SPORTURI  »  HANDBAL  »  DEZVĂLUIRE

„Război civil” la FRH! » Ruptura dintre președintele Constantin Din și vicepreședintele Sorin Dinu a dus la o situație hilară

Sorin Dinu și Constantin Din pe vremea când erau un duo sudat FOTO Imago Images
Sorin Dinu și Constantin Din pe vremea când erau un duo sudat FOTO Imago Images

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2023 16:32 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 16:49

Consiliul de Administrație (CA) al Federației Române de Handbal a respins la vot hotărârile Consiliului Director, ceea ce înseamnă că unele cheltuieli ale FRH din această perioadă au fost puse sub semnul întrebării.

Validarea hotărârilor Comitetului Director a FRH din perioada 27.04 – 08.06.2023 a fost respinsă la vot de membrii Consiliului de Administrație, întrunit joi, la Pitești. Cu 9 voturi împotrivă și 7 pentru, CA a anulat hotărârile Comitetului Director al FRH, for care ia deciziile federale între ședințele Consiliului de Administrație. Este pentru prima oară când, într-o ședință a CA, membrii care votează împotriva intereselor conducerii FRH au câștig de cauză.

Prin votul negativ al CA, hotărâri importante ale Comitetului Director au devenit nestatutare, cum ar fi:

  • Mai multe pregătiri centralizate și turnee ale loturilor naționale, printre care Trofeul Carpați de la Bistrița
  • Deplasările conducerii FRH la turneele F4 de la Budapesta și Koln, dar și la Congresul EHF de la Basel
  • Premierea lotului național feminin pentru calificarea la Campionatul Mondial din decembrie 2023. Cele 18 sportive au primit, fiecare, câte 2.000 de lei, iar selecționerul Florentin Pera, 6.000 lei. În total au fost premiate 26 de persoane.
  • Numirea președinților de la comisiile federale de arbitri, observatori și competiții

Din contra Dinu

Surse federale au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că membrii CA au considerat că președintele FRH și secretarul general au abuzat de funcție deoarece nu l-au chemat la ședințele Comitetului Director pe vicepreședintele Sorin Dinu, care este membru al forului. Comitetul Director al FRH este format din 6 membri, conform site-ului FRH.

Aceleași surse au confirmat că în fiecare joi, la ora 14, este ședința Comitetului Director, dar cum dialogul dintre președintele Constantin Din și secretarul general Viorel Mazilu, pe de-o parte, și vicepreședintele Sorin Dinu, de cealaltă parte, nu există, din acest motiv cel din urmă nu a venit decât la o singură întrunire a Comitetului Director, când a fost înștiințat că se va ține. Totodată, sursa federală a confirmat că lui Sorin Dinu nu i-au fost prezentate niciodată materialele pe baza cărora s-au luat deciziile în Comitetul Director.

FRH are un buget în anul 2023 de la fostul MTS, de 5,8 milioane lei, din care a consumat până în luna iunie aproximativ 2 milioane. Fiecare acțiune a FRH a fost bugetată și aprobată de MS, conform regulilor impuse de către acest for.

Sursele Gazetei au confirmat că membrii CA, după ce au votat împotriva hotărârilor Comitetului Director, s-au întrebat cine va răspunde pentru cheltuirea banilor neaprobați de Consiliul de Administrație. z

Componența Comitetului Director

  • Constantin Din - președinte 
  • Sorin Laurențiu Dinu -vicepreședinte 
  • Viorel Mazilu - secretar general 
  • Vasile Daniel - director executiv 
  • Mariana Cătuți - director economic 
  • Tatiana Cojocaru - membru

Componența Consiliului de Administrație

  • Constantin Din - președinte 
  • Sorin Laurențiu Dinu - vicepreședinte 
  • Membri: Gheorghe Tadici, Gabriel Benone Armanu, Adrian Cosman, Liana Maria Costea, Marius Marocico, Marian Joița, Neculai Răzvan Caba, Mihail Bocan, Cristian Simion Potora, Flaviu Constantin Săsaeac, Ionuț Rudi Stănescu, Ion Mihăilă, Petru Ghervan, Alin Sergiu Cîrligeanu

Citește și: 

Cristina Vărzaru și Narcisa Lecușanu, în Hall of Fame la EHF!
RECUNOAȘTERE
Cristina Vărzaru și Narcisa Lecușanu, în Hall of Fame la EHF!
Analiza adversarelor pe care le vor întâlni CSM București și Rapid în Liga Campionilor » „Pare un dram mai facilă” versus „Am picat într-o grupa morții”
Liga Campionilor
Analiza adversarelor pe care le vor întâlni CSM București și Rapid în Liga Campionilor » „Pare un dram mai facilă” versus „Am picat într-o grupa morții”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează