aveti decit sa fiti multumiti de aceste handbaliste, sa le incurajati, sa le asteptati cu flori la aeroport, fiecare poate privi o situatie in felul lui... Eu insa NU pot sa accept LIPSA DE MOTIVATIE fara de care NU poti realiza nimic... Da. Poti sa vrei ceva dar daca nu esti MOTIVAT nu obtii nimic... MENTALUL acestor handbaliste e de LUMEA A TREIA A HANDBALULUI, nu al unor handbaliste care aspira la unul din primele trei locuri la un European... Cei care insista pe aducerea unui antrenor strain AR TREBUI SA FIE TRASI LA RASPUNDERE pentru INCOMPETENTA DE CARE AU DAT DOVADA... Antrenorul STRAIN nu poate insufla unei nationale fie de handbal fie din oricare alt domeniu, ideia de PATRIOTISM, MINDRIA DE A APARA CULORILE TARII PE CARE O REPREZINTA... NU... IN NICI UN CAZ pentru ca acel antrenor NU SIMTE ROMANESTE si NU-SI permite sa puna "BICIUL" pe ele... Am spus-o si o repet... Cel mai bun antrenor de handbal capabil sa conduca nationala la marile turnee finale e Gh. Tadici... Din pacate INCOMPETENTII de la federatie NU-L plac iar handbalistele iarasi nu-l plac pentru ca e prea aspru si nu le mingie pe cap cind joaca prost...

Tadici, tu esti?

344018929370831
Adrian Nistor  •  14 Decembrie 2018, 23:17

respect pentru handbalistele romance , ca si pentru toti sportivii din Romania! ei reprezinta un procent f. mic din tineretul tarii....restul sunt jalnici...lenesi ,tradatori de tara, slugi la straini, protestatari de profesie, lipsiti de mandrie si de un minim patriotism... in acest context locul patru in orice domeniu este o performanta mult peste realitatea din tara. ma inclin inca o data in fata trudei zilnice si a tineretii sacrificate de sportivii care fac performanta.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează